BELEDİYE ARAÇ FİLOSU BÜYÜYOR

Bartın Belediyesi, araç filosunu genişletti. Toplam 2 milyon 409 bin 154 TL değerindeki 4 otobüs, 1 kazıcı yükleyici ve 2 jeneratörü araç ve ekipmanına katan Bartın Belediyesi, son 12 yılda da 20 milyon 409 bin TL değerinde toplam 73 aracı araç filosuna dahil etti.

BELEDİYE ARAÇ FİLOSU BÜYÜYOR

Bartın Belediyesi araç ve ekipman desteğini genişletmeye devam ediyor. Bartın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü araç filosuna kazandırılan 4 otobüs ve 1 kazıcı yükleyici için Cumhuriyet Meydanı’nda tanıtım töreni ve kurban kesimi yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Belediyesi ve Bartın halkının hizmetlerinde kullanılmak üzere öz sermayemizle 4 otobüs satın aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’dan şehrimize gerçekleştirdiği ziyaretinde istediğimiz 1 adet kazıcı yükleyiciyi de araç parkımıza dahil ettik. Bugüne kadar çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere 73 adet araç aldık. Bu alımlarımızda araç filomuz için kendi öz sermayemiz ile toplam 21 milyon lira değerinde yatırım yaptık. Vatandaşlarımıza belediye hizmetlerini en iyi şekilde yapabilmek adına bu araçları hizmete aldık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Önemli Bir Müzeyi İlimize Kazandıracağız”    

Devam eden projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Kırtepe Mahallesi’ne bağlı Turgut Işık Caddesi’nde bulunan Bartın Belediyesi’ne ait 4 katlı binada hayata geçireceğimiz Bartın Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi’nde çalışmalarımız devam ediyor. Heykeller, pano ve görsellerle ilgili çalışmalar yapılıyor. İç dizaynı ile ilgili çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte müzemiz açılışa hazır hala gelmiş olacak. Geçmişle geleceği buluşturan belediyecilik anlayışımızla gerçekleştirdiğimizin çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte şehitlerimizin hatıralarını yaşatacağımız ve kentimizin turizmine büyük katkı sağlayacak olan önemli bir müzeyi ilimize kazandıracağız. Müzemizin milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

“Koruma Amaçlı İmar Planı Tamamlanmak Üzere”

Doğal sit alanlarına Koruma Amaçlı İmar Planı yapıyoruz. Sona doğru geldik. Islah çalışmaları ve yapacağımız yaya köprüleri için bu planı yapmamız gerekiyor. Yaya köprülerinin projeleri hazır. Devlet Su İşleri’nden gerekli izinleri aldık. Ancak Koruma Amaçlı İmar Planı olmadığı için başlayamıyoruz. O nedenle bu planı tamamlayıp, köprülerle ilgili çalışmalarımızı başlatacağız.

“Bartın’a Değer Katacak Önemli Projelerinden Bir Tanesi Olacak”

Hürriyet Mahallesi mevkiinde mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait 113 bin metrekare alanda KöyPark projemizle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İçerisinde köy kahvesi, yerel ürün pazarı, içerisinde nehri, nehirde bir şelalesi ve değirmenli göleti, fırını, küçük bir arkeoloji müzesi, yürüyüş yolları, meydanları, oyun alanları, izci kampı, macera parkları, hobi bahçeleri, kümes hayvanları, piknik alanları, kamp alanları, oyuncak müzesi ve çok sayıda donatıyı barındıracak olan KöyPark, Bartın’a değer katacak önemli projelerinden bir tanesi olacak. Vatandaşlarımızın gezebileceği, sosyalleşebileceği bir alan oluşturacağız.

“3 Mahallede Doğalgaz Çalışması Yapılacak”

Gecen, Şiremirçavuş ve Ağdacı Mahallelerimizde doğalgaz çalışmaları start alacak.  Karaçay Mahallemizde de atık su ile ilgili altyapıyı oluşturmak adına çalışmalara başladık. Mavikent Sitesi önünden başlayan çalışmalar çerçevesinde tüm mahallemizi kapsayacak şekilde 3 km’lik beton borularla kanalizasyon hattı çekilecek. 3 km’lik hat tamamlandığında atık sular Karaçay Mahallesi’nde kurulacak olan terfi merkeziyle Bartın Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak. Bu çalışmamız bir aksilik olmazsa 3 ay içerisinde tamamlanacak. ‘Çevrecilik Milliyetçiliktir’ düsturuyla hizmetlerimize devam ediyoruz.

