Belediyeye 125 milyon TL ek bütçe!

Bartın Ağustos ayı gündemini görüşmek üzere toplanan Bartın Belediye Meclisi 2022 Mali Yılı Ek Bütçe talebini görüştü. 125 milyon TL ek bütçe toplantıda CHP grubu 'ret', AK Parti ve MHP'nin 'evet' oyuyla kabul edildi.

Belediyeye 125 milyon TL ek bütçe!

Bartın Belediye Meclisi Ağustos ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere geçtiğimiz gün toplandı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 17 madde görüşülerek karara bağlandı.

Ağustos gündeminin en önemli maddesi de 2022 Mali Yılı Ek Bütçe talebi ile geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen su ücretlerinin arttırılması talebi oldu.

Başkan Akın, konuya ilgili “Asgari ücrete ve memurlarla gelen zamlar ile diğer harcamalarla geçen bütçemiz maalesef yetmedi. Paramız kasamızda var ama harcama şeklimiz yok, onun için ek bütçe yapılması gerekli. Yoksa kasamızda para olmasına rağmen maaş ödemelerini yapamayız. O nedenle ek bütçe için görüşerek karar almamız gerekiyor” derken dosya Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Bazı dosyalar İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi

Gündemde bulunan Mülkiyeti Bartın Belediyesine ait olan Gecen Mahallesi, tapuda 132 ada, 30 parsel numaralı taşınmazın üzerinde bulunan yapının 1. katının sağlık hizmetlerinin sunulması amacıyla kullanılmak üzere tahsisi talebi, Şiremirçavuş Mahallesi, tapuda 1312 ada, 4, 5 ve 10 parsel no.lu taşınmazlarda Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı talebi, Aladağ Mahallesi, tapuda 767 ada 1 parsel, 766 ada 1 parsel ve 767 ada 1 parselin Belediyemize hibe edilmesi talebi, Aladağ Mahallesi, tapuda 768 ada 1 parsel, 769 ada, 1 parsel ve 742 ada, 52 parselin Belediyemize hibe edilmesi talebi, Gecen Mahallesi, tapuda 136 ada, 16 parsel no.lu taşınmazın doğusundan geçen imar yolunda düzenleme yapılması ve parselde 18. Madde düzenleme sınırının belirlenmesi amacıyla hazırlanan nazım ve uygulama imar planı değişikliği talebi, Kutlubeytabaklar Köyü, tapuda 124 ada, 24 parsel no.lu taşınmaz üzerinde yol güzergahında düzenleme ve resmi kurum alanı amaçlı nazım ve uygulama imar planı değişikliği talebi, Gecen Mahallesi, tapuda 131 ada, 34 parsele ilişkin uygulama imar planı değişikliği talebi ile planlı alanlar ön bahçe tesviyesi hakkındaki konu İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havalesi gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz ay Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Kişisel Verileri Koruma Kanunu Yönetmeliğinin kabulü talebi görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Su ücretlerine zam yok!

Gündemde yer alan, yine geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, “uygulanan su ücretlerinin artırılması talebi” ile ilgili Belediye Başkanı Cemal Akın, görüşme öncesinde Meclis Üyelerine bilgi verdi.

“Bizde suyun maliyeti yatırımlar dahil 13 lira 20 kuruş, yatırımlar hariç ise 14 lira 80 kuruş öncelikle bunun bilgisini vermek istiyorum. Bartın’da elektronik sayaçlarda suyun tonu 4 lira 46 kuruş, elektronik olmayanlarda 4 lira 92 kuruş, ticarethanelerde 9 lira 67 kuruş, eğer elektronik sayaçsa 8 lira 71 kuruş, resmi dairelerde 6 lira 87 kuruş, elektronik sayaçlıysa 6 lira 19 kuruş, inşaatlarda 10 lira 91 kuruş, elektronik sayaçlarda 9 lira 81 kuruş, tuvaletlerde 4 lira 34 kuruş, yine elektronik sayaçlarda 3 lira 61 kuruş, İnkumu’nda 8 lira 65 kuruş, İnkumu’ndaki ticarethanelerde 12 lira 81 kuruş olarak belirlenmişti. Bartın’da büyük bir sel felaketi yaşadık ve bu sel felaketinde Bartın’ın neredeyse 4’te 1’i sele gitti. Bu şartlar altında da vatandaşlarımız su harcadı. Bundan dolayı da kimse etkilensin istemedik. Onun için de ilk ayda bu fiyat artışı talebini arzu etmedik” diyen Başkan Akın, Meclis Üyelerine sözü bıraktı.

