Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!

Bartın'ın nostaljik piknik alanı olan ve Bartın Belediyesi tarafından yeniden dizayn edilen Çağlayan Piknik Alanı, modern haliyle hizmete açıldı. Daha ilk günden kalabalık bir topluluk tarafından açılan Çağlayan, büyük beğeni alırken açılış alanına Bartın Irmağından teknelerle geçildi.

Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!

Geçtiğimiz yıllarda sele maruz kaldığı için düzenleme çalışması yapılamayan Çağlayan Piknik Alanı, tamamlanan barajların ardından Bartın Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. Daha ilk günden eski günlerdeki gibi yine şehrin en gözde piknik alanlarında biri haline gelecek gibi görünen Çağlayan Piknik Alanı, geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan törenle hizmete açıldı. Açılışa Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere birçok isim katıldı.  Göreve başladıkları ilk günkü heyecanla Bartın’a yenilik kazandırmaya devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, gerçekleştirilen revize çalışmasıyla Çağlayan Piknik Alanı her zaman olduğu gibi vatandaşların ziyaret ettiği gözde mesire alanı hale getirdiklerini ifade etti.  

“İlk günkü heyecanla çalışıyoruz”

Belediye olarak hayata geçirdikleri projelerden ve çalışmalardan da bahseden Başkan Akın, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“4 Nisan 2009 yılında göreve başlamıştık, o günlerde neler yaptıysak aynı heyecanla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Göreve geldiğimizde o ilk heyecanımızla Çağlayan Piknik Alanı’nı biz yeniden yapmıştık ama 2 ay sonra buraya geldi ve ne var ne yoksa aldı. Sonrasında ilimizde barajlar yapıldı ve 3 sene biz burada gözlemler yaptık. Bu süre içerisinde bu alana su çıkmadığını gördük ve projemizi hayata geçirdik. Bartın’a birçok hizmeti yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bartın’da bir yandan sosyal alanlarımızı arttırıyoruz ama bir taraftan da diğer çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alternatif su ile Bartın’da kesilen ve bulanık akan suyu bitirmiş olduk. Artık 20 sene su sıkıntımız yok. İnşallah bir devlet projesi olan ancak Belediyemizin karşılayacağı ve üzerinde bir çalışma yaptığımız DSİ’ye ait Ilındır Göleti’nden gelecek olan suyla da Bartın’ın 50 yıllık su meselesi bitmiş olacak.

600 kilometre yol, 900 kilometre kaldırım

Doğalgaz geldi, hava kirliliği bitti. Dallıca’ya arıtma tesisi yaptık ırmağımızı da kirlilikten kurtardık. İnkumu’na arıtma ve derin deşarjı gerçekleştirdik artık İnkumu da kokmuyor, denize kanalizasyon gitmiyor.  Cenaze hizmetlerimiz de devam ediyor. Tarihi ve kültürel mirası koruyarak Kent Müzesi, taş fırınlar, Kültür Yayınları, Ebu Derda Türbesi gibi birçok hizmete soktuğumuz kültür ve turizme yönelik hizmetlerimiz oldu. Özel Halk Otobüslerine akıllı kart sistemi getirdik. Ana arterleri modern aydınlatmalarla aydınlattık. Yalı Sevgi Parkı, Gazhane Kültür Parkı, Ali Baysal Parkı, Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı, 140. Yıl Parkı, Vefa Park ve 180 civarında mahalle parkları gerçekleştirdik. Karaçay Piknik Alanı’nı yeniden düzenledik. Muhtarlarımıza muhtarlık büroları yaptık. Bartın Şehitliğimizi şehitlerimizin anısına uygun bir şekilde düzenledik. Şehit aileleri ve gazilerimiz için dernek binası tahsis ettik. Engelsiz yaşam koşulları oluşturmak için çok sayıda fiziki çalışma yaptık. Ritim Grubu kurduk, Umut Kafe’yi inşa ettik, Engelsiz Sanat Evi’ni hayata geçirdik.