“Sokak Sağlıklaştırma Projesini Uygulanacak”

Tarihi dokunun korunmasına ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalarını özenle sürdüren belediyemiz, turizmin gelişmesi amacıyla çok önemli bir projeyi daha uygulayacak. Hükümet Caddesi, Kasaplar Sokak ve Yemeniciler Sokak’ta hayata geçirilecek olan ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında toplam 5 milyon TL’ye mal olacak projenin 2 milyon TL’si hibe, 3 milyon TL’si kredi şeklinde olacak. Bu proje ile 1 cadde ve 2 sokakta yer alan binaların dış cephesi ile işyerlerinin tabela ve tente sistemleri standart şekilde tek tip hale getirilerek, şehrimizin görsel güzelliğine katkı sağlanacak. Proje çalışmalarının ardından yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Daha sonra da en kısa sürede projenin uygulamasına başlanacak.

“İnkumu’na Mavi Bayrağı Kazandırdık”

Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan İnkumu Plajı’na “Mavi Bayrak” Projesi ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Türkiye’de bulunan 519 Mavi Bayraklı plaj arasında İnkumu Plajı da yerini aldı. Bartın Belediyesi'nin başvurusu üzerine İnkumu Plajımız üç adet Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş olduk. Karadeniz’in incisini bayrağına kavuşturduğumuz için çok mutluyuz.  İlimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

 “Gasilhane Projemiz Devam Ediyor”

23 Temmuz 2020 tarihinde temel atma töreni ile yapım çalışmalarını başlattığımız Gasilhane Projemiz devam ediyor. Gasilhane binası, garaj ve deponun yapımı tamamlandı. Çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bina içi ile ilgili malzemelerin yerleştirilmesiyle birlikte açılışa hazır hale gelecek. Bu proje içerisinde 4 bayan, 4 erkek morgu olan, 1 bayan, 1 erkek yıkama alanı bulunuyor. Projemizin tamamlanması ile cenaze hizmetlerimize bir yenilik daha eklemiş olacağız. Çalışmalar tamamlandığında tahta ve kefen hizmetini de buradan temin edeceğiz. Kısa bir süre içinde bu projenin tamamlanmasını hedefliyoruz.

“Şehrimizin Tarihinin Gelecek Kuşaklara Aktarılması Adına Önemli”

Yine Eski Hava Lokali’nin olduğu 2 bin 70 metrekarelik alanda 5 katlı olarak projelendirdiğimiz Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi inşaatında da çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında şehrimiz önemli bir hizmete daha kavuşmuş olacak. 5 katlı olarak hazırlanan projenin içinde çok amaçlı 170 kişilik salon, derslikler, konservatuvar salonu, sergi salonu, oyun dans ve ritim salonu, sanat atölyeleri, açık ve kapalı olmak üzere kafeteryası olan projemize büyük önem veriyoruz. Yine bu merkezimizin bünyesinde “Bartın Kent Belleği ve Araştırma Kütüphanesi”  kurulacak. Kentin hafızasını oluşturup gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma ile Bartın’ın yerel belleği oluşturulacak. Şehrimizin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük önem teşkil eden bu çalışmayı da hayata geçireceğiz.”  

Başkan Cemal Akın’ın konuşmasının ardından kurban kesimi gerçekleştirildi. Kurban kersimi ve dua ile araç tanıtım töreni sona erdi.

 

BELEDİYE ARAÇ FİLOSU BÜYÜYOR
BELEDİYE ARAÇ FİLOSU BÜYÜYOR
BELEDİYE ARAÇ FİLOSU BÜYÜYOR
BELEDİYE ARAÇ FİLOSU BÜYÜYOR
BELEDİYE ARAÇ FİLOSU BÜYÜYOR
BELEDİYE ARAÇ FİLOSU BÜYÜYOR
BELEDİYE ARAÇ FİLOSU BÜYÜYOR