Bir suç duyurusu da chp merkez ilçeden

Gölbucaklı: 'İl Müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız'

Bir suç duyurusu da chp merkez ilçeden

Nurdan Eroğlu

CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, basın açıklaması yaparak sosyal medya hesaplarından referandumda evet oyu kullanacağını açıklayan Bartın Genlik Hizmetleri İl Müdürü Ali Özdemir, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram ve Sağlık İl Müdürü Dursun Koç hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram, Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir ve Bartın Sağlık İl Müdürü Dursun Koç sosyal medya hesapları üzerinden video ve diğer paylaşımlar yaparak referandumda “evet” diyeceklerini açıklamışlardı. Duruma tepki gösteren CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı; devlet memuru olan il müdürlerinin siyaset işlerine bulaştığını, toplumu yönlendirmeye yöneltecek türden açıklamalarda bulunduklarını ve üç il müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

“ÇOK BÜYÜK TEPKİLER ALMIŞLARDIR”

Parti binasında parti mensuplarıyla basın açıklaması yapan Hacı Gölbucaklı “Bilindiği üzere Nisan ayında Türkiye’nin geleceği ve kurucu değerlerimizin değiştirilmesi ile ilgili bir referandum yapılacaktır. 18 madde üzerinde yapılacak olan bu referandum için tüm partiler çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışmalar esnasında siyaset işlerinin devlet memurlarına kadar bulaştığını görmekteyiz.  Geçtiğimiz günlerde, Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram, Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir ve Bartın Sağlık İl Müdürü Dursun Koç tarafından sosyal medya hesapları Facebook üzerinden yaptıkları paylaşımlarda, referandumda oylarının rengini ortaya koyan, başka bir kimsenin oyunun rengini açıklamaya ve toplumu bu yönde oy vermeye yöneltecek türden açıklama yapmışlardır. İl müdürlerinin yaptığı paylaşımlar yerel ve ulusal basına da yansımış çok büyük tepkiler almışlardır” dedi.

“MEMURLUKTAN ATILMASINI GEREKTİREN FİİLLERİ OLUŞTURMAKTA”

Gölbucaklı açıklamasının devamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülsetter Bayram’ın bir başka paylaşımına dikkat çekerek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ün önderliğinde; Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti” nin devamı niteliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilen parti tüzüğü ile kurulan ve ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk olan, ana muhalefet partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na 23.01.2017 tarihinde yine kişisel Facebook sayfasından hakaret içerikli paylaşımda bulunmuştur.  CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı, bölücü terör örgütü elebaşısının fotoğrafı ile yan yana konulmuş ve yine referanduma vatandaşların oylarını yönlendirme yapılmıştır. Bu müdürün bu eylemi “Nefret ve ayrımcılık” ile “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçları oluşturmaktadır. Ayrıca bu eylemler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu”nun 7. Maddesinde düzenlenen “Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık” ile 8. Maddesindeki “Davranış ve İşbirliği” hükümlerine açıkça aykırıdır ve memurluktan atılmasını gerektiren fiilleri oluşturmaktadır.  Abdülsetter Bayram’ın CHP Genel Başkanı’na yönelik eylemi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında yüce Türk milletinedir” açıklamasında bulundu.

“DEVLETİN Mİ, PARTİNİN Mİ MEMURLARI?”

Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülen Tezcan’ın Genel Merkez tarafından bu konu ile suç duyurusu yapıldığını ve bu şahısların görevlerinden alınması için müracaatlarını da yaptıklarını açıkladığını kaydeden Gölbucaklı, “Yine Bartın Milletvekilimiz Sayın Rıza Yalçınkaya” da girişimlerde bulunmuş, gerekli işlemlerin yapılması hakkında müracaatlarını da yapmışlardır. Bizlerde CHP örgütü olarak yapılan bu saygısızlık ve usulsüzlük hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunup, İl Müdürleri Abdülsetter Bayram, Ali Özdemir ve Dursun Koç” un bağımsız yargı önünde yargılanmalarını talep edeceğiz. Bu gibi insanlar bulundukları makamları kendi çıkarları için kullanmamaları gerektiğini öğreneceklerdir. Devletin mi, partinin mi memurları olduklarını da, tarafsız davranması gerektiklerini de öğrenmek zorundadırlar” ifadelerinde bulundu.

“BUNUN GİBİ HAREKETLER HALKIMIZI BÖLÜNME SINIRINA GETİRMEKTEDİR”

Gölbucaklı açıklamasının son bölümünde, “Bu yapılanlar da bizlere referandum da evet çıkması sonucunda devlet kadrolarının nasıl şekilleneceği bilgisini vermektedir. İşte “Tek Adam” yönetimi bağımsız olması gereken devlet memurlarını partili memur ve müdür konumuna getireceğinden hiç kuşkumuz kalmamıştır. Bunun gibi hareketler halkımızı bölünme sınırına getirmektedir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu bölünmelere fırsat vermeyeceğiz. Özgür, bağımsız, demokratik ve laik bir Türkiye için, referandumda “Hayır” çıkması için, Cumhuriyetimizin kurucu değerleri için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.