CHP, İl Müdürlerinin ihracını istedi

Tezcan, il müdürlerini bağlı oldukları bakanlıklara şikayet etti

CHP, İl Müdürlerinin ihracını istedi

Nurdan Eroğlu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Bartın’da sosyal medya hesapları üzerinden “Sen de var mısın?” kampanyasına katılarak referandumda “evet” oyu kullanmaya davet eden il müdürlerinin ihracını istedi. Tezcan, il müdürlerinin kamu görevlisi olmasından kaynaklı yükümlülüklerini hiçe saydığını ve 657 Sayılı Kanun’un 7 ve 8. maddelerine aykırı hareket ettiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, sosyal medya hesapları üzerinden “Sen de var mısın?” kampanyasına katılarak referandumda “evet” oyu kullanmaya davet eden Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülsetter Bayram ve Bartın Sağlık İl Müdürü Dursun Koç’u, bağlı bulundukları Bakanlıklara şikayet ederek, il müdürlerinin kamu görevinden ihracı için disiplin soruşturması açılmasını istedi. Tezcan, üç bürokratın bağlı bulunduğu Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvurarak, yapılan paylaşımla, bürokratların kamu görevlisi olmasından kaynaklı yükümlülüklerini hiçe saydığını ve 657 Sayılı Kanun’un 7 ve 8. maddelerine aykırı hareket ettiğine dikkat çekti. Tezcan başvurusunda, “İhraç gerektiren bu fiil nedeni ile şikayet edilen hakkında mevzuattaki disiplin hükümlerinin uygulanmasını ve kamu görevinden ihracı için disiplin soruşturması açılmasını istemek gerekmiştir” dedi.

KOÇ’U SAĞLIK BAKANLIĞINA ŞİKAYET ETTİ

Bülent Tezcan, Bartın Sağlık İl Müdürü Dursun Koç hakkında Sağlık Bakanlığına yazdığı 2 Şubat 2017 tarihli şikayet dilekçesinde “Şikayet edilen Dursun Koç, Bartın Sağlık İl Müdürüdür.  Dursun Koç, sosyal medya sitesi Facebook hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda yapılacak referandumda kendisinin evet oyu vereceğini açıkça belirtmiş ve tarafsız davranma yükümlülüğünü ihlal etmiştir. Bu, kendisinin ayrımcılık dolu paylaşımlarının yalnızca biri ve sonuncusudur. Paylaşım, haberlere de konu olmuştur. Dursun KOÇ, bu paylaşımı ile kamu görevlisi olmasından kaynaklı yükümlülüklerini hiçe saymış; 657 Sayılı Kanunun 7 ve 8. Maddelerine aykırı hareket etmiştir. İhraç gerektiren bu fiil nedeni ile şikayet edilen hakkında mevzuattaki disiplin hükümlerinin uygulanmasını ve kamu görevinden ihracı için disiplin soruşturması açılmasını istemek gerekmiştir. Dursun Koç hakkında disiplin işlemi başlatılmasını arz ederim” ifadelerini kullandı.

MÜDÜR ÖZDEMİR İÇİN DE ŞİKAYET

Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir’i de Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığına yine aynı tarihte yazılan dilekçeyle şikayet eden Özcan, dilekçede “Şikayet edilen Ali Özdemir, Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüdür.  Ali Özdemir, sosyal medya sitesi Facebook hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda (https://www.facebook.com/666629927/videos/10155190846039928/), kendisinin evet oyu vereceğini belirtmiş ve başka il müdürüne de çağrıda bulunmuştur. Bu, kendisinin ayrımcılık dolu paylaşımlarının yalnızca biri ve sonuncusudur. Paylaşım, haberlere de konu olmuştur. Ali Özdemir, bu paylaşımı ile kamu görevlisi olmasından kaynaklı yükümlülüklerini hiçe saymış; 657 Sayılı Kanunun 7 ve 8. Maddelerine aykırı hareket etmiştir. İhraç gerektiren bu fiil nedeni ile şikayet edilen hakkında mevzuattaki disiplin hükümlerinin uygulanmasını ve kamu görevinden ihracı için disiplin soruşturması açılmasını istemek gerekmiştir. Ali Özdemir hakkında disiplin işlemi başlatılmasını arz ederim” açıklamasında bulundu.

MÜDÜR BAYRAM İÇİN DE DİSİPLİN İŞLEMİ İSTEDİ

Bülent Tezcan son olarak Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülsetter Bayram hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından disiplin işlemi istedi. Tezcan bu dilekçede de “Şikayet edilen Abdülsetter Bayram, Bartın Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürüdür.  Abdülsetter Bayram, sosyal medya sitesi Facebook hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda (https://www.facebook.com/abdulsetter.bayram/videos/10209545383404123/), kendisinin evet oyu vereceğini belirtmiş ve başka il müdürüne de çağrıda bulunmuştur. Başka bir paylaşımında ise (https://www.facebook.com/abdulsetter.bayram/posts/10209502715897462), Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını, bölücü terör örgütü elebaşının fotoğrafı ile yan yana koymuş ve beraber hareket etmekle suçlamıştır. Bunlar, kendisinin ayrımcılık dolu paylaşımlarının yalnızca bazılarıdır. Abdülsetter Bayram, bu paylaşımları ile kamu görevlisi olmasından kaynaklı yükümlülüklerini hiçe saymış; 657 Sayılı Kanunun 7 ve 8. Maddelerine aykırı hareket etmiştir. İhraç gerektiren bu fiil nedeni ile şikayet edilen hakkında mevzuattaki disiplin hükümlerinin uygulanmasını ve kamu görevinden ihracı için disiplin soruşturması açılmasını istemek gerekmiştir. Abdülsetter Bayram hakkında disiplin işlemi başlatılmasını arz ederim” dedi.