BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde askerlik görevini yaparken birliğinde yaşanan kazada ağır yaralanarak şehit düşen Uzman Çavuş Fatih Özkaya, baba ocağı Balat Köyünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Özkaya için göz yaşları sel olurken geçen yıl evlenen Sevgi Özkaya, eşinin tabutuna sarılarak 'Bizim ne güzel hayallerimiz vardı. Bizi bıraktın gittin' diyerek ağladı.

BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şehidimize son görev

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde askerlik görevini yapan 1991 doğumlu Uzman Çavuş Fatih Özkaya, birliğinde yaşanan bir kaza sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Özkaya, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.  Fatih Özkaya'nın acı haberi ise Salı günü gece saatlerinde Bartın'a bağlı Arıt Balat Köyündeki baba evine ulaşmıştı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve yetkililer şehadet  haberini köyde yaşayan ailesine bildirirken şehidimizin evine Türk bayrağı asılmıştı.

bana kalp krizi geçirmiş, babaanne vefat etmişti

Oğlunun şahadet haberi ile büyük acı yaşayan şehit babası Mehmet Özkaya fenalaşması sonucu gece saatlerinde hastaneye kaldırılmıştı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen 62 yaşındaki baba Özkaya Karabük’e sevk edilirken 94 yaşındaki babaanne Fatma Özkaya da yaşadığı büyük acı sonucu sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti. Babanne Özkaya, Çarşamba günü öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla toprağa verilmişti.

Şehidimizin naaşı törenle karşılandı

Kıbrıs’ta şehit olan Fatih Özkaya’nın cenazesi ise Çarşamba günü havayolu ile önce Zonguldak havaalanına getirildi. Havaalanında şehidimizin için karşılama töreni düzenlenirken törende Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Erkan Şahin, İl Jandarma Komutanı Ersin Arslan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz başta olmak üzere, askeri erkan ve diğer protokol üyeleri yer aldı. Daha sonra ise şehidimizin ay yıldızlı Türk bayrağına sarılı naaşı, konvoy eşliğinde Bartın Belediyesi Gasilhanesine götürüldü.

Baba ocağında askeri tören

Şehit Fatih Özkaya için Arıt Balat Köyünde askeri tören düzenledi. Belediye Gasilhanesinden alınan şehidimizin naaşı belediye gasilhanesinden alınarak helallik alınması için Balat Köyü İmze mevkiinde bulunan baba ocağına getirildi. Burada helallik alınmasının ardından askeri konvoyla şehidimiz, Arıt Şehit Necdet Orhan Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesindeki tören alanına getirildi. Cenaze törenine Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kara Kuvvetleri

Komutanlığı temsilcisi Tuğgeneral Mehmet Ateş, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Erkan Şahin, İl Jandarma Komutanı Ersin Arslan Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz başta olmak üzere şehidin yakınları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin babası ve eşi tabuta sarılarak ağladı 

Oğlunun şehit haberini alınca kalp krizi geçiren ve Karabük'teki hastanede anjiyo alan şehidin babası Mehmet Özkaya, cenazeye katılarak oğluna son görevini yerine getirdi. Oğlunun tabutuna sarılan şehit babası "Fatih'im bana hakkını helal et oğlum, beni niye bıraktın oğlum" diyerek ağladı. Geçen yıl Eylül ayında evlenen Sevgi Özkaya, Türk Bayrağı'na sarılı eşinin tabutuna sarılarak, "O gün bana gülümsedin Fatih, sana doyamadım. Seni bırakmam dedin, bıraktın gittin. Sen o gece çok güzel yemek yedin. Ben sana daha ne yemekler yapacaktım. Bizim ne güzel hayallerimiz vardı, bizi bıraktın gittin" diyerek ağladı.

Babaannesinin yanına defnedildi

Cenaze namazı sırasında Mehmet Özkaya oğulları Muharrem ve Adem'in tesellisiyle ayakta durmaya çalıştı. Cenaze namazının ardından tören mangası tarafından omuzlara alınan Fatih Özkaya'nın tabutu cenaze aracına konuldu. Şehit Fatih Özkaya, İmze Mahallesi'ndeki aile kabristanına Çarşamba günü vefat edip toprağa verilen babaannesi Fatma Özkaya'nın yanında gözyaşları arasında defnedildi.

İlin önde gelen isimlerinden baş sağlığı mesajı

Bartın’ı yasa boğan şehit haberinin ardından ilin önde gelen bir çok ismi de baş sağlığı mesajı yayınladı. Bartın Valiliği mesajında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde görevi sırasında yaşanan elim kaza sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen ilimiz Balat Köyü nüfusuna kayıtlı Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize baş sağlığı dileriz” dedi.

Akın’dan baş sağlığı mesajı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde şehit olan Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” paylaşımında bulundu.

Tunç’tan baş sağlığı mesajı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde vatani görevi esnasında elim bir kaza sonucu şehit olan Bartın Balat Köyümüzden Uzm. Çvş. Fatih Özkaya'ya ve Pençe Kilit operasyonunda teröristler tarafından açılan taciz ateşinde şehit düşen P. Uzm Çvş. Sercan Baş için başsağlığı mesajı yayımladı. Tunç, mesajında şunları söyledi:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde vatani görevi esnasında elim bir kaza sonucu ağır yaralanan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Bartın Balat Köyümüzden Uzm. Çvş. Fatih Özkaya'ya ve Pençe Kilit operasyonunda teröristler tarafından açılan taciz ateşinde şehit düşen P. Uzm Çvş. Sercan Baş’a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan Kahraman Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Bartın Balat Köyümüzden olan Şehidimizin acısı üzerine kıymetli Babaannesi Fatma Özkaya’nında da vefat ettiği haberi  hepimizi derinden üzdü. Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun.  Şehidimizin Babası Mehmet Özkaya’ya da acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Bankoğlu: “Bartın’ımızın başı sağ olsun”

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da mesajında “Kuzey Kıbrıs’ta görevi sırasında şehit olan hemşehrimiz Fatih Özkaya’ya rahmet ailesine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum. Milletimizin ve Bartın’ımızın başı sağ olsun” ifadelerinde bulundu.

Dursun: “Başımız sağ olsun”

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ise mesajında “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde vatani görevi esnasında elim bir kaza sonucu ağır yaralandıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan ilimiz Balat Köyü nüfusuna kayıtlı Topçu Uzm. Çvş. Fatih Özkaya'ya Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

 

 

BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI
BARTIN ŞEHİDİNİ UĞURLADI