BARÜ V. Ar-Ge Proje Pazarı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) V. Ar-Ge Proje Pazarı Bilgilendirme Toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, 'İş birliği içerisinde gösterdiğimiz gayretler sonucunda kazanan Türkiye oluyor' dedi.

BARÜ V. Ar-Ge Proje Pazarı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getirdiği “Ar-Ge Proje Pazarı” heyecanı yeniden başlıyor. Proje başvurularının alınmaya başlandığı bölgenin en önemli bilim ve teknoloji etkinliği öncesi bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Etkinliğin gerçekleştirileceği BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde düzenlenen toplantıya yerel ve ulusal medya temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

“Bilim ve teknoloji temelli bir kalkınma anlayışına katkı sunmayı hedefliyoruz”

Toplantıda, geride bırakılan yıllarda Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce kişinin başvuru yaptığı organizasyonla ilgili bilgiler veren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ülkemizin öz potansiyelini kullanarak bilim ve teknoloji temelli bir kalkınma anlayışına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz organizasyonda bugüne kadar ülkemizin dört bir yanından yüzlerce kişi bir araya geldi. Gelecek hedeflerimize katkı sunmayı gaye edinen lise ve üniversitelerden öğrencilerimiz, akademisyenler, araştırmacılar ve girişimciler başta olmak üzere ‘Benim de bir fikrim var’ diyenler Bartın Üniversitesi çatısı altında buluştu” diye konuştu.

“Yerli ve milli olana güveniyor, gençlerimize inanıyoruz”

Rektör Uzun, Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğini üniversite-kamu-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olarak gördüklerini belirterek “Yerli ve milli olana güveniyor, geleceğimizi inşa ve ihya edecek olan gençlerimize inanıyoruz. Üniversite-kamu-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olan V. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine, ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Rektör Uzun, üniversite olarak sürdürülebilir bir gelişim ile geleceğe kararlı adımlarla yürümeye devam ettiklerinin altını çizdi.

Rektör Uzun teşekkür etti

Ar-Ge Proje Pazarının beşinci yılında ulaştığı noktayı ‘dalga dalga büyüyen bir başarı’ olarak ifade eden Rektör Uzun, “Bölgesel odaklı bir kalkınma stratejisiyle ülkemizin geleceğine katkı sunduğumuz bu yolculukta geleceğe dair umutlarımızı artıran destekleriyle YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bizlere yol arkadaşlığı yaparak etkinliğimize değer katan TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı (TÜSEB) Prof. Dr. Sayın Erhan Akdoğan, ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Sayın Haluk Görgün ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca inanarak çıktığımız bu yolda güç birliği yaptığımız kurum ve kuruluşlarımız Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakçılar Şirketler Grubu, MÜSİAD Bartın, Öztem Defne, Sanlab Simülasyon, Kuveyt Türk, Merkim, Titra, ASİS Bilişim, Optiyol, Bartın Çimento, Çelikerler Limited Şirketi, Reymer Tekstil, Işıklar Yapı Ürünleri, Eğitim-Bir-Sen Bartın İl Temsilciliği, Alvit Seramik ile Gonca Tekstil’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya BARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Prof. Dr. Sedat Yazıcı ile Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Doç. Dr. Said Ceyhan ile Ar-Ge Proje Pazarı Düzenleme Kurulu Üyeleri katıldı.

İki gün sürecek etkinlikte 14 ana temada projeler yarışacak

V. Ar-Ge Proje Pazarı Bilgilendirme Toplantısı ile farklı üniversitelerden ve sektör temsilcilerinden oluşan Bilim Kurulu tarafından belirlen yarışma temaları da açıklandı. Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği etkinlikte çeşitli disiplin ve kategorilerde yarışmalar düzenlenecek.

Bu kapsamda “Akıllı Malzemeler ve Endüstriyel Uygulamaları”, “Akıllı Teknolojiler”, “Bulut Teknolojisi”, “Büyük Veri ve Analitik”, “Dijital Dönüşüm”, “Enerji Teknolojileri”, “Katmanlı Üretim”, “Kimyasal Teknolojiler”, “Nesnelerin İnterneti”, “Otonom Robotlar”, “Siber Güvenlik”, “Simülasyon”, “Sürdürülebilir Çevre ve Şehircilik” ile “Yatay ve Dikey Sistem Entegrasyonu” ana temalarına yer verildi. Ayrıca V. Ar-Ge Proje Pazarında Lise Kategorisinde de projelere yer verilecek.

V. Ar-Ge Proje Pazarında önemli tarihler açıklandı

BARÜ’nün “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanı başta olmak üzere odak alanlarda düzenlenen proje pazarıyla ilgili başvurular “projepazari.bartin.edu.tr” internet adresinden yapılmaya başlandı. Proje özetlerinin 10 Ekim 2022 tarihine kadar gönderilebileceği yarışmada ön değerlendirme sonuçları 17 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak. BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde 03-04 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte proje sahipleri ile sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi sağlanarak potansiyel iş birliktelikleri kurulacak. Akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde dereceye giren proje sahiplerine toplamda 40 bin TL’nin üzerinde ödül verilecek.