Belediye tedbirleri sıklaştırdı

Koronavirüs tedbirlerini sıklaştıran Bartın Belediyesi bu kapsamda Belediye gelen vatandaşların ateşlerini ölçerken Bartın ve İnkumu Özel Halk Otobüslerini, şehir merkezindeki umumi tuvaletleri, muhtarlık bürolarını, kapalıpazar yerini, Ağdacı ve Esentepe'deki çocuk parklarını, otobüs bekleme duraklarını, Kemerköprü ve Karaköy'deki parkları ve otobüs duraklarını, çöp konteynırlarını dezenfekte etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç'te kapalı pazaryeri esnafına maske dağıttı.

Belediye tedbirleri sıklaştırdı

COVİD-19 salgınına karşı çalışmalarına aralıksız devam eden Bartın Belediyesi, Belediyesi Hizmet Binası girişinde ateş ölçerle önlem aldı. Bartın Belediyesi tarafından görevlendirilen ekip, belediyeye giriş yapan tüm personel ve vatandaşın elektronik ateş ölçerle vücut sıcaklıklarını ölçüyor. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “ Bartın Belediyesi olarak COVİD-19 salgınına karşılık almış olduğumuz tedbirleri her geçen gün artırıyoruz. Yapmış olduğumuz dezenfekte çalışmalarının yanı sıra belediye hizmet binamızda da çeşitli önlemler aldık. Daha önce vatandaşlarımızın kolayca ulaşım sağlayabileceği alanlara el dezenfektanları yerleştirmiştik. Şimdi ise belediyeye giriş yapan tüm personelin ve vatandaşların vücut sıcaklığını ateş ölçerlerle ölçüyoruz. Her bir vatandaşımızın sağlığı bizler için çok kıymetli. Bunun bilinciyle gereken tüm önlemleri almaya çalıyoruz” dedi.

Halk otobüsleri dezenfekte edildi

 Çin’in Wuhan kentinden çıkarak dünyanın çok sayıda ülkesinde ciddi sağlık sorunu ile ölümlere yol açan, ülkemizde de görülen COVİD-19 salgın tehdidine karşı Bartın Belediyesi süreci çok yakından takip ederek, tedbir amaçlı uygulamalarını sürdürüyor. Bartın kent merkezinde ilk olarak 9 Mart tarihinde 53 Özel Halk Otobüsü ile 18 İnkumu Özel Halk Otobüsü dezenfekte edildi. Ardından 10 Mart itibariyle Bartın Belediyesi binasındaki tüm katlara el dezenfektanı yerleştirildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce periyodik olarak sürdürülen cadde ve sokak yıkamaları artırıldı.

13 Mart 2020 günü Bartın Belediye Başkanlığı’nca alınan kararlar gereği; 17 Mart 2020 tarihinde açılacak olan Bartın Belediyesi Ebru, Camaltı, Kaligrafi, Tesbih, Naht Eserleri Sergisi, 24-30 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 26. Uluslararası Bartın Tiyatro Festivali, 1-2 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek 6. Halk Dansları Şöleni ileri bir tarihe ertelenirken, Bartın Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, Halk Dansları Topluluğu, Şehir Tiyatrosu, Çini, Ebru, Resim, Engelsiz Ritim, Piyano, Tespih, Bando, Camaltı Boyama, Kaligrafi, Robotik Kodlama, Maket, Naht, Yabancı Dil, Step-Aerobik, Güreş, Tenis, Basketbol, Masa Tenisi kurslarına 20 Nisan 2020 tarihine kadar ara verildi. Bartın Kent Müzesi ile Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi ise 21 Nisan 2020 tarihine kadar ziyarete kapatıldı. Aynı gün kent merkezinde yoğun şekilde dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Şehirlerarası Otobüs Terminali başta olmak üzere; tüm parklar, piknik alanları, umumi tuvaletler, pazaryerleri, müzeler, belediyeye ait hizmet binaları, Bartın Limanı, tüm duraklar, çöp konteynerlerinde başlatılan bakteri ve virüslere karşı Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfekten maddelerle önlem amaçlı dezenfektasyon çalışması 5 gündür aralıksız sürüyor.

