CEMAL AKIN İLK KEZ KAZAYI ANLATTI

Ankara'daki bölge toplantısına giderken kaza yapan MHP otobüsünün içinde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kaza anını ilk kez anlattı. Evinde tedavisi devam eden Başkan Akın, kazadan sonra Bartın Devlet Hastanesine gelinceye kadar ki süreci hatırlamadığını ifade ederek kazada hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç'in yerine birini atamayacağını açıkladı. Cemal Akın, 'Kardeşlerimizi hiç unutmayacağız. Necmi Bey Başkan Yardımcılığı görevine devam ediyor. Ama ikinci Başkan Yardımcısı arkadaş atamayacağım. Onun odasını doldurmayacağım' dedi.

CEMAL AKIN İLK KEZ KAZAYI ANLATTI

“Ahmet Bey’in yerine atama yapmayacağım”

 

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’nin Ankara'daki bölge toplantısına giden minibüsün devrilmesi sonucu yaşanan kazada yaralanan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, hasta yatağından yaşanan kaza ile ilgili açıklama yaparak, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Kazada hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevilmiş’e Allah’tan rahmet, yaralanan partililere de şifa diledi. MHP’nin bu tür toplantılarına makam aracıyla gitmediğini ifade eden Cemal Akın, “3 Ekim Pazar Günü Ankara’da yapılacak olan bölge toplantısına katılmak üzere Bartın’dan hareket ettik. 3 tane minibüs, onlarca arabayla beraber yola çıkıldı. Bende Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatının bu tür programlarında kendi makam arabama pek binmem. Muhakkak arkadaşlarla seyahat ederim. Bizde arkadaşlarla seyahat edelim arzu eyledik. Maalesef benimde içinde bulunduğum şoförle birlikte 20 kişilik araba, Akmanlar bölgesine girerken kaza yaptı” dedi.

“Ahmet Kömeç, benim kardeşim gibiydi”

Kazada hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç’in kardeşi gibi olduğunu vurgulayan Akın şöyle devam etti:

“Bütün arkadaşlarım orada maalesef yaralandı. Bende dahil olmak üzere. Çok sevdiğim 2 kardeşim vefat etti. Ahmet Kömeç Bey, benim kardeşim gibiydi. Murat Sevilmiş çok uzun zamandır tanıdığım dostum kardeşim. Allah mekanlarını cennet eylesin. Düğüne gitmiyorduk, bayrama gitmiyorduk. Türkiye meselelerini konuşacağımız teşkilatımızın toplantısına giderken maalesef kaza yaptık. Saat 07.00 civarında Bartın’da Valiliğin önünden hareket ettik.  07.30 civarında da kaza yaptığımız bölgedeydik.

“Hastaneye gelinceye kadar ki anı hatırlamıyorum”

Sonra bizi Bartın’a hastaneye getirmişler. O anki durumu ben bilmiyorum. Yani Bartın’a hastaneye gelinceye kadar ki durumu hatırlamıyorum. Sonra MR çekilmiş. Onu da hatırlamıyorum. Ondan sonra tedaviye başlandı. Yine Turgut Makaracı arkadaşım ki kendisini benim çocukluk arkadaşım o da maalesef o aracın içindeydi. Kolu ve kulağı kaza esnasında maalesef koptu. Birçok arkadaşımız darbe aldı. Evlerinde yatanlar var. İl Başkanımızın omur iliğinde problem var ve hiç kalmamak şartıyla yatıyor.

Onlar hep hizmet yolunda hizmet etti”

Ben de o günden bugüne hiç yataktan kalmadım. Bu durumun 15 günle 45 gün arasında sürebileceğini ifade ediyorlar. Allah kimseye dert ve bela vermesin. O yolda da maalesef bizden sonra bir kaza daha oldu. İnşallah bundan sonra da böyle bir şey olmaz. Allah her şeyin hayırlısını versin. Rahmete kavuşan kardeşlerimizi Allah’ım cennetiyle müjdelesin inşallah. Onlar hep hizmet yolunda hizmet etti. Allah bir daha hiçbir aileye, hiçbir dostumuza böyle bir sıkıntı vermesin.

“Ahmet Bey’in yerine birini atamayacağım”

Bütün Bartın’daki dostlarımıza, il dışındaki, yurt dışındaki arkadaşlarımıza saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Allah hepinize sağlık sıhhat versin. İnşallah geri döndüğümüzde hizmete devam ederiz. Tabi kardeşlerimizi hiç unutmayacağız. Necmi Bey Başkan Yardımcılığı görevine devam ediyor. Ama ikinci Başkan Yardımcısı arkadaş atamayacağım. Onun odasını doldurmayacağım.

“Binlerce dostumuza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”

Kaza günü bizi bir an yalnız bırakmayan başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm devlet erkanına, bürokratlara, doktor arkadaşlarımıza, hemşire arkadaşlarımıza, çok değerli Bartın halkına, bizi tanıyan acımızı paylaşan binlerce dostumuza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yine tedavi süreci başladıktan sonra da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanvekili Sayın Binali Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılarımız ve Milletvekillerimiz, siyasi partilerin genel başkanları, Bartın Milletvekillerimiz, köy ve mahalle muhtarlarımız ile dostlarımız aradılar. Duaları için hepsinden Allah razı olsun.”

Yoldan çıkarak devrilmişti

MHP’nin Ankara Bölge İstişare Toplantısına gitmek için Bartın’dan Ankara’ya hareket eden otobüs, Bartın’dan 14 kilometre uzaklıkta Esenyurt Mevkiinde yoldan çıkarak devrilmişti. MHP Bartın Teşkilatını taşıyan otobüsün içinde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Merkez İlçe Başkanı Murat Demir’de bulunuyordu. İddialara göre yolun kaygan olması dolayısıyla yaşanan kazada Ahmet Kömeç ve MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi, İş İnsanı Murat Sevilmiş hayatını kaybetmişti. Cemal Akın da dahil 17 kişi ise yaralanmıştı.