BARTIN YENİ FABRİKALARINA YENİ İSTİHDAM ALANLARINA KAVUŞUYOR

Bartın 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) genişleme alanlarına yatırım yapacak olan firmalar ile arsa tahsis sözleşmesi imza töreni yapıldı. Tören OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu'nun Organize Sanayi Bölgesinin faaliyetleri hakkında yaptığı bilgilendirme sunumuyla başladı.

BARTIN YENİ FABRİKALARINA YENİ İSTİHDAM ALANLARINA KAVUŞUYOR

Nurdan Eroğlu

OSB Genişleme alanına yatırım yapacak firmalarla imzalar tamam!

Bartın 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) genişleme alanlarına yatırım yapacak olan firmalar ile arsa tahsis sözleşmesi imza töreni yapıldı. Vali Sinan Güner başkanlığında yapılan imza törenine, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, OSB Müteşebbis heyeti üyeleri ve genişleme alanına yatırım yapacak 5 firmanın yetkilileri ile basın mensupları katıldı. Tören OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu’nun Organize Sanayi Bölgesinin faaliyetleri hakkında yaptığı bilgilendirme sunumuyla başladı.

Bartın’da yatırım yapmaktan

 mutluyuz

Daha sonra törende ilk olarak Mescier Demirçelik

Yönetim Kurulu Başkanı

Sabri Mescier konuştu. Mescier, Bartın’da ülke ihracatına katkı sunmak için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek,

yeni OSB alanının hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Teklas Kauçuk işletme yöneticisi Nebi Anıl da 2004 yılından bu yana Bartın’da faaliyette olduklarını ve Bartın’da bulunmaktan memnun olduklarını dile getirdi.

Avrupa’da yollarda olan her

4 araçtan 3’ünde Teklas ürünlerinin yer aldığını kaydeden

Anıl, yeni yapacakları yatırımlarla daha fazla Pazar payını hedeflediklerini aktardı.

Söylemez Kauçuk işletme sahibi Abdulvahap Söylemez de

Teklas Kauçuk fabrikası çatısı altında üretim yaptıklarını ifade etti. Sırbistan’da da yatırımlarının bulunduğunu kaydeden

Söylemez, Bartın’daki görüşmelerinin ardından buraya da yatırım yaptıklarını ve yatırımlarını büyüteceklerini anlattı.

“OSB kentimiz için çok önemli”

Törende konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı

Cemal Akın,” Organize Sanayi Bölgesi Bartın için çok önemli. 1995 yılında temeli atılan ve

1999 yılında tamamlanan

Organize Sanayi Bölgesi şehrimiz için büyük önem arz ediyor.

Bu bölgenin 700 Bin metrekare genişletilecek olması çok önemli.  Bildiğim kadarıyla bu genişleme ile

2 bin civarında istihdam gerçekleşecek. Burada firmaların sayısının artması ayrıca Bartın Limanının işlevselliğini de artıracaktır.  Buda Bartın Limanına katma değer katacaktır. Bildiğiniz gibi Filyos Projesi hayata geçiyor. Filyos Projesi de sadece liman olarak değil gelir kapısı olarak ta büyük önem arz ediyor. Bartın Belediyesi olarak bizlerde Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi planladık. Şuanda görüşleri geldi. 18 Madde ile ilgili uygulamalar yapacağız. Bu çalışmaların yapılması Bartın’ın geleceği açısında çok güzel çalışmalar. Bölgenin alınmasında Sayın Valimizin emekleri çok büyük. Başka Sayın Valimiz olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da şunları söyledi: “Organize Sanayi Bölgesi ilave alan çalışmalarını uzun süredir yürütüyorduk. Kamulaştırma çalışmaları biraz zaman almıştı. Bu işlemler tamamlandıktan sonra da arsa tahsisi çalışmaları başladı ve bugün de Türkiye’nin ve Bartın’ımızın medarı iftiharı diyebileceğimiz, ihracatta ve üretimde ön planda olan firmalarımıza Bartın Organize Sanayi Bölgesinde yer tahsisini gerçekleştirilmesinden duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bu firmalarımız Bartın sanayisini geliştiren firmalarımız. Bütün firmalarımızın temsilcilerimize teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye’miz artık yeni ekonomi modeline geçti. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve büyüme odaklı bir ekonomi anlayışımız var. Üretim ve ihracatta son yıllarda Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kıran bir ülkeyiz. Pandemiye rağmen dünyada ekonomik büyüklük anlamında ilk sıralardayız. Dünyada 2’nci, Avrupa’da ise 1’nci sıradayız. OECD ülkeleri arasında yine birinci sıradayız.

Üreten bir ekonomiyiz

Türkiye ekonomisi üreten bir ekonomi ve ihracatıyla da halkımızın alım gücünü artıran, cari açığı düşüren bir yönetim anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz.

