Bilim Sanat Merkezine yeni bina

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, eski Cumhuriyet Lisesinin onarılarak Bartın Bilim Sanat Merkezi ve Bartın Bilim Akademisi hizmet binasına çevrildiğini açıkladı. Tunç, Amasra Limanı Mendirek inşaatıyla Kumluca ve Kocanaz Çayındaki taşkın koruma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Bilim Sanat Merkezine yeni bina

 

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, eski Cumhuriyet Lisesinin onarılarak Bartın Bilim Sanat Merkezi ve Bartın Bilim Akademisi hizmet binasına çevrildiğini açıkladı. Yeni binanın 16 derslik, 6 laboratuar ve 10 atölyeden oluştuğunu ifade eden Tunç, “Bartın Ağdacı Mahallesinde bulunan eski Cumhuriyet Lisesi olarak kullanılan binanın, Bartın Bilim Sanat Merkezi ve Bartın Bilim Akademisi hizmet binasına çevrilmesi kapsamındaki onarım işi tamamlandı.  İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademesindeki tanılanmış öğrencilerin eğitim göreceği 16 derslik, 6 laboratuar ve 10 atölyeden oluşan yeni binada tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerimizin yeteneklerine göre eğitim görecekleri İngilizce, Z-Kütüphane, Bilim-Teknoloji-Mühendislik-Matematik (STEM) eğitim bilimleri, Matematik Müzesi, Ahşap Metal, Plastik Geri Dönüşüm, Planetaryum, Robotik, Uzay Havacılık ve Astronomi, Yazılım ve Tasarım, Drama ve Eleştirel Düşünce, Görsel Sanatlar, Müzik ve Kayıt Stüdyosu, Teknoloji ve Tasarım ve Akıl ve Zekâ Oyunları Atölyelerinin yer alacağı Bartın Bilim Akademisi Proje hazırlık çalışmaları da devam ediyor” dedi.

979 bin TL ödenek ayrıldı

Projenin hayata geçirilmesi için yaklaşık 979 bin TL ödenek ayrıldığını kaydeden Yılmaz Tunç, “Bartın Bilim Akademisi Projesi, öğrencilerimizin kazanımlarını pekiştirip kalıcı bilgiye dönüştürerek çok yönlü gelişmelerine destek sağlayacak, Bartın’da eğitim-öğretimi modern bir anlayışla daha ileriye taşıyacaktır. Projenin hayata geçirilmesi için yaklaşık 979 bin  TL kaynak tahsis eden İl Özel İdaresine, Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner’e, İl Genel Meclisi Üyelerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, yüklenici Adalet Bakanlığı Bartın Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Liman ve taşkın koruma çalışmaları da devam ediyor

Amasra Limanı Mendirek inşaatıyla Kumluca ve Kocanaz Çayındaki taşkın koruma çalışmalarının da devam ettiğini belirten Tunç, “39 milyon proje maliyetli Amasra Limanı Mendirek Onarımı inşaatında her biri 22 ton ağırlığında 11 bin  adet beton blokların denize indirilmesine devam ediliyor.  İnşaat bittiğinde Amasra yolcu limanı daha korunaklı olacak. Bartın’ı taşkından koruyacak icraatlarımıza da devam ediyoruz. Kumluca ve Kozcağız Beldelerimizden geçen Kumluca ve Kocanaz Çayında Toplu Makineli Çalışma işi kapsamında Kumluca Beldesinde 2 bin 50 metre ve Kozcağız Beldesinde 750 metre olmak üzere toplam 2 bin 800 metre yatak tanzimi, sedde ve taş tahkimat imalatlarına devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Kumluca Beldemiz, Kozcağız Sanayi Sitemiz ve yaklaşık 170 dekar tarım arazimiz taşkınlardan korunacak” ifadelerinde bulundu.

 

 

Bilim Sanat Merkezine yeni bina
Bilim Sanat Merkezine yeni bina
Bilim Sanat Merkezine yeni bina
Bilim Sanat Merkezine yeni bina
Bilim Sanat Merkezine yeni bina
Bilim Sanat Merkezine yeni bina