600 kilometre yol, 900 kilometre kaldırım çalışması, yağmur suyu çalışması, istinat duvarları ve yaka selleri için de çalışmalar gerçekleştirdik. Peynirci pazarını modern hale getirdik, Bartın’a 70 milyon metrekarelik ve Bartın’ı çok modern bir hale getirecek çok büyük bir imar planı gerçekleştirdik. 4 milyon metrekare alanda 18 uygulamasıyla Bartın’da muhteşem yollar ve inşalar çıkmaya başlayacak.

“Kent estetiğiyle ilgili birçok şey yapmaya çalıştık”

Bartın’a yeni bir İtfaiye binası, Ulaşım Hizmetleri binası, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve modern biz mezbahane yaptık. Kentimizin 3 noktasına ödeme cihazları koyduk. Yalı bölgesini, Gavur Taşını, Belediye Bahçesini, Ebu Derda Türbesi’ni, Karaçay’ı ve kentin birçok noktasını girilemez, yürünemez olmaktan kurtardık. Bartın’a yaşam merkezleri konuşlandırdık. Sosyal Hizmet Merkezi’mizi de yaptık ve arkadaşlarımız burada muhteşem işler gerçekleştiriyor. Kent estetiğiyle ilgili birçok şey yapmaya çalıştık.

Bilim Atölyesi kurduk. Bu atölyemizde de gençlerimiz Robotik Sistem ile Bitki ve  Sebze Yetiştiriciliği yapıyorlar. Bunun yanında sahipsiz hayvanlara sahip çıkıyoruz. 78 beslenme noktasına her gün kedi ve köpek mamaları bırakıyoruz. Bunlar çok bilinen şeyler değil. Ayrıca dernek ve gönüllülere de destek veriyoruz. Ayıca içinde bulunduğumuz Mahalli İdareler Birliğiyle de bölgenin en modern barınağını gerçekleştirdik.

Gasilhane Eylülün ilk haftası açılacak

11 yıldan bu yana 15 milyon değerinde 63 tane araç almışız. Bartın Belediyesi Gasilhanesi devam ediyor. Hürriyet Yaşam Merkezi bitti. Tarihi iskele düzenlemesi de devam ediyor. Eylül ayının ilk haftasında orayı açacağız. İnkumu İtfaiye Cankurtaran Merkezi kısmen başladı. Güneş enerjili şarj istasyonları, güneş enerjili aydınlatma sistemlerini Cumhuriyet Meydanı, Emekliler Evi, Kaynarca Yaşam Parkında kurduk. Amatör Spor Kulüplerine destek veriyoruz. Ücretsiz wi-fi hizmetini Özel Halk Otobüsleri Durağı ve Gazhane Parkında şuan uygulanmaya başlandı. Hükümet Caddesi’nde de gerçekleştireceğiz çalışmaları devam ediyor. Elmalık Vefa Park gerçekleşti. Emekliler dinlenme evini Eylül’ün ilk haftasında açacağız. Çağlayan rekreasyon projesini bugün gerçekleştirmiş olduk. Demirciler Mahallesi’ne Demirci heykeli yapacağız. Demirciler Mahallemizde eskiden çok sayıda demirci yaşarmış ve mahalle ismini bu demircilerden almıştır ve çok eski bir mahallemizdir. ‘Sokak Hayvanlarını Seviyoruz’ projesi devam ediyor. Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi restorasyonu devam ediyor. E- Belediye hizmetlerimizi başlattık. Yine kültür haritasını tamamladık. Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler Müzesinin ihalesini yaptık şuan çalışmalar devam ediyor.

