BARTIN, ÖLÜMÜNÜN 83. YILINDA ATATÜRK'Ü ANDI

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da büyük bir minnet ve saygıyla anıldı. Saat 09.05'te Bartın'da hayat dururken Cumhuriyet Meydanı'nda ve Kültür Merkezi'nde Atatürk için program düzenlendi.

BARTIN, ÖLÜMÜNÜN  83. YILINDA ATATÜRK'Ü ANDI

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü dolayısıyla Bartın’da anma programları gerçekleştirildi. Büyük Önder için ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. 08.50’de Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törende Atatürk Anıtına başta Bartın Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı olmak üzere Odalar, siyasi partiler, dernekler ve STK’lar tarafından çelenkler sunuldu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise sirenler Atatürk için çalarken 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

Anma programı Kültür Merkezi’nde devam etti

Anma programı daha sonra Kültür Merkezi Büyük Salonda devam etti.

Buradaki programda ise ilk olarak saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Program kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile devam ederken “Atatürk ve 10 Kasım” konulu liseler arası kompozisyon yarışması ve “Atatürk ve 10 Kasım” konulu ortaokullar arası şiir yarışmasında il birincisi olan eserler sahipleri tarafından seslendirildi.

“Bir Resim Yap Çocuğum”

Programda son olarak ise “Bir Resim Yap Çocuğum” adlı anma etkinliği sunuldu. Düzenlenen törenlere Bartın Valisi Sinan Güner, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb. Erkan Şahin, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ersin Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan Uzun, Siyasi Parti İl Başkanları, İl Müdürleri, Mesleki Kuruluş Temsilcileri, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bartın Üniversitesi Atatürk’ü andı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bartın Üniversitesinde de düzenlenen törenle anıldı.

Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü Atatürk Büstü önündeki tören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı tarafından Atatürk Anıtı’na çelengin sunulmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla katılımcılar Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından okunan İstiklal Marşı ile birlikte üniversitedeki tüm bayraklar yarıya indirildi.Törende konuşan Rektör Yardımcısı Yazıcı, “Bu müstesna günde sadece ülkemizde değil, fikir ve başarılarıyla tüm dünyaya örnek olmuş ve adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmış büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Yazıcı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır”

Atatürk’ün sadece Türkiye için değil aynı zamanda dünyaya örnek olan bir lider olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Cumhuriyetimizin ilanına giden süreçte ve sonrasında millet iradesinin hâkimiyeti, insan hak ve özgürlükleri ile demokrasi gibi birçok önemli konuda hedefler gösteren Atatürk, ülkemizi bu idealler etrafında birleştirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece ülkemize değil, fikir ve başarılarıyla tüm dünyaya örnek olmuş ve adını tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır. Bugün O’nun ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. ‘Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister’ diyen Atamızın, mirasını geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu itibarla ülkemizi güçlendirmek için azami gayret sarf ediyor ve Üniversite olarak yaptığımız tüm çalışmalarımızda ortak sorumluluğumuz olan bu hedeflere katkılar sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Anma törenine çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Cumhuriyet Meydanında il protokolü ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen anma töreninde yer aldı.

 

BARTIN, ÖLÜMÜNÜN  83. YILINDA ATATÜRK'Ü ANDI
BARTIN, ÖLÜMÜNÜN  83. YILINDA ATATÜRK'Ü ANDI
BARTIN, ÖLÜMÜNÜN  83. YILINDA ATATÜRK'Ü ANDI
BARTIN, ÖLÜMÜNÜN  83. YILINDA ATATÜRK'Ü ANDI
BARTIN, ÖLÜMÜNÜN  83. YILINDA ATATÜRK'Ü ANDI
BARTIN, ÖLÜMÜNÜN  83. YILINDA ATATÜRK'Ü ANDI
BARTIN, ÖLÜMÜNÜN  83. YILINDA ATATÜRK'Ü ANDI
BARTIN, ÖLÜMÜNÜN  83. YILINDA ATATÜRK'Ü ANDI