CHP, 98. Yılını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Örgütleri, CHP'nin kuruluşunun 98. Yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserinden birinin CHP olduğunu ifade eden CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, 'Cumhuriyet Halk Partisi kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Bizlerde partimizin, Cumhuriyet Halk Partisinin bugünkü mirasçılarıyız' dedi.

CHP, 98. Yılını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Örgütleri, CHP’nin kuruluşunun 98. Yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Törene CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş ve Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak başta olmak üzere partililer katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu törende Başkan Karakaş Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden birinin CHP olduğunu ifade ederek “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” diyor. Bugün iki ayrı mutluluğu yaşıyoruz. 9 Eylül yani bugün dünyada bütün mazlum milletlere örnek olan Kurtuluş Savaşımızın fiilen son bulduğu, İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu gündür. Ayrıca bugün Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş yıl dönümü, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü ve Cumhuriyet Halk Partisinin 98. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi kurtuluşun ve kuruluşun partisidir”

CHP’nin kurtuluşun ve kuruluşun partisi olduğunu kaydeden Selim Karakaş şöyle devam etti:

“Cumhuriyet Halk Partisi kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Bizlerde partimizin, Cumhuriyet Halk Partisinin bugünkü mirasçılarıyız. Bizim başkomutanımız, liderimiz 1. Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk hiçbir dönemde kandırılmamış, aldatılmamıştır. Yaşamı boyunca Türk milletinin istiklali ve istikbali için çalışmış ve savaşmıştır. Söylediği bütün sözler günümüzde de geçerliliğini korumakta ve yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

“AKP iktidarının bu ülkeye verdiği zararı hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti vermemiştir”

Hukukta, adalette, sağlıkta, eğitimde, tarımda, ekonomide, kültür ve sanatta yani hayatın her alanında 19 yıllık AKP iktidarının bu ülkeye verdiği zararı hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti vermemiştir. Ganimet paylaşır gibi bütün cumhuriyet kazanımlarını, değerlerini yok etmeye çalışsalar da, yağmalasalar da üç, beş müteahhide   peşkeş çekseler de inanın yine Atatürk’ün söylediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

“Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi! Bu duygularla partimizin 98. Yıldönümünü bir kez daha kutluyor. Başlangıcından günümüze kadar aramızdan ayrılan liderlerimiz başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere partimizin her kademesinde görev yapan parti büyüklerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ayrıca içinden geçtiğimiz bu süreçte partimizin her kademesinde çalışan ve çalışmalarımızda destek olan sizlere minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.”