Bartınspor 'Serkan Yurtaçan'la devam' dedi

Bartınspor olağan genel kurulu hafta sonu belediye cep sinemasında gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan genel kurulda mevcut Başkan Serkan Yurtaçan yeniden seçilerek güven tazeledi. Yeniden Bartınspor Kulübü Başkanlığına gelen Yurtaçan İnşallah hedeflerimize ulaşacağız. Bizlerde bunun için elimizden geleni yapacağız' derken AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, genel kuruldaki konuşmasında yeni futbol sahası da dahil Bartın'a toplam 26 milyon TL'lik spor yatırımı yapılacağı müjdesini verirdi.

Bartınspor 'Serkan Yurtaçan'la devam' dedi

Bartınspor olağan genel kurulu hafta sonu belediye cep sinemasında gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan genel kurulda mevcut Başkan Serkan Yurtaçan yeniden seçilerek güven tazeledi. Genel Kurula AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş ve Bartınspor delegeleri katıldı. 

Akın: “Bartınspor, Bartın’ın tanıtımı demek”

Kongrede konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Geçen dönem kıl payı kaçırdığımız bir maçla kaçırdığımız bir profesyonel lig meselesi oldu. Daha evvel de iki üç sefer de onu yine kaçırmıştık. Ben bundan evvelki bütün başkanlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetim kurulu olan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Rahmeti rahmana kavuşan bütün arkadaşlara da Allah rahmet eylesin diyorum. Tabii Bal Ligi aynen bir profesyonel lig. Adı amatör ama maalesef profesyonel gibi hareket ediyorsunuz. Çünkü nihayetinde deplasmana gidiyorsunuz. Ve futbolculara profesyonellik gibi maddi bir meblağ ödüyorsunuz. Sonrasında size tam bağlı olmuyor. Hadi ben gidiyorum dediği zaman da gidiyor. Böyle sıkıntılı bir lig. Bu ligde tabi başkanlık yapmak, yönetim kurulu üyeliği yapmak, destek vermekte gerçekten zorlaşıyor. Ama bizim başkanlarımız Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımız bütün zamanını veriyor ve mesaisini vererek bir de cebinden gerçekten yüklü bir miktarda maddi kaynak vererek gerçekleştirmeye çalışıyor. Yönetim kurulu üyeleriyle beraber, Bartın halkıyla beraber bir yere getirmeye çalışıyoruz. Spor demek turizm demek, spor demek, Bartın'ın tanıtımı demek. Onun için bir belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle, siyasi partilerimizle, derneklerimiz ve vakıflarımızla hep beraberce kol kola gelerek destek veriliyor. Bundan sonra devam etmemiz gerekiyor" dedi.

Belediyeden” Bartınspor’a destek

Akın, "Tabi belediye olarak her sıkıntıda koşmaya çalışıyoruz. Sıkıntı olmadan da sohbetler ediyoruz. Otoparklar var. Yine terminalden alınan paralar var. Belediyemizin binde 12 üzerinden bize vermiş olduğu, daha evvel yoktu. Sadece ayni yardım yapılabiliyordu. Şimdi nakdi yardım da yapabiliyoruz. İlk etapta oldukça fazlasıyla bir maddiyat lazım Bartınspor'a. Biz de ilimizde kalan bu 500 bin TL var. Salı, Çarşamba günü vereceğiz. Yoksa transfer yapmaları mümkün değil. Adım atmaları mümkün değil. Mümkün değil. Herkes elini taşın altına sokarak Bartınspor'a ve Bartın'a hizmet etmeye çalışıyor. Kolay değil. Halbuki paralarla da ifade edildiği şeklinde onun birkaç katı harcadı arkadaşlarımız. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bir gönül meselesi. Gönül olmazsa bu insan olması mümkün değil. Ben de naçizane 30 yıldan beri kongre üyesiyim. Biz de bazı sıkıntılar çektik Erdal abi o zaman rahmetli Somaklı başkandı. Biz de yönetimdeydik o zaman profesyonel ligdeydi. O günden bu tarafa da kongre üyesiyiz. Belediye Başkanı olmak nasip oldu. O günden beri destek vermeye çalışıyoruz. Bu kongremizde seçilecek olan arkadaşlar bundan önce seçilmiş olan, görev yapmış olan, hizmet vermiş olan bütün dostlara teşekkürlerimi sunuyorum. Burada aynı oda başkanlarımızın, dernek başkanlarının olması bizi ayrıca sevindiriyor. Onlara da teşekkür ediyorum burada. Kol kola girerek hep beraber de Bartın'a hizmet etmek lazım. Bu da bir hizmet sporu ve en çok da seyircisi olan bir spor dalı. Bu sporda biraz pahalı bir spor dalı. Sayın vekilim dedi ki işte 26 milyon yatırımdan bahsetti. Gerçekten pahalı bir spor. Ama bunu da yapmak gerekiyor. Tekrar sıkıntı ve dert vermeden profesyonel lige gideriz. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun. Hep beraber kol kola girerek bu sefer şampiyon olur ve profesyonel lige çıkarız." diye konuştu. 