Meclis’te söz alan Parti Grup Başkanları da bu kararı doğru bularak zam talebine ret kararı verdi.

Sanayi’ye Ziraat Bankası ATM’si

Ardından da geçtiğimiz ay İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Gölbucağı Mahallesi, Yeni Sanayi Sitesi 569. Sokak üzerinde para çekme makinası (ATM) konulması talebinin görüşüldü. Ziraat Bankası’nca Gölbucağı Mahallesi, Yeni Sanayi Sitesi 569. Sokak üzerinde ATM konulması talebi Meclis’in oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 13. Maddesinde bulunan geçtiğimiz ay İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Bartın Koruma Amaçlı İmar Planı Hakkındaki Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün yazısının değerlendirilmesi talebi de yine oybirliğiyle kabul edildi.

MHP ve AK Parti Grubu arasında gerginlik

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan Gölbucağı Mahallesi, tapuda 1205 ada, 19-20-21-22-23-24 parsel numaralı taşınmazların satışının yapılması talebi ile ilgili de Meclis Üyelerine bilgi veren Başkan Akın, “Sanayi Bölgesinde insanların böyle bir istekleri var. H tipi yani yüksek yerler bunlar ve H tipi yerlerde çalışacak insanlar 8-10 tane dükkanı gasp etmiş yani oraları kiralamış, kiralayacak olan insanlar da burada yer bulamıyor. Bizim amacımız burada yer çıksın. Burada 5-6 yer çıkması demek orada belki 30-40 tane işyerleri olması demektir. Para derdimiz de yok Allah’ın izniyle, öyle bir derdimiz de yok. Şükürler olsun yer satarak biz sübvanse etmek istemiyoruz öyle bir arzumuz yok” dedi.

Yapılan bu görüşmenin ardından yapılan oylama kafa karışıklıklarına neden olurken Meclis Üyeleri arasında gerginlik yaşandı. AK Parti ve MHP Grubu arasında yaşanan gerilimde tarafları Başkan Akın, sakinleştirdi.

Komisyonlardan gelen dosyalar kabul edildi

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Tuna Mahallesi, tapuda 1238 ada, 5 numaralı parselin satış talebi ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Dallıca Köyü, tapuda 1769 ada, 1 parsel no.lu taşınmazın bulunduğu alandaki park alanı içerisinde trafo yeri ayrılmasına ilişkin olarak hazırlanan Nazım ve Uygulama imar planı değişikliği talebi de Meclis’in oybirliğiyle kabul edildi.

Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, İlimiz trafik sorunlarına çözüm bulabilmek ve belirlenen bazı yerlerde (Yalı-Orduyeri) kavşak çalışmaları yapılması, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Trafik Ulaşım Mühendisi ile ortak çalışma yapılması talebine de yine Meclis’ten kabul oyu çıktı.

Ek bütçe için CHP “ret” oyu verdi!

Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından 2022 Mali Yılı Ek Bütçe talebi için oturuma ara verilirken Plan ve Bütçe Komisyonu hızlı bir şekilde toplandı. Yaklaşık 30 dakika süren Komisyon Toplantısı’nın ardından Bartın Belediyesi 2022 Mali Yılı Bütçesi 125 milyon TL olarak belirlenirken Meclis’te yapılan genel görüşmede CHP Grubu’nun ret, AK Parti ve MHP’nin “evet” oyuyla kabul edildi.