Bartınspor'a 50 bin liralık malzeme yardımı

İl Genel Meclisi 2021 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında yer alan ayni yardımlar kapsamında Bartınspor'a yaklaşık 50 bin TL'lik malzeme yardımında bulundu. Törenle malzemeleri Kulübe teslim eden İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun 'Özel İdaremizin öz bütçesinden spora katkı vermeye devam ediyoruz' derken TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da 'Bartınspor'un biran önce 3. Lige yani profesyonel lige çıkması hepimizin özlemi. İnşallah bu sezon başarılı olur ve Bartınspor'umuzu önümüzdeki sezon 3. Ligde görürüz' ifadelerinde bulundu.

Bartınspor'a 50 bin liralık malzeme yardımı

İl Genel Meclisi 2021 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında yer alan ayni yardımlar kapsamında Bartınspor’a yaklaşık 50 bin TL’lik malzeme yardımında bulundu. Meclis Salonundaki törene İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve Meclis Üyeleri, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Metin Çetin, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bartınspor Kulübü Başkan Yardımcıları Murat Yıldırım, Murat Karaman ve Genel Kaptan Yüksel Tekin katıldı.

Dursun: “Bartınspor Bartın’ımızın markası”

Törende Bartınspor’ın Bartın’ın bir markası olduğunu ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun şöyle konuştu:

“2021 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında yer alan ayni yardımlar kapsamında Bartınspor’umuzun yaklaşık 50 bin TL’lik malzeme ihtiyacını tedarik etmiş olduk. Bartınspor’a bunları teslim edeceğiz. Bartınspor Bartın’ımızın markası. BAL Liginde uzun yıllardır ilimizi temsil ediyor. Ama bu sene Amasrapor’da onun yanında bir itici güç olacaktır. Hem Amasraspor hem de Bartınspor BAL Liginde ilimizi temsil eden iki takım olacak. Biz amastör spor kulüplerimize ayni yardımlarımızı her yıl İl Genel Meclisi kararıyla gerçekleştiriyoruz. Özel İdaremizin öz bütçesinden spora katkı vermeye devam ediyoruz. Geçmişte Bartınspor’a her yıl bu yardımlarımızı gerçekleştirdik. Bu senede Amasrapor’umuzu aynı kapsamda değerlendirmeye aldık ve geçen hafta onun malzemelerini teslim ettik.

“İlimizin en prestijli projesi olacak”

Kamuoyunda “Özel İdare sadece futbola mı destek veriyor” serzenişi her zaman oluyordu. Bu sene onun öyle olmadığını ortaya koyan bir programımız oldu. Bu da güreşle alakalı. İlimizin gerçekten önemli prestij projesinden bir tanesi Yanaz Köyünde biz Özel İdare olarak planladığımız ve yatırım programına aldığımız Yanaz Köyü Modern Güreş Alanı Projesi Sayın Bakanımız Milletvekilimizin de talebiyle projenin bütün maliyetini Spor Toto Teşkilatı tarafından karşılanmış oldu. Sayın Milletvekilimize bunun için teşekkür ediyorum. Bartın’ın bütün ilçe ve beldeleri spor ve sporcuya uygun hale getirildi.”  

Tunç: “Bartınspor’umuzu önümüzdeki sezon 3. Ligde görürüz”

Bu sezon BAL Liginde Amasraspor’la birlikte mücadele edecek olan Bartınspor’a başarılar dileyen TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da şu ifadelerde bulundu:

“Giyecekleri bu formalar onların inşallah sahalarda başarılı olmasına vesile olur. Bartınspor bizim ilimizin takımı. İlimizin bir değeri ve onun ismini taşıyor. Dolayısıyla Bartınspor’un biran önce 3. Lige yani profesyonel lige çıkması hepimizin özlemi. İnşallah bu sezon başarılı olur ve Bartınspor’umuzu önümüzdeki sezon 3. Ligde görürüz. Her sezon böyle bir hedefimiz var ama uzun yıllardır gerçekleşmedi. İnşallah bu sene gerçekleşir. Bartınspor’umuza başarılar diliyorum. BAL Ligindeki diğer takımımız da Amasraspor. İnşallah onlarda üstün başarılar elde ederler. İki takımımızda inşallah 3. Ligde olur.

“Spor ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz”

Biz takibi spor ve sporcuya destek vermeye devam edeceğiz. Spor gençlerimizin ve çocuklarımızın hem fiziken hem de ruhen iyi yetişmesi için önemli. Anne ve babalar bunun yavaş yavak farkında vardılar. Eskiden spor tesisleri anlamında illerimizde çok eksiklikler vardı. Fiziki anlamda gençlerimizin ve sporcularımızın spor yapabileceği mekanlar çok azdı. Bartın’da bir yüzme havuzu yoktu. Ama şimdi kuralına uygun sporcular yetişiyor. Yarı olimpik bir yüzme havuzumuzu Bartın’a kazandık ve şuanda ikinciye de ihtiyaç var. Bartın bunun dışında sporcu fabrikası diyebileceğimiz çok amaçlı bir spor salonu kazandı. Ömertepesi sahası çamur içindeydi. Bütün bunları sadece il merkezimizde değil, ilçe merkezlerimize de yaydık. Ve spor yapılacak alanların imkanlarını Bartın’ımızda arttırdık”

Yılmaz Tunç ve Kenan Dursun ise konuşmalarının ardından Bartınspor Kulübü Başkan Yardımcıları Murat Yıldırım, Murat Karaman ve Genel Kaptan Yüksel Tekin’e başarılar dileyerek malzemeleri teslim etti.