CHP heyetinden POLEMDER'e ziyaret

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı Selim Karakaş ve CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Kaleli, Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Bartın Şubesini ziyaret etti.

CHP heyetinden POLEMDER'e ziyaret

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı Selim Karakaş ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Kaleli, Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Bartın Şubesini ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette POLEMDER Başkanı Erkan Güldal, “Bartın'da yaşayan emekli emniyet mensupları, dayanışma içerisinde olabilmek amacıyla Bartın Emekli Emniyet Mensupları Dayanışma Platformu olarak faaliyet yürütürken; 1948'de kurulan Türkiye Kamu Yararına Çalışan Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneğinin, 2019 yılında 43. şubesi olarak Bartın'da açılmasıyla dernek faaliyetlerine başladı.

Türkiye çapında 170Bin dernek bulunurken, bunlardan 390-400 adedi kamu yararına çalışmalar gerçekleştiriyor. 34 ilde 48 şubesi bulunan derneğimiz Bartın'da yaklaşık 100 üyeye sahip. Üyelerimizden 7'si Bartınlı. 5'i kadın üyedir. Derneğimizde kamu yararına yardım çalışmaları yürütmekteyiz. Siyasi bir dernek değiliz. Siyasetin içindeyiz ama siyasi değiliz. Herkesle eşitiz. Biz polisler için her tayinde yeni bir hayat başlar. O yeni hayatla birlikte polisin ailesi de yeni bir hayata başlar. Ailem ile Bartın'a 2002 tarihinde geldik. Ailem Bartın'ı çok sevdi. Artık buralıyız. Türkiye'nin kötü giden ekonomik durumundan emekli polis mensupları da oldukça etkilenmiştir. Polislerimiz ekonomik, tayin ve mobing sorunları yaşıyor. Bu nedenle de ülkemizde polis intiharları artış göstermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin mecliste bir araştırma komisyonu kurulu kurulmasına öncülük ederek polis intiharlarının araştırılmasını istiyoruz. Aile yardımı alıyoruz ancak emekli olunca yüzde 40-yüzde 60 oranında maaşlarımız kesintiye uğruyor. 3600 Ek Gösterge ile ilgili mağduriyetimiz devam etmektedir. Emekli polislerimiz artan enflasyon, ekonomik kriz, döviz ve borçlar ile mücadele etmektedir. Polis görev başında ölmekten değil emekli olmaktan korkar duruma gelmiştir. Biz polis emeklileri olarak 3600 Ek Gösterge talebimizin hayata geçirilmesini istiyoruz." dedi.

Bankoğlu: “Memurlar geçinemiyor”

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da “Polis teşkilatımız önemli kurumlardan biridir. Polis emeklilerimiz de bir o kadar değerlidir. Polislerimizin yaşadığı sorunları yakından takip ediyorum. Polis intiharları ile ilgili araştırma komisyonu kurulması için bir çalışma başlatalım. Hükümet 2018'den bu yana 3600 Ek Gösterge sözü vermiş ancak sözünü yerine getirmeyerek vatandaşı mağdur etmeyi sürdürüyor. Memurlar geçinemiyor. İktidarımızda, yıllardır sözde vaatlerle ve içi boş müjdelerle bekletilen öğretmenlerimizin, tüm sağlık çalışanlarımızın, polislerimizin, din görevlilerimizin, infaz koruma memurlarımızın, 3600 Ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Bankoğlu Kemal  Kılıçdaroğlu ile görüşme sözü verdi

Aysu Bankoğlu, Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'ni meclise davet ederek CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu ile görüşme sözü verdi.  Derneğe yaptıkları bağışlar dolayısı ile Dernek Başkanı Erkan Güldal,  Aysu Bankoğlu ve İl Başkanı Selim Karakaş'a teşekkür etti ve onur belgesi sunarak yaka iğnesi hediye etti.