Parklar ve yaşam merkezleri faaliyetlerini durdurdu

Başta Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, Bartın Valiliği genelge ve kararnamelerinde yer alan hususları ve uygulamaları eksiksiz yerine getirme gayreti içinde olan Bartın Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü personelini de market denetimlerine göndererek temel temizlik ve temel gıda maddelerinde fiyat etiket kontrollerini yaptırmaya başladı. 16 Mart 2020 tarihinde Belediye Başkanlığı yeni kararlar alarak Belediyeye bağlı hizmet veren; Cumhuriyet Yaşam Merkezi, Elmalık Yaşam Merkezi, Kavaklı Yaşam Merkezi, Kavallar Yaşam Merkezi, Şiremirçavuş Yaşam Merkezi, Hürriyet Yaşam Merkezi, Gazhane Kültür Parkı Kafeteryası, 140. Yıl Parkı Kafeteryası, Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı Kafeteryası, Karaçay Piknik Alanı Kafeteryası’nın 20 Nisan 2020 tarihine kadar kapatıldığını duyurdu. Vatandaşların parkların açık alanlarından faydalanabilecekleri belirtildi.

Pazaryeri esnafına maske dağıtıldı

Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile sürekli istişare halinde olan Belediye Başkanı Cemal Akın, 16 Mart akşamı da tüm Zabıta personelini toplayarak yeni genelgeler ve bu genelgelerin aksaksız uygulanması ile ilgili talimatlar verdi. Kapatılması gereken işyerlerine gecenin geç saatlerine kadar tebligatlar ulaştırıldı. Tedbir ve önlemleri sürekli geliştiren Belediye ayrıca bBaşkan Yardımcısı Ahmet Kömeç nezaretinde Kapalı Pazaryeri esnafına maske dağıttı.

42 personel 12 gün idari izinli sayıldı

Cumhurbaşkanlığı genelgesi üzerine de; hamile, yasal süt izni kullanan, engelli, 60 yaş üstü, sağlık açısından dezavantajlı olduğu belirtilen kriterlerde olan 42 personel 12 gün idari izinli sayıldı. Halkın evlerinde kalmalarına yönelik bir kamu spotu da hazırlanarak sosyal medya aracılığı ile çok sayıda vatandaşa ulaştırıldı. “Evinizde Kalın, Sağlıkla Kalın” sloganı ile COVID-19 salgın tehdidine karşı verilen mücadeleye halkın destek olması istendi. Belediyeye çeşitli iş ve işlemler için gelen vatandaşlar ile belediyede çalışan personelin sağlık güvenliğinin sağlanması için de bugün itibariyle ateş ölçer ile binaya giriş yapanların ateş ölçümü yapılmaya başlandı.

Akın: “Tedbirlerimiz artarak devam edecek”

Tüm bu çalışmalar ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın “Devletimizin aldığı tüm tedbirleri yerel yönetim olarak bizler de uyguladığımız gibi ek çalışmalar ile süreci atlatmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. COVID-19 salgın tehdidine karşı Bartın Belediyesi olarak çok iyi düzeyde hizmet verdiğimiz kanısındayız. Ek tedbirlerimiz artarak devam edecek. Sayın Valimiz Sinan Güner’in talimatları ile ilimizdeki ilgili tüm kuruluşlar istişare halindeyiz. Halkımızın panik yapmadan tedbirini almasını istiyoruz” dedi.

Belediye bunların dışında şehir merkezindeki umumi tuvaletleri, muhtarlık bürolarını, kapalıpazar yerini, Ağdacı ve Esentepe’deki çocuk parklarını, otobüs bekleme duraklarını, Kemerköprü ve Karaköy’deki parkları ve otobüs duraklarını, çöp konteynırlarını dezenfekte etti.