BİR YILDA 27 BİN 757 DENETİM YAPILDI

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 2020 yılında esnaflar, seyyar satıcılar, dilenciler, halkın huzurunu bozan kişiler ve trafiğe kapalı alanı kullanan motorlu taşıt sürücülerine yönelik toplamda 27 bin 757 denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonrası 190 kişiye toplam 52 bin 910 TL cezai işlem uygulandı.

BİR YILDA 27 BİN 757 DENETİM YAPILDI

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, esnafların haklarının korunması, tüketicilerin daha sağlıklı bir şekilde ürünlere ulaşması ve yayaların kaldırım işgallerinden mağdur olmaması için denetimlerini ve kontrollerine 2020 yılında da devam etti. Tüm bu çalışmalarının yanı sıra kayıt dışı çalışan seyyarları önleyen zabıta ekipleri, vergilerini ve kanun kapsamında çalışan esnafların haklarını savunmak amacıyla gerekli işlemleri gerçekleştirdi.

Zabıta Müdürlüğü 2020 Yılını Yoğun Bir Mesai İle Geçirdi

15 zabıta memuru, 3 zabıta görevlisi, 5 yardımcı zabıta personeli, 1 büro personeli ve 1 ilan personeli olmak üzere toplam 25 kişilik kadrosuyla ilimize hizmet veren Zabıta Müdürlüğü, 2020 yılında gelen şikayetlerin tamamını değerlendirip sonuçlandırarak vatandaşın taktirini topladı. Zabıta ekipleri vatandaşın daha sağlıklı ve rahat alışverişlerini gerçekleştirmeleri için seyyar denetimlerinden ölçü ayar denetimine, işyeri denetimlerine, pazarcı esnafı denetiminden işyeri şikâyetine birçok kalem de 2020 yılını yoğun bir mesai ile geçirdi.

Bir Yılda 27 Bin 757 Denetim Yapıldı

Bu çalışmalar kapsamında bir yıl içerisinde rutin denetimler kapsamında bin 126 esnaf denetlendi. İçişleri Bakanlığı İSDEM denetimleri kapsamında da 2 bin 523 denetim yapıldı. Covid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi çerçevesinde 20 bin 856 esnaf denetimi, umuma açık 14 tuvalette rutin denetim ve fırınlarda 2 bin 238 denetim gerçekleştirildi. Toplamda 27 bin 757 denetimde 190 kişiye 52 bin 910 TL cezai işlem uygulandı. Denetim sonucunda tespit edilen eksikliklerle ilgili 91 esnafa Tebliğ ve Tebellüğ İl Muhaberi düzenlendi. Kabahatler Kanunu’na göre çeşitli suçlardan(işgal, seyyar satış, izinsiz hurda toplama, çevre kirletme, evsel atık ve etrafı rahatsız etme) 82 vatandaşa 15 bin 084 TL cezai işlem uygulandı.

Dilencilik Yapan 22 Kişiye 4 Bin 114 TL Ceza Kesildi

Kent merkezinde dilencilik yaptığı tespit edilen 22 kişiye Kabahatler Kanunu çerçevesinde 4 bin 114 TL cezai işlem uygulanarak, üzerlerinden çıkan toplam 715 TL’ye de el konuldu. Şehir merkezinde trafiğe kapalı alana girmek ve kaldırıma araç park etmekten, kaldırım üzerinde bulunan demir dubalara çarparak zarar vermekten, çevreyi kirletmek ve bağırarak satış yapmaktan toplam 86 kişiye Zabıt Varakası tanzim edilerek 33 bin 712 TL para cezası uygulandı.

252 Şikayet Dilekçesi Değerlendirildi

Bartın Valiliği oluru ile kent merkezinde ki 5 kahvehane işletmecisine kahvehanede kumar oynatmaktan 5, 10 ve 15 gün süreli kapatma cezası uygulandı. Bartın Belediyesi’ne şikayet dilekçesi ile başvuru yapan 111 kişinin talepleri ve Başbakanlık İletişim Merkezi(CİMER)’den gönderilen 141 şikayet dilekçesi değerlendirilerek, şikayetler giderildi. Yapılan işlemler de şikayetçi olan kişilere yazılı olarak bilgi verildi.

Denetim ve Kontroller Devam Edecek

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yapılan denetim ve kontrollerin tüm hızıyla devam edeceğini belirtti. Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelimiz kent merkezinde kontrol ve denetleme çalışmalarını 2020 yılında da aksamadan devam ettirdi. 2020 yılı faaliyetlerinde yüzlerce denetim yapan ekiplerimiz kamu düzenini sağlamak için gece gündüz demeden çalıştılar. Zabıta Müdürlüğümüzce 2020 yılında toplam 27 bin 757 denetim gerçekleştirildi. Koranavirüs tedbirleri ile ilgili İçişleri Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelge çerçevesinde de çok sayıda büyük önem teşkil eden çalışma gerçekleştirildi.

81 Bin 160 Adet Maske Dağıtıldı

Ekiplerimizce 81 bin 160 adet maske dağıtımı yapıldı. 20 bin 856 Covid-13 tedbirleri kapsamında denetim yapıldı. Toplamda 27 bin 757 denetimde 190 kişiye 52 bin 910 TL cezai işlem uygulandı. Denetim sonucunda tespit edilen eksikliklerle ilgili 91 esnafa Tebliğ ve Tebellüğ İl Muhaberi düzenlendi. Yine belediyemize ulaşan şikayetler de tek tek incelenerek, gerekli işlemler yapıldı. Zabıtamızca yapılan kaldırım işgalleri çalışmaları kapsamında tüm esnafların yaya geçişini engelleyem malları kaldırılarak gerekli düzeni sağlıyoruz. Yine Salı, Cuma ve Pazar günleri kurulan pazar yerleri ve semt pazarlarının denetimleri yapılıp, pazaryerinin huzur ve düzeni sağlanıyor. Halkımızın huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz.”