'Bir küresel ısınma gerçeği var'

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ YILDIRIM, BARTIN'DAKİ SEL BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

'Bir küresel ısınma gerçeği var'

 

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, sel felaketinden etkilenen Bartın’da Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa ve Kumluca beldesindeki köylerde incelemelerde bulundu. Sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Arife Ünal’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Yıldırım, selden en çok etkilenen Zafer Köyü’nde de afetzedelere geçmiş olsun dileklerini iletirken hasarların giderilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin afetlerle mücadele için tek yürek olduğunu vurgulayarak sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren devletin seferber olduğunu, çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Yıldırım, küresel ısınmaya dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Bartın’da sel felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Abdipaşa beldesi Yenihan Derecik Mahallesi’nde sele maruz kalan vatandaşları ziyaret eden Yıldırım, daha sonra da sel felaketinden etkilenen noktalardan biri olan Akörensöküler köyünde yaşanan sel felaketi sonrası yapılan çalışmaları inceledi.

Taziye ziyaretinde bulundu

Evini yıkan sel sularına kapılarak kaybolan ve afetin 4. gününde evinin yaklaşık 600 metre ilerisinde cansız bedenine ulaşılan 84 yaşındaki Arife Ünal’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ünal’ın yakınları sel anında yaşananları anlatırken Yıldırım, selin yaralarını saracaklarını ifade ederken başsağlığı dileklerini iletti.

AK Parti Genel Başkanvekili ve eski Başbakan Binali Yıldırım, ardından da Bartın’da selin en çok etkilediği Zafer Köyü’ne geçti.

Tunç: “Yaraları hızlı bir şekilde sarmanın gayreti içerisindeyiz”

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, bölgedeki durum ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bartın Valisi Sinan Güner’in koordinasyonunda çalışmaların seferberlik halinde devam ettiğini belirten Tunç, selin yaralarını hızlı bir şekilde sarmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek “Sayın Başbakanımızla bugün Abdipaşa beldemiz Derecik Mahallemizden başladık, Akörensöküler’de hasar gören yerleri ve orada başsağlığı dileğinden sonra Zafer Köyü’müze geldik. Zafer Köyü’müz en çok hasar gören köylerimizden bir tanesi. Diğer yerlerde de incelemelerde bulunacağız. Sayın Başbakanımıza bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Sel anından itibaren Sayın cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız bizzat anında aradılar ve gerekli talimatları verdiler. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız hemen Bartın’a intikal etti, koordinasyonu sağladı ve hızlı bir şekilde her tarafa müdahale edildi. Yıkılan köprülerin yerine menfezler konuldu, geçici ulaşımlar sağlandı ve diğer hasar tespit çalışmaları da yapıldı, devam eden yerler de var. İlk etapta sosyal yardımlar vs. herkes bir seferberlik içerisindeydi. Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza ve sizlere müteşekkiriz ve  bu yaraları hızlı bir şekilde sarmanın gayreti içerisindeyiz. Sayın Valimizin koordinasyonunda çok güzel bir ekip çalışması gerçekleştiriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Yıldırım, çalışmalarla ilgili bilgi aldı

Çalışmalar hakkında bilgi alan Yıldırım da yaptığı açıklamada, bütün kurumların sel felaketinin ardından arama, kurtarma ve temizlik çalışmaları konusunda seferber olduğunu belirtti.

“Bu günler de geride kalacak”

Türkiye’nin afetlerle mücadele için tek yürek olduğunu vurgulayarak sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren devletin seferber olduğunu, çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Şu anda Zafer Köyü’ndeyiz, sel felaketinden, taşkından en fazla etkilenen bölge burası. Gördüğünüz gibi ilk andan itibaren devletimiz tüm imkânlarıyla seferber olmuş ve vatandaşlarımızın başta hayatını kurtarmak olmak üzere, oluşan zararı giderecek tedbirleri almıştır. Yoğun bir çalışma var, DSİ, Karayolları, AFAD ekipleri, Kızılay, Jandarma, Sosyal Hizmetler, herkes üzerine düşen görevi yapıyor. Bununla da kalmıyor, bundan emin olabilirsiniz. Yurdun her köşesinden 84 milyon vatandaşımızın aklı fikri burada sizinle, yüreği sizinle atıyor. Bu bizim milletimizin en güzel özelliğidir, acılarımızı, üzüntülerimizi paylaşıp azaltıyoruz, sevinçlerimizi paylaşıp arttırıyoruz. Bu günler de geride kalacak.

“Bir küresel ısınma gerçeği var”

Bunlardan edineceğimiz şüphesiz tecrübeler olacak. Bundan sonra bu ve buna benzer felaketlerin daha az yaşanması için de gereken gayret gösterilecek, gereken tedbir alınacak.  Ama şunu bilmemiz lazım; bir küresel ısınma gerçeği var. İklimler değişti, mevsimler değişti. Eskiden dört mevsim konuşuyorduk şimdi iki mevsim konuşuyoruz. Dolayısıyla bu değişikliklerin dünyamıza, insanlığa bir maliyeti olacak, bunu görüyoruz. Bundan sonraki tüm çabamız sadece devlet olarak değil, sadece belediyeler olarak değil, vatandaşlar olarak da daha bilinçli, yapacağımız işleri günübirlik kararlarla değil uzun vadeli, gelecek öngörüsüyle yapmamız lazım. Aksi halde üzüntülerimiz devam eder. Burada hepimize iş düşüyor.

“Türkiye, güçlü bir ülke”

Türkiye, büyük bir devlet, güçlü bir ülke. Son bir aydır bir yandan güneyde yangınlar, kuzeyde sel felaketleriyle uğraşıyoruz ve hepsine birden yetişiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren Yılmaz Bey’i aradı ve tüm bölgelerden raporları aldık. Tüm devletin kurumları başta valilerimiz olmak üzere, AFAD, belediye başkanları, Kaymakamlar, bütün ilgili Bakanlıklarımız sahadaydı ve halen de devam ediyor. Yapılan her şey tahrip olan, bozulan her şeyi daha güzel şekilde geri getirmek içindir. Her şey yerine gelir ama giden ama giden canlar geri gelmez. Burada bir yaşlı teyzemiz sel sularına kapıldı, çocukları, kocası kurtuldu ama kendisi kurtulamadı. Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz, bir daha böyle büyük felaketler ülkemize Rabbim yaşatmasın, tekrar hepinize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, bugün bunun için sizlerle beraber dayanışma göstermek için aranızdayız.”

Yıldırım, selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a incelemelerinde Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, partili yöneticileri ve diğer ilgililer eşlik etti.