5 katlı Kültür Merkezinin ihalesi yakında

Dallıca’da küçük ve orta ölçekli bir sanayi bölgemizin 18. Maddeyle ilgili çalışması devam ediyor. Toplumsal Sağlık Hizmeti ve Merkezi, Anne Üniversitesi ve Yaşam Ormanı eğitim seminerleri başladı. Bodosaki binasını Özel İdare ile beraber onların biraz katkısıyla orada eğitim müzesi gerçekleştireceğiz. Hilal Kart ile sosyal market başladı. Asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Küçük mahalle parkları devam ediyor. Şiremirçavuş’a doğalgaz verildi ve asfalt çalışması devam ediyor. Kültür Merkezi, hava lokalinde 5 katlı bir bina projesi devam ediyor. 2-3 ay içerisinde de ihalesi yapılmış olacak. Köy Park dediğimiz çok kapsamlı bir projeyi 60 bin metrekare alanda uygulayacağız. Projesi ihalesi verildi devam ediyor.

“Bartın hepimizin Bartın’ı”

Biz tüm hizmetlerimizi ilk günkü heyecanla yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da tüm hizmetlerimizi yine ilk günkü heyecanla yapmaya devam edeceğiz. Halkımızla, Belediye Meclisimizle, Belediye çalışanlarımızla beraber ve muhtarlarımızın da katkılarıyla bunları gerçekleştiriyoruz. Valiliğimiz başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarla kol kola girerek bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bartın hepimizin Bartın’ı. Bugün teknelerle eski iskeleden buraya geldik. 35 dakika sürdü arkadaşlar buraya gelmesi. İnanın Bartın’da yaşayan birçok insan bunu görmemiştir. Muhteşem bir ırmak var.

“DSİ’nin bu bölgede yaptığı en büyük yatırımlardan biri olacak”

Allah nasip ederse bir devlet projesi olan DSİ’nin-Valiliğin koordinasyonunda, bizim de içinde müdahil bulunduğumuz bir proje geliyor: Irmak Islah Projesi. Muhteşem bir proje ve DSİ’nin bu bölgede yaptığı en büyük yatırımlardan bir tanesi olacak. Proje üstünde çalıştık. Betonlaşma olmayacak. 15 km yer teslimini de yaptık. İnşallah ihalesi yapılacak. Sn. Valimiz ve Sn. Vekilimiz de bakanlıklarla görüştüler. Gerçekleştiğinde Bartın Irmağı muhteşem bir hale dönüşecek. Zaten muhteşem ama daha da muhteşem olacak. Üzerinde su taşımacılığı yapılabilen bir ırmak. Bu ırmağı değerlendirmemiz gerekiyor. Değerlendirmemek bizim ayıbımız olur. Önce kanalizasyonu bertaraf etmek gerekirdi onu bertaraf ettik zaten.

“Emniyetimiz burayı sürekli denetleyecek”

Bu Çağlayan da muhteşem bir yer. Burayı yeni bulmadık, yeni keşfetmedik. Daha evvelden beri var burası. Burayı yaptık, düzenledik. Bu alanda kimse kimseyi rahatsız etmeyecek. Emniyetimiz burayı sürekli denetleyecek. Gayri kanuni yapılan her şeyde muhakkak cezai işlem uygulanacak. Burada güvenliğimizde olacak. Kimse rahatsız edilmeyecek. Çünkü burası halkımızın, ailelerimizin, çocuklarımızın rahatlıkla gelip huzur ve güven içinde vakit geçirebileceği alanlar. Nasıl Yalı’daki Sevgi Parkını yaptıktan sonra oldu. Belediye bahçesini gerçekleştirdik, gavur taşını gerçekleştirdik, Ebu Derda Türbesi’nin gerçekleştirdik ve bu alanlar halkımızın rahatlıkla gelebildiği alanlara dönüştü. Burada yaklaşık 4 bin m2 bir alanımız var. 27 oturma alanımız, 7 adet mangalımız, kapalı güvenlik binamız, mescid, bay, bayan ve engelli tuvaletleri var. Burada yapılan çalışma istinat duvarlarıyla beraber ortalama 1 milyon TL’lik bir çalışma oldu. Bartın’a hayırlı uğurlu olsun.”

Başkan Akın’ın açılış konuşmasının ardından Çağlayan Piknik alanı dualarla yeniden açıldı.

Tarihi Çağlayan’a yeni bir görünüm kazandıran alan, herkesten tam not aldı.

Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!
Çağlayan, modern haliyle yeniden hizmette!