BARTIN SAATTE 160 TON SICAK ASFALT ÜRETECEK

İl Özel İdaresinin Topaleli Şantiyesinde bulunan sıcak asfalt üretim tesisinin kapasitesi arttırılıyor. Şuanda saatte 60 ton sıcak asfalt üretimi yapan tesisin ihalesi gerçekleştirilirken yapılacak çalışmayla birlikte kapasitesi 3 kat arttırılacak tesis, saatte 160 ton sıcak asfalt üretecek. Üretilen asfalt ise tamamen köylerdeki yol çalışmalarında kullanılacak. Bu çalışmanın yaklaşık 5 milyon TL'ye mal olacağını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, çalışmaların tamamlanmasıyla tesisinin yeni nesil çevre dostu asfalt üretim tesisi olacağını söyledi.

BARTIN SAATTE 160 TON SICAK ASFALT ÜRETECEK

Yeni nesil çevre dostu tesis geliyor!

İl Özel İdaresinin Topaleli Şantiyesinde bulunan sıcak asfalt üretim tesisinin kapasitesi arttırılıyor.  Şuanda saatte 60 ton sıcak asfalt üretimi yapan tesisin kapasitesini 3 kat arttıracak olan ihale gerçekleştirildi. Yapılan ihaleyle birlikte tesisteki kapasite artırımı çalışmalarının yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacağını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, bu rakamın yüzde 30’unun da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) hibesiyle karşılanacağını söyledi. Yapılacak yatırımla tesisin saatte 160 ton sıcak asfalt üreteceğini kaydeden Başkan Dursun şöyle konuştu:

Saatte 160 ton sıcak asfalt üretecek

“İl Özel İdaremize ait olan ve Topaleli şantiyemizde bulunan ve eski Köy Hizmetlerinden kalan sıcak asfalt üretim tesisimizin kapasitesini 3 kat büyütüyoruz. Bu kapsamda da ihalemizi gerçekleştirdik. Tesisimiz şuanda saatte 60 ton sıcak asfalt üretimi gerçekleştiriyor. Ama yaptığımız bu ihaleyle kapasite büyütme çalışmalarımız tamamlandığında saatte 160 ton sıcak asfaltı Bartın İl Özel İdaresi olarak üretmiş olacağız. Tabi bu projemiz bize yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacak. Bu rakamın yüzde 30’u da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) hibesiyle karşılanacak. Gerisini de tamamen İl Özel İdaremizin öz kaynağıyla yapacağız.

“Yeni nesil çevre dostu olacak”

Tesisimiz tüm bu kapasite artırımı çalışmaları tamamlandığında aynı zamanda yeni nesil çevre dostu asfalt üretimi tesisi de olmuş olacak. Çünkü üretiminde yakacak olarak artık gaz kullanmaya başlayacağız. Ve gerek tozla gerekse dumanla çevreye hiçbir şekilde zarar vermeyecek. Bu çalışmanın bitmesiyle Bartın’da bir hayalimiz daha gerçeklemiş olacak. Köylerimize çok daha hızlı ve kaliteli asfalt yapmamıza büyük katkı sağlayacak. Özel İdaremize ve köylerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

 “Çok önemli başarılara imza attık”

Mahalli İdareler Seçimleri ile 2019 yılının Nisan ayında göreve gelen 7. Dönem meclisinin geride bıraktığı 21 aylık süreyi de değerlendiren Kenan Dursun şöyle devam etti:

