Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bürokratları bartın'da

İşçi ve işverenlerle bir araya geldiler

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bürokratları bartın'da

Nurdan Eroğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Bartın’a geldi. Bürokratlar Bartın’da ziyaretler gerçekleştirirken ziyaretlerde çalışma hayatının tarafları ile bir araya gelinirken ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda Bakanlık çalışmaları ve teşvikler anlatıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Bartın’a geldi. Mesleki Yeterlilik Kurumu(MYK)  Başkanı Adem Ceylan, Çalışma Genel Müdürü- Daire Başkanı Kamil Yeşilyaprak, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü - İSGÜM Kocaeli Bölge Müdürü Hüseyin Sezek, Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Ahmet Yetim, İŞKUR Daire Başkanı Abdüllatif Gökdere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun 6 Ocak 2017 tarihinde Konya’dan kamuoyuna duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında Bartın’da ziyaretlerde bulundu.

İŞÇİLER VE İŞVERENLERLE BULUŞTULAR

Ziyaret programı çerçevesinde Bartın’da işçiler, işverenler, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ile bir araya gelindi. Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, emekliler, engelli vatandaşlar da ziyaretler kapsamında yer aldı. Ziyaret kapsamında gerek çalışanların gerekse yatırımcı ile işverenin çalışma hayatı ile ilgili sorunları dinlendi, görüş ve önerileri alındı. Özellikle işveren ile sanayicilere yeni istihdam hedefleri aktarılırken, ilave istihdam destekleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Yine ziyaretler kapsamında ev ziyaretleri de gerçekleştirildi.

ÇALIŞMALARI VE TEŞVİKLERİ ANLATTILAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bürokratları ziyaretlerine İŞKUR Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürlüğü’nden başladı. SGK İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda SGK İl Müdürü Ekrem Öztekneci ve müdür yardımcıları ile İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan da hazır bulundu. Heyet adına bir açıklama yaparak “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programını anlatan MYK Genel Başkanı Adem Ceylan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milli Seferberlik’ çağrısı doğrultusunda, Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun geçen hafta Konya’dan kamuoyuna duyurduğu ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında bugün güzel şehrimiz Bartın’dayız. Sizlere Sayın Bakanımızı selamlarını getirdik. Sayın Bakanımızın talimatıyla bugün burada çalışma hayatının tarafları ile bir araya gelecek, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı ve teşviklerimizi anlatacağız.” dedi.

PROGRAM KAPSAMINDA 10 İL ZİYARET EDİLECEK!

Program kapsamında Bartın’ın da içinde bulunduğu 10 ilde ziyaretler gerçekleştirileceğini belirten Ceylan, şunları söyledi:

“Bu seferberlik kapsamında Bakanlık yöneticileri olarak bugün Afyon, Bolu, Düzce, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Bartın ve Erzurum olmak üzere 10 ilimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimize devam edecek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gidilmedik şehir bırakmayacağız. 81 ilimizde ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkârlar odaları, iş adamları, sanayiciler, KOBİ kapsamındaki iş adamları, aktif iş gücü programlarından yararlanan iş yerleri ve çalışanlar, hibe kapsamında kendi işini kuran engelli vatandaşlar, işçiler, kadın çalışanlar, işsizler, engelli çalışanlar, üniversite öğrencileri, iade kapsamında tıbbi cihaz kullanan vatandaşlarımız ve emeklilerimize ulaşacağız. İstihdama katkı sağlama hedefiyle, kayıt dışı istihdamla mücadelemizde tarafların desteğini isteyeceğiz. Teşviklerimizi anlatacak, Bakanımızın talimatıyla daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını belirleyerek, çözüm yollarını birlikte bulacağız. İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terinin akıl teriyle değerlendiği, her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için çalışacağız.”

“Milli seferberlik Bartın’a hayırlı olsun”

Çalışma hayatında ilan edilen milli seferberliğin Bartın’a da hayırlı olmasını dileyen MYK Başkanı Ceylan, son olarak “Yine hizmetlerimizle ilgili görüş ve önerileri alarak hizmet kalitemizi arttırmak için ihtiyaçları belirleyeceğiz. Bu kapsamda siz değerli basın mensuplarının da desteğine büyük ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bu seferberliğin her kesime ulaşması ve etkinliği için basınımızın desteği büyük önem taşımaktadır. Bugün burada bizlerle beraber olduğunuz ve programımıza sunacağınız katkılar için şimdiden teşekkür ederiz. Çalışma hayatında ilan ettiğimiz milli seferberliğin Bartın ilimize hayırlı olmasını diler, sizleri tüm Bartın’ın nezdinde bakanlığımız adına saygıyla ve muhabbetle selamlarız.” dedi.