Bartın'a gelen yolcuların ateşleri ölçülüyor

Türkiye'de yeni tip koronavirüs vaka sayısı bin 529'a virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı da 37'e yükselirken Bartın'da virüse karşı alınan tedbirler kapsamında şehir içi girişlerinde sağlık görevlilerinde yolcuların ateş ölçümleri ve diğer kontrolleri yapılmaya başlandı.

Bartın'a gelen yolcuların ateşleri ölçülüyor

Türkiye’de yeni tip koronavirüs vaka sayısı bin 529’a virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı da 37’e yükselirken Bartın’da virüse karşı alınan tedbirler kapsamında şehir içi girişlerinde sağlık görevlilerinde yolcuların ateş ölçümleri ve diğer kontrolleri yapılmaya başlandı. Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı karar doğrultusunda Zonguldak, Karabük ve Kastamonu girişlerindeki yol kontrol noktalarına gelen araçlarda bulunan yolcuların ateş ve diğer semptomlar açısından sağlık görevlileri tarafından kontrolleri yapılıyor. Yolcuların bu kontroller sonrasında Bartın’a girişlerine izin veriliyor.

İşte yeni tedbirler!

Aynı zamanda alınan yeni tedbirler kapsamında şehir merkezi ve tüm ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçları yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50’sine kadar yolcu taşıyacak. Yine İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Bartın’daki tüm markerler en faza 09.00 ile 21.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.  Bartın’da yine 65 yaş ve üstü ile kronik hastalar için getirilen sokağa çıkma yasağına uymayan 8 kişi hakkında da kolluk kuvvetlerince tutanak tutuldu.