“Geride bıraktığımız sürenin her bir günü elbette güllük gülistanlık olmadı. Bu konuda bazen siyasi bazen de idari zorlukların yaşanmasının işin doğası gereği olduğunun bilincinde olduk. Ancak İl Genel Meclisimizin bu konuda ortak payda her zaman Bartın’ın gelişmesini ön planda tuttu. O nedenle 7. dönem Meclisi’nin bugüne geldiğimizde büyük bir gayret ve samimiyetle yürütmüş olduğu iki bütçe döneminde Özel İdare’mizden hizmet bekleyen tüm kesimlere bütçe imkanları çerçevesinde hizmetin getirilmesine vesile olmaktan büyük bir onur duyduk. Son dönemde İl Genel Meclisi kararlarıyla hayata geçirilen bütçeler ile Özel İdaremizin gelir ve gider dengesini de sağlamayı başardık. Bu kapsamda 2015-2016-2019 ve 2020 yılı bütçelerinin sonuçları bütçe açığı vermeden, gerçekleşme oranlarının yüzde yüzlere ulaştı. Bunun yanında en önemlisi ise Özel İdare tarihinde de bir ilk olan 2017 ve 2018 bütçeleri bütçe fazlası vererek çok önemli başarılara imza attık.

Bartın İl Özel İdare ilk 5’te

Geride kalan bütçe dönemlerinde yatırımlara ayrılan yıllık ortalamaya bakıldığın her bir bütçe yılı için ortalama yüzde 45 gibi büyük bir oranla gerçekleştirildiği görülecektir. Buna mukabil yine geriye dönük hiçbir kurum ya da kuruluşa borcu olmayan bir yapının muhafaza edildiği de görülecektir. Bu gerçekleşmelerle 51 özel idare arasında ilk 5’teki yerimizi muhafaza ettik. O nedenle 7. Dönem ve öncesi yatırım ve başarılarla dolu bir dönem olarak hafızalarda yerini aldı. Bu dönemi gayretli çalışmalarıyla taçlandırarak unutulmaz kılan tüm Meclis Üyelerine ve İdaremizin tüm çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum.”

“Hizmet etmeye devam ediyoruz”

2020 yılının Kasım ayında 20 gün süren meclis çalışmalarıyla 65 milyon TL olarak belirlenen 2021 mali yılı bütçesi de önceki dönemlerdeki başarılı çalışmalar ışığında yürütüldüğünü ve aynı anlayışla hazırlanan bu bütçenin de yatırım eksenli olduğunu söyleyen Meclis Başkanı Dursun, 1 Ocak itibariyle Vali Sinan Güner’in de onayıyla yürürlüğe giren 2021 yılı bütçesi ve buna bağlı çalışma programlarıyla yine toplumun tüm kesimlerine hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Kilitli parke çalışmaları devam ediyor

İl Özel İdaresince köylerde yapılan yol çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Kenan Dursun şunları ifade etti:

“2020 yılı Özel İdare programımızda yer  alan kilitli parke uygulaması kapsamında Ustaoğlu Köyünde köy içi kilitli parke çalışmalarımızı tamamladık. İl Genel Meclis Üyemiz Giray Gülsoy, Özel İdaremizin Genel Sekreteri Metin Çetin, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile Ustaoğlu Köyünde uygulamasına başladığımız kilit parke çalışmamızı yerinde de inceledik.  Çalışanlarımıza kolaylıklar diledik. Özel İdaremiz kaynaklarıyla köylere hizmet götürmemizi sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yine ödeneklerin İlimize aktarılmasında önemli ölçüde katkı sağlayan TBMM Adalet Komisyon Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç'a teşekkür ediyor, yapılan çalışmanın köylerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Köy yollarının standardı yükseliyor

Aynı zamanda Kabagöz Köyü ana yolunun sıcak asfalt çalışmalarını tamamlayarak köy yolumuzun standardını yükselttik. Yanaz Köyü Gangahu Mahallesinden Organize Sanayi Bölgemize giden grup yolumuzda da sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik ve bu grup yolumuzun da standardını yükseltmiş olduk.

“Yol çalışmalarını yerinde inceledik”

Özel idaremizin Genel Sekreteri Metin Çetin Genel sekreter yardımcısı Yunus Alışkan ile Çöpbey Köyünde uygulamasına başladığımız kilit parke çalışmamızı da yerinde gördük. Çalışanlarımıza kolaylıklar diledik.  Avgölü Köyünde devam eden kilit parke döşeme çalışmalarımızı yerinde inceleyerek çalışanlarımıza kolaylıklar diledik ve bu çalışmamızı da tamamlandık.”