BELEDİYEDEN 9 YENİ ARAÇ DAHA

Bartın Belediyesi, araç parkurunu genişletti. Belediye 9 yeni aracı, araç parkuruna dahil ederken 2 milyon 904 bin TL değerindeki araçlar, Hükümet Caddesinde yapılan kurban kesim töreniyle hizmete girdi. Alınan araçların Belediyenin öz sermayesiyle alındığını ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bugüne kadar da 69 civarında hizmetlerde kullanılmak üzere araç aldık. Bugüne kadarda yine kendi öz sermayemizle 18 milyon TL değerinde araç aldık' dedi ve önümüzdeki günlerde gerekirse yolcu taşımacılıkta da kullanılmak üzere 4 otobüsün daha alınacağını kaydetti.

BELEDİYEDEN 9 YENİ ARAÇ DAHA

4 otobüs daha alınacak

 

Bartın Belediyesi, araç parkurunu genişletti. Belediye 9 yeni aracı, araç parkuruna dahil ederken 2 milyon 904 bin TL değerindeki araçlar için Hükümet Caddesindeki Bartın Kent Müzesi önünde kurban kesim töreni düzenlendi. Törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Personeli ve vatandaşlar katıldı. Pandemi kuralları kapsamında gerçekleştirilen törende  Başkan Akın, alınan araçların Belediyenin öz sermayesiyle alındığını ifade ederek “Bartın Belediyesinin ve Bartın’ın hizmetlerinde kullanılmak üzere kendi öz sermayemizle araçlar satın aldık. Daha öncesinde özellikle çöp kamyonlarında ihaleyle hizmet alımı yapılıyordu ve taşeronluk vardı. Şirket kurulduktan sonra artık ihale meselesini bitirdik. Türkiye genelinde de bu durum bitirilmeye başlandı. Ama bu seferde kendimiz araç almak durumunda kaldık. Daha önce 3 tane çöp kamyonu almıştık. Onlar hizmete girdiler. Bugün itibariyle de 3 çöp kamyonu, 1 otomobil, 1 kepçe, 1 yol süpürme aracı, 1 sulama tankeri, 1 pikap, 1 vakumlu zemin süpürme makinesi aldık. Bu araçların bugünkü değeri 2 milyon 904 bin TL değerinde. Bugüne kadar da 69 civarında hizmetlerde kullanılmak üzere araç aldık. Bugüne kadarda yine kendi öz sermayemizle 18 milyon TL değerinde araç aldık” dedi.

4 otobüs daha alınacak

Belediyenin önümüzdeki günlerde gerekirse yolcu taşımacılıkta da kullanılmak üzere 4 tane daha otobüs daha alacağını kaydeden Cemal Akın şöyle devam etti:

“Şimdi 4 tane daha otobüs ihalesine çıkıyoruz. Yine Belediyemizin hizmetlerinde kullanılmak üzere bunu yapacağız. Gerekirse de yolcu taşımakta da onları kullanacağız. 2 otobüs almıştık, 4 tane daha alıyoruz. Gerekirse bir 4 daha, bir 4 daha alacağız. O gücümüz var çok şükürler olsun. Halkımızı hiçbir zaman mağdur etmeme yönünde hareket ediyoruz.

Gasilhane bitmek üzere

Hizmetlere gelince tek tek açıklamıyorum ama 3-4 ay sonra Atatürk ve Şehitler Müzesi hizmete girecek. Bartın Belediyesi Kültür Merkezinin de inşallah temelini atacağız. Şuanda çalışmaya başladı, ihalesini yapmıştık. Gasilhane bitti, şuanda da onun çevre düzenini yapıyoruz. Çevre düzeni bittikten sonra da gasilhane hizmetini artık biz vereceğiz. Cezane hizmetlerinin çoğunu yapıyoruz zaten. Sadece bir yıkama hizmetimiz kalmıştı, modern bir gasilhane yapıyoruz. Bütün Bartın’a hitap edecek şekilde bir gasilhane yapıyoruz.

Su kesintisinin sebebi hatların yenilenmesi

Allah’a şükürler olsun maddi anlamda sıkıntısı olmayan belediyelerin içerisindeyiz. Biz de bu hizmetleri yaparak Bartın’daki sıkıntıları ortadan kaldırmak istiyoruz. Bugün Bartın’da su kesintisi var. Bunun da sebebi 40-45 yıl önce yapılmış olan ana su hattı var. Özellikle Aladağ ve Gölbucağı’nda sıkıntıya sebep olan sürekli patlayan aspest boru hatları var. O ishale hatlarını biz şuanda deplase ettirdik. Şuan itibariyle aynı anda 10 yerde çalışma var. Bunu yapma durumundayız. Çünkü tam duble yolun ortasında patlıyor. Bu kesintileri de yapmamız lazım. 15 saat kesinti olacak ki 15 ay kesinti olmasın. Allah alınan yeni araçlarımızı hayırlı uğurlu eylesin.

Akın’dan 1 haftalık kar uyarısı!

Bu alınan araçlar Bartın’a hizmet verecek. Yine bir kar yağışı olduğu söyleniyor. Cumartesi itibariyle çok yoğun bir kar yağışı olduğundan bahsediliyor. Bu yoğun kar yağışının da 1983’teki gibi olması bekleniyor. Öyle olursa bu 1,5-2 metre kar demektir bu. Biz bu karda çalışmaları yaparken 29 araç ekibiyle çalıştık. Ama ilk önce yaptığımız şey ana hatları açmak. Sonra aralara giriyoruz, ondan sonra da kar kaldırmaya başlıyoruz.

“İnanın 24 saat esasına göre çalışıyoruz”      

Biz bu sisteme uymazsak bizim başarılı olma şansımız yok. Kar demek aslında bereket. Kar yağmazsa kuraklık söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanımız da dünyada ve Türkiye’de kuraklık olduğunu ifade ediyor. Su hayattır. İyi ki kar yağıyor. 1 hafta bir zahmet çekeceğiz ama 2-3 sene rahmetin içinde olacağız. Bunun için biraz sabırlı olmak gerekiyor. İnanın 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Yeter ki halkımız mağdur olmasın.”

Cemal Akın’ın konuşmasının ardından ise kurban kesilerek alınan yeni araçlar hizmete girdi.

 

BELEDİYEDEN 9 YENİ ARAÇ DAHA
BELEDİYEDEN 9 YENİ ARAÇ DAHA
BELEDİYEDEN 9 YENİ ARAÇ DAHA
BELEDİYEDEN 9 YENİ ARAÇ DAHA
BELEDİYEDEN 9 YENİ ARAÇ DAHA
BELEDİYEDEN 9 YENİ ARAÇ DAHA
BELEDİYEDEN 9 YENİ ARAÇ DAHA