Bu anlamda bu ekonomi modelinin ülkemiz genelinde görüşüldüğü bir noktada Bartın’da da

5 büyük firmamızın fabrika kurma çalışmalarını bugün itibariyle başlatmış olmaları bizlere büyük bir mutluluk veriyor.

Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. 2010 yılından bu yana

Bartın Organize Sanayi

Bölgemizde çalışan sayısı 2 kattan fazla arttı. Fabrikalar için birinci Organize Sanayi Bölgemizde yer bulamadık. Bu nedenle ikinciye ihtiyaç oldu. İlave alan dediğimiz bölge şu anda alanımızı iki katına çıkartan bir arazi. Daha da büyütülebilir. Bu yönde de çalışmalarımız var. Yeni arsa tahsisi talep eden firmalarımız var. 200 dönümlük bir ön izin talebinde bulunan ve izni geçen hafta itibariyle gerçekleşmiş olan ve dünya çapında bir mobilya üreticisi olan Dubaili bir firmada ön izin aldı. Onunda inşallah önümüzdeki günlerde törenini gerçekleştiririz. Arazi hemen OSB’nin yanında. İleride o kısımları da OSB’ye katarak alanı büyütebiliriz. Ben Sayın valimiz başta olmak üzere Organize Sanayi müteşebbis heyetine, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, İl Başkanlarımıza, Belediye Başkanımıza ve bütün sanayicilerimize huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyorum.

Sanayicilerimizin hizmetindeyiz

Bizim kamu yöneticileri ve

siyasetçiler olarak görevimiz sizin önünüzü açmak. Sizin tıkandığınız noktalarda biz her zaman hazırız. Bir telefon kadar yakınız.

Bu bizim görevimiz çünkü sizler sağladığınız istihdamla ülkemiz ekonomisine ve insanımızın refah seviyesinin yükselmesine gayret gösteriyorsunuz. Bu anlamda da bizler elimizden gelen ne varsa sizlerin hizmetinizde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Organize Sanayi Bölgemizin şimdi ikinci bir arıtma tesisi ihtiyacı olacak. Onunda takibini inşallah gerçekleştireceğiz. Enerji için 30 KW’lik trafo yapımı önemli bir yatırımdı. Bu gerçekleşmiş oldu. Organize Sanayi Bölgemizin köprüsünü ve yollarını yenilemiştik. Bundan sonra da gerek ırmak ıslahı, yaparak bölgede Organize Sanayi Bölgesine katılabilecek alanları kazandırırsak daha iyi olacak. Bunun yanında Karadeniz sahil yolu da Organize Sanayi Bölgemizin yanından geçecek. Bu da önemli bir yatırım olacak. Ben tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum”.

Büyük katkılar sağlayacak

Ardından Vali Güner, yaptığı konuşmasında, “Organize Sanayi Bölgesi'ne 5 parsel tahsis ediyoruz. Ayrıca bununla da kalmayacağız tahsis edilen parsellere ilave olarak 5 parsel daha eklemek için çalışmalarımız devam ediyor. Halihazırda OSB de bulunan firmalarımızda yaklaşık 5000 kişi istihdam edilmektedir. Bu parsellerin tahsisi tamamlandığında yaklaşık 2500 kişilik ek istihdam sağlanması hedefleniyor. 1 milyon metrekarelik OSB’nin yanına 7 yüz bin metrekarelik yeri ilave ediyoruz. Neredeyse bir OSB daha eklemiş olacağız. Burada bize düşen ilave edilen alanların altyapısını, yolunu, kanalizasyonunu, enerji hatlarını bir an önce tamamlamaktır. İstihdam, inovasyon ve ihracat konusunda katkı sağlayacak firmaların olmasını istedik. Yatırımları ilimize de büyük katkılar sağlayacaktır. Bu vesile ile müteşebbislerimize, siyasi parti temsilcilerimize, emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Burada Filyos projesine de ayrıca değinmek istiyorum. Biz Bartın olarak Filyos’a çok yakın bir konumda bulunuyoruz. Filyos projesinin ilk günlerinde biz yatırımcılara yatırım alanları sunarak, ihtiyaç duyulan alanlarda hazırlık yaparak entegre olmamız gerekiyor. Bunun için başta petrokimya, doğalgaz ve lojistik alanında olmak üzere yatırım yapılması için gayret göstereceğiz. Bölgemize ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Törenin son bölümünde ise OSB'nin genişleme alanlarına yatırım yapan Mescier Demirçelik işletme sahibi Sabri Mescier, Teklas Kauçuk işletme yöneticisi Nebi Anıl, Söylemez Kauçuk işletme sahibi Abdulvahap Söylemez, TÜSA Denim işletme müdürü Zülküf Demir ve YİMSAN Yakın İnşaat işletme sahibi Hüseyin Yakın ile arsa tahsis sözleşmesi yapıldı.