Belediye araçları 2 bin 454 kez dezenfekte etti

Covid-19 virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla olağanüstü önlemler alarak şehrin birçok noktasında tedbir amaçlı çalışmalar yürüten Bartın Belediyesi kurmuş olduğu Araç Dezenfeksiyon İstasyonunda M ve H Plakalı tüm minibüsler, ticari taksiler ve kamu kurumlarına ait araçları dezenfekte etmeye devam ediyor.

Belediye araçları 2 bin 454 kez dezenfekte etti

İlk olarak 9 Mart 2020 tarihinde 53 Özel Halk Otobüsü ile 18 İnkumu Özel Halk Otobüsü dezenfekte edilmesi ile başlayan çalışma kapsamında bugüne kadar M ve H Plakalı minibüsler, ticari taksiler ve kamu kurumlarına ait araçlar 2454 kez dezenfekte edildi. Araç Dezenfekte İstasyonu Haftaiçi 08.30-20.00 Pazar Günleri ise 08.30-18.00 saatlerinde hizmet veriyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Bartın Belediyesi olarak Covid-19 virüsünün yayılmaması için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Özellikle halkımızın ortak kullandığı alanlarda yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Yol ve kaldırımlar, siteler, park alanları, pazaryeri gibi ortak kullanım alanlarını sürekli olarak dezenfekte ediyoruz. Ayrıca belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Araç Dezenfeksiyon Merkezimizde M ve H Plakalı tüm minibüsler, ticari taksiler ve kamu kurumlarına ait araçların dezenfekte edilmesini sağlıyoruz. 19 Mart tarihinde hizmet vermeye başlayan Araç Dezenfeksiyon Merkezimiz 1 Nisan tarihine kadar  2 bin 454 kez araçların dezenfektesini sağladı. İlgili araç sahipleri Hafta içi 08.30-20.00 Pazar Günleri ise 08.30-18.00 saatlerinde hizmet veren Araç Dezenfeksiyon Merkezimizden yararlanabilirler. Halkımızın sağlığı ve güvenliği bizim önceliğimizdir.  Vatandaşlarımıza sağlıklı bir ortam yatabilmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.