Tunç: “Birlik içinde olmalıyız”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da şunları söyledi: "Bartınspor’umuzun olağan kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Serkan Yurtaçan başkanımız geçen sezon çok büyük bir başarı gösterdi. Yönetimiyle, futbolcularıyla birlikte play-off'larda kıl payı, profesyonellik beklentimiz karşılanamamıştı. İnşallah el birliğiyle bu sezon hep birlikte Bartınspor’umuza destek vererek bu özlemi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu kongrede de yeniden başkanlığa seçildiler. Ben Serkan Bey'i ve ekibini tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bartınspor'umuz bizim ilimizin takımı, ortak değerimiz. Burada her siyasi düşünceden arkadaşımız var. Bartınspor çatısı altında hepimiz bir ve beraberiz. Şehrimizin bir markası. Dolayısıyla şehrimizin markasının tanınması bizim için, Bartın'ımız için. İnşallah bu sezon bu beklentimizi gerçekleştiririz. Tabii bu anlamda da hepimize büyük görevler düşüyor. Bunu da inşallah yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve Bartınspo'rumuza destek olmanın çabası içerisinde olacağız. İlimizde diğer spor yatırımlarıyla ilgili olarak çalışmalarımız sürüyor. Epey bir mesafe aldık. İlçelerimizde, beldelerimizde futbol sahaları, aydınlatılmış, sentetik çim sahalar, tribünleriyle birlikte. Bütün ilçelerimizde hatta beldelerimizde bir eksikliğimiz yok. Şehir merkezinde bir saha eksikliğimiz vardı. Bunu da buradan müjdesini verebiliriz. 

26 milyonluk yeni yatırım

Diğer amatör kulüplerimizin antrenman yapabileceği ikinci bir saha Ömer Tepesi seviyesinde, aydınlatılmış FIFA standartlarında yeni bir sahanın müjdesini iki gün önce ödeneğini sayın bakanımız gönderdi. 10 milyon lira inşallah Bartın'ımıza yeni bir saha kazandıracağız. Asıl müjdemiz Bartın Atatürk Stadımızın karşısında yani şu andaki tribünlerin karşısında misafir takımların tribün yapımıyla ilgili olarak onun da müjdesini size veriyoruz. Onu da yine 2 gün önce Sayın Bakanımız imzaladı. 16 milyon liralık kaynak aktarıldı. Beraber eski tribünün onarımıyla birlikte Bartın'a yakışır bir stadyum olacak Atatürk Stadyumu. Hem atletizm pisti uluslararası standartta olacak. Karşı taraftaki tribünümüzde kapalı ve aynı karşı tarafla ilgili böyle Bartın'a yakışır bir stadı inşallah Bartın'ımıza kazandıracağız. 26 milyon liralık yatırımı Bartın'ımıza spor yatırımı olarak gönderen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Mehmet Kasapoğlu'na ve burada ilimizdeki yatırımları takip eden rekortmen müdürümüz Halil Akkaş'a ve emeği geçen arkadaşlarımıza buradan çok çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Serkan Yurttaş Hasan başkanımıza ve ekibine başarılar diliyorum. Hep birlikte destek olalım diyorum."

Yurtaçan: “Hedeflerimize ulaşacağız”

Bartınspor Başkanı Serkan Yurtaçan da, Şahsımı ve arkadaşlarımı bu göreve tekrar layık gördüğünüz için teşekkürlerimiz sunuyorum. Milletvekilimizin, belediye başkanımızın ve diğer büyüklerimizin destekleri ile inşallah hedeflerimize ulaşacağız. Bizlerde bunun için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

İşte yeni yönetim!

Yurtaçan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Fahrettin Fırıncıoğlu, Kemal Camcı, Erkan Somaklı, Yüksel Tekin, Sefayi Kanmaz, Yıldıray Güngörür, Selçuk Yüce, Alkım Tan, Bender Topçu, Burak Ay, Bünyamin Özgüroğlu, Emrah Taşdemir, Emre Önder, Erhan Kırkaç, Ferdi Kabak, Hüseyin Demirci, Mehmet Bekçi, Murat Yılmaz, Murat Yıldırım, Mustafa Keleşoğlu, Özkan Irmak, Serkan Cebi, Soner Yürekli, Halil Gün ve Mustafa Bilgin.