Bu sezon 217 boğulma vakası oldu

Bartın Belediyesine ait can kurtaran ekipleri İnkumu tatil beldesinde yaz sezonunu kapattı. Sezon kapanışına katılan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediyenin aldığı tedbirler sayesinde İnkumu'nda son 5 yılda bin 500 boğulma vakasının olduğunu ancak hiç can kaybı olmadığını söyledi. Başkan Akın, bu sezonda da 217 boğulma vakası yaşandığını kaydetti.

Bu sezon 217 boğulma vakası oldu

Sezon kapanışına katılan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediyenin aldığı tedbirler sayesinde İnkumu’nda son 5 yılda bin 500 boğulma vakasının olduğunu ancak hiç can kaybı olmadığını söyledi. Başkan Akın şöyle konuştu:

“Can kurtaran arkadaşlarımız 4 aydır İnkumu’nda görev yapıyorlar. Bu görevi de 12 yıldır devam ettiriyoruz.  O günden bugüne hizmet veren arkadaşlarımızın hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yıl 13 tane arkadaşımız görev yaptı. Son 5 yıl içerisinde Allah’a şükür bir kaybımız olmadı. Ama boğulma vakaları oldu. Biz de onları kurtardık. 2018 yılında 461 arkadaşımızı, 2019 yılında 465, 2020 yılında 152, 2021 yılında 212, 2022’de de 217 boğulma vakasını oldu. Ama can kurtaran arkadaşlarımız onların hepsini kurtardı.

“5 yılda bin 500 boğulma vakası oldu”

Bizim bildiğiniz gibi Zodyak botlarımız var. Jetsikimiz var. Dubaların olması, can kurtaran simitlerinin kenarlarda olması gibi yapılan çalışmalarla bunların önüne geçilmiş oldu. Allah kaza bela vermeden bu sezonu atlatmış olduk. İnşallah seneye de yine can kurtaran arkadaşlarımızla birlikte burada yine milletimizin hizmetinde olacağız. Yeter ki turist vatandaşlarımız İnkumu’na gelsin ve burada zamanlarını geçirsin. Ama biz hiçbir vatandaşımızı kaybetmeyelim. Bizim insanımız bizim için çok önemli.5 yılda bin 500 boğulma vakası oldu ama bir tane can kaybımız olmadı. Bu çok önemli.

“Allah kayıplar vermesin”

Biz göreve gelmeden önce bu tedbirleri almadan evvel günde 6 tane can kaybı olan zamanlar biliyorum. Sonra bu rakamlar düşmeye başladı. Biz de tedbirleri güçlendirmeye başladık. Hem ekibimizi güçlendirdik hem de dubalama olaylarını gerçekleştirdik. Jetskileri aldık. fileleri ve can simitlerini koyduk. Burada vatandaşımızı bilgilendirmek amacıyla broşürler dağıttık. Bunların hepsini ekili olduğunu görüyoruz. Allah kayıplar vermesin.”

İtfaiyeciler Haftasını kutladı

Cemal Akın, İnkumu’ndaki sezon kapanışının ardından Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret ederek personelle bir araya geldi ve İtfaiyeciler Haftasını kutladı. Akın burada şöyle konuştu:

“İtfaiyecilerimiz bizim göz bebeğimiz. Hem cana hem de mala zarar gelmesin diye ilk kurtarmaya giden ve kendi canlarını ortaya atarak mücadele eden arkadaşlarımızın günü. 45 tane personelimiz bulunuyor. Bunların 8 tanesi çağrı yönlendirmede. Araç olarak da bir arama kurtarma aracımız var. 2 adet merdivenli itfaiye aracımız, 3 adet itfaiye aracımız 1 adette hizmet aracımız var. Gündüz herhangi bir ihbar geldiğinde 25 saniyede buradan çıkış yapıyoruz. Gece geldiğinde de 45 saniyede çıkış yapabiliyoruz.

“Bu senede 150 civarında yangına gittik”

 Bu çok önemli bir veri. Tecrübeli itfaiyeci arkadaşlarımız var. 2017’de 264 yangına gittik. Bu senede 150 civarında yangına gittik. Bunların içerisinde asansörde mahsur kalma, hayvan kurtarma, araç içerisinde sıkışma, sokak sulamada bu hizmetlerin içerisinde. Aynı zamanda okullarımız da buraya geliyor ve arkadaşlarımızın çalışmalarını yerinde görüyor. Bu yıl 15 civarında okulumuz buraya ziyarete gelmiş durumda.”