Bartın'da kuvvetli koronavirüs şüphesi vakası

Bartın Valiliği, Bartın'da kuvvetli koronavirüs şüphesi vakası olduğunu, hastanın hastanede tam izole bir şekilde tedavi altında bulundurulduğunu ve hastayla temas eden tüm kişilerin karantina altına alındığını açıkladı.

Bartın'da kuvvetli koronavirüs şüphesi vakası

Bartın Valiliği, Bartın’da kuvvetli koronavirüs şüphesi vakası olduğunu, hastanın hastanede tam izole bir şekilde tedavi altında bulundurulduğunu ve hastayla temas eden tüm kişilerin karantina altına alındığını açıkladı.  Valilikten gelen açıklama da şöyle denildi.
“Covid-19 Pandemisi ile Cumhurbaşkanlığımız başkanlığında Sağlık Bakanlığı ve ilgili Bakanlıkların koordinesinde belirlenen ulusal politikalar ve stratejiler kapsamında; İlimizde yurt dışı ve umre  hikayesi  olanlar ile pandemi benzeri belirtileri olan bütün vatandaşlarımız belirlenen stratejilere uygun olarak evlerinde veya hastanelerde yakından izlenmektedir.

Hasta ve temas ettiği kişiler karantina altında

Şuan itibariyle hastanemizde yatan olası kuvvetli şüpheli bir vaka bulunmakta olup tam izole durumda, bütün tıbbi tedavileri yapılmaktadır.
Belirlenen algoritma gereğince bu kişi ile temas eden bütün kişiler Valiliğimizce belirlenen izole bir  alanda karantinaya alınmıştır. Bu karantinaya 15 Marttan sonra İlimize yurt dışından da giriş yapanlarda dahil edilecektir.”

Valilikten dikkatli olun uyarısı

Valilik karantina gibi alanlarda görev yapanlara ise “Nefes almadan çalışan sağlık çalışanları ile tedavi, karantina gibi alanlarda görev yapan bütün kolluk, mahalli idareler ve il müdürlükleri personelinin çalışmalarını kolaylaştıracak ve hastalıkla mücadeleyi güven içinde yürütülebilmesi açısından çalışmaların en önemli unsurunun başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere Bakanlıklarca ve Valilikçe alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara riayet etmek, özellikle sosyal alanlardan mümkün mertebe uzak kalarak alınan tedbirlere uygun davranmaya devam etmek olacaktır. Bu hastalık bütün dünyayı etkilemişse de tedbirler bireylerin kendisinin gayret ve dikkatine bağlıdır” uyarısında bulundu.