Cezalar yeniden belirlendi

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nde alınan kararlar doğrultusunda yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlar için cezalar yeniden belirlendi. Buna göre idari para cezasının Maliye Bakanlığı'nca belirlenen yeniden değerleme oranına göre alt limiti 860 TL, üst limiti 3 bin 469 TL oldu.

Cezalar yeniden belirlendi

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Sinan Güner başkanlığında toplandı. Valilik 12 Divan Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol ile diğer üyeler katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında gündem ki konuların değerlendirildiği toplantıda İlimizdeki vaka durumu da göz önünde bulundurularak çeşitli kararlar alındı. Alınan kararlar Bartın Valiliğince kamuoyuna duyuruldu.

Yüz yüze eğitim başlayacak

Buna göre; İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 28 Aralık 2020 tarih ve 79 no’lu kararının 7. maddesi ile “İlimiz genelindeki ilkokullar, ortaokullar, liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları, destekleme ve yetiştirme kursları, takviye kursları ve diğer yaygın eğitim kursları, her kademedeki özel okullar ve kurslarında anaokulları hariç yüz yüze eğitime 22 Ocak 2021 tarihine kadar ara verilmesine, bu eğitimlere uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine” karar verilmişti.

Yapılan değerlendirme sonucunda İlimiz genelinde zaruri olan ve açılmasına Valilik tarafından izin verilen yaygın eğitim kurslarında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yayınlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen tedbirlere uyulması şartıyla yüz yüze eğitimlere başlanılmasına karar verildi.

Sinema salonları 1 Mart’a kadar kapalı

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 20.11.2020 tarih ve 74 no’lu kararının 1. maddesinin F bendi ile “sinema salonlarının faaliyetlerinin 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00’dan itibaren 31.12.2020 tarihine kadar sonlandırılmasına” karar verilmişti. Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart 2021 tarihine kadar durdurulması kararlaştırıldı.

Cezalarda artış yapıldı

1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesinde (Değişik: 23/1/2008- 5728/48 md.) “Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, 250 Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir” hükmü uyarınca madde metninde belirtilen idari para cezasının Maliye Bakanlığı’nca belirlenen yeniden değerleme oranına göre alt limiti 860 TL, üst limiti 3 bin 469 TL olarak belirlendi.

Uygulama devam edecek

İlimizde yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin daha önceden aldığı ve yürürlükte olan kararlarında belirtilen idari para cezalarının uygulanmasına devam edilecek.

Alınan bu kararlar sorumlu Vali Yardımcısı’nın koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilecek.