Cari açık destek çalışmaları devam ediyor

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık ve beraberindeki heyet, Santek İş birliği Kurul toplantısı kapsamında Dönmez Kereste fabrikasına ziyarette bulundu.

Cari açık destek çalışmaları devam ediyor

Muratbey Köyü mevkiinde hizmet veren Dönmez Kereste ve Ahşap Sanayi firmasına gerçekleşen ziyarete Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Kosgeb Bartın İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, Bartın OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, BAKKA Bartın YDO Uzman Dr. Şahin Baş, Akademik Danışman Doç.Dr. Bayram Dündar ile Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara katıldı.

Gelen heyeti Dönmez Kereste ve Yapı Malz.San.Tic.Ltd.Şti yöneticisi Ayhan Dönmez karşıladı.İşletmenin gezilmesinin ardından firmanın üretim faaliyetleri, güçlü ve gelişime açık yönleri, pazar bilgileri, proje ve ar-ge kapasiteleri, yaşadıkları sorunlar gibi konularda firma sahibi Ayhan Dönmez’den bilgiler alındı.

Balık: “Firmalarımızı, fabrikalarımızı ziyaret ediyoruz”

Ziyarette konuşma yapan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık “Cari açığın kapatılması ve istihdam modellerinin geliştirilmesi için Bartın’da üretim yapan firmalarımızı, fabrikalarımızı ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda Dönmez Kereste ve Ahşap Sanayi Firması Bartın’a hem istihdam hem de katma değer olarak önemli yatırımlar yaptı. Bizlerde üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.

“Cari açığımızı hep beraber kapatmalıyız”

Cari açığın kapatılması için çeşitli çalışmalar yapıldığını anlatan Başkan Balık, "Ülkemiz, cari açıkla türlü ve alternatif yöntemlerle mücadele etmektedir. İş dünyası olarak bizler de bu mücadeleye, ihracat yaparak katkı sağlayabiliriz. İhracatı hızlandırıp ithalatı azaltmamız lazım. Cari açığımızı bu şekilde hep beraber kapatmalıyız. Bunun içinde önceliğimiz üretim olmalıdır. Dönmez kereste fabrikası şu anda bunu yapıyor. Dışarıdan ithal etmeden kendi yerli ve öz ürünlerimizi işleyerek ihraç ediyor. Bu başarılı çalışmalarından dolayı dönmez kereste ve ahşap sanayi yönetimi ve çalışanlarına şehrimize ve ülkemize vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette destekler ve teşvikler hakkında bilgi verilirken ayrıca kamu-üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yapılabilecek projeler hakkında da görüş alış verişinde bulunuldu.