Belediyeden Toplu Taşıma Araçları Dezenfekte Merkezi

Haber merkezi COVİD-19 salgını tedbirlerini en üst seviyeye çıkartan Bartın Belediyesi, tüm imkânlarını seferber ederek çalışmalarını sürdürüyor. Belediye şimdi de Elmalık Yaşam Merkezi'nde Toplu Taşıma Araçları Dezenfekte Merkezi oluşturdu.

Belediyeden Toplu Taşıma Araçları Dezenfekte Merkezi

Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayılan, ülkemizde de görülen COVİD-19 salgınının yayılmaması için önlemlerini arttıran Bartın Belediyesi, dezenfekte çalışmalarını sıklaştırdı. Belediye bünyesinde oluşturulan ekipler, vatandaşların ortak kullandığı alanları, parkları ve çöp konteynerlerini dezenfekte ediyor.

5 Saatte 200 Araç Dezenfekte Edildi

Salgın hastalıklara karşı toplu taşıma araçlarındaki riski azaltmaya yönelik çalışmalar sürdüren Bartın Belediyesi  Elmalık Yaşam Merkezi’nde Toplu Taşıma Araçları Dezenfekte Merkezi oluşturdu. Toplu taşıma hizmeti veren M ve H plakalı araçların her sefer sonrası Sağlık Bakanlığı onaylı virüs ve bakteri karşıtı dezenfekte malzemesi ile dezenfektesi sağlanan Toplu Taşıma Araçları Dezenfekte Merkezi’nde ilk 5 saat içinde 200 aracın dezenfektesi sağlandı.

Lokanta, Fırın ve İmalathanelerde Hijyen Denetimleri

COVİD-19 salgınına karşı şehri dezenfekte etme çalışmalarına hız kesmeden devam Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bir yandan bazı ürünlerde anormal fiyat artışları olduğu yönündeki iddialara karşı medikal, ilgili işyerleri ve maketlerde fiyat ve ürün denetimi gerçekleştirirken bir yandan da lokanta, fırın ve imalathanelerde hijyen denetimleri yapmaya devam ediyor.

Galla Pazarı’nda Dezenfeksiyon Çalışması Yapıldı

Bartın Belediyesi Cuma Günlerinde kurulan Galla Pazarı’nda vatandaşların pazar alışverişlerini sağlıklı bir şekilde yapabilme amacıyla ruhsatlı dezenfektan maddeler kullanılarak dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Yollar Yıkanıyor, Konteynerler İlaçlanıyor

13 Mart 2020 günü Bartın Belediye Başkanlığı’nca alınan kararlar gereği ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarını başlatan Bartın Belediyesi Çaydüzü Mahallesi’nde bulunan çocuk oyun parkları ve Devlet Hastanesi dönüş güzergahında bulunan otobüs bekleme duraklarında çalışmalarına devam etti.  Ayrıca kent merkezinde ki yol ve kaldırımlar tazyikli su ile yıkanırken çöp konteynerlerinde bakteri ve virüslere karşı Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfekten maddelerle dezenfekte edilmeye devam ediyor.

Tüm İmkânlarımızı Seferber Etmeye Devam Edeceğiz”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın kent merkezinde ilk olarak 9 Mart tarihinde Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ve Bartın Belediyesi İnkumu Özel Halk Otobüsleri dezenfektesi ile başlatmış olduğumuz tedbir çalışmalarımızı her geçen gün artırarak devam ettiriyoruz. Halkımızın sağlığı ve güvenliği bizim önceliğimizdir.  Vatandaşlarımıza sağlıklı bir ortam yatabilmek adına özelikle Ortak kullanım alanlarında salgın hastalıklara karşı tedbirler amaçlı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızdan bu süreçte kişisel hijyene her zamankinden daha çok dikkat etmelerini istiyoruz. Devletimizin aldığı tüm tedbirleri yerel yönetim olarak bizler de uyguladığımız gibi ek çalışmalar ile süreci atlatmak için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi.