Bartın kırmızı alarma geçti

Bartın'da Cuma gününden itibaren devam eden şiddetli yağış sonrası Bartın tüm kurumlarıyla birlikte kırmızı alarma geçti. Şiddetli yağışla birlikte birçok yerde dereler taşarken şehir merkezinde de bazı bölgelerde yaka selleri oluştu, rögar kapakları taştı, bodrum ve zemin katlarda ani su baskınları yaşandı. Bartın Irmağı çevresinde ise olağan üstü güvenlik önlemleri alınarak emin ve bodrum katları boşaltıldı, araç giriş-çıkışlarına izin verilmedi. Kozcağız Beldesinin de sular altında kaldığı Bartın'da Vali Nurtaç Arslan başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Vali Arslan, Kozcağız başta olmak üzere ani sel ve su baskını, yaka seli ile dere taşkınları yaşanan bazı bölgelerde incelemelerde bulunurken Valilikten uyarılar ve önlemler peş peşe geldi.

Bartın kırmızı alarma geçti

 

BARTIN’DA ŞİDDETLLİ YAĞIŞ MÜCADELESİ

Bartın kırmızı alarma geçti

Bartın’da Cuma gününden itibaren devam eden şiddetli yağış sonrası Bartın tüm kurumlarıyla birlikte kırmızı alarma geçti. Şiddetli yağışla birlikte birçok yerde dereler taşarken şehir merkezinde de bazı bölgelerde yaka selleri oluştu, rögar kapakları taştı, bodrum ve zemin katlarda ani su baskınları yaşandı. Bartın Irmağı çevresinde ise olağan üstü güvenlik önlemleri alınarak emin ve bodrum katları boşaltıldı, araç giriş-çıkışlarına izin verilmedi. Kozcağız Beldesinin de sular altında kaldığı Bartın’da Vali Nurtaç Arslan başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Vali Arslan, Kozcağız başta olmak üzere ani sel ve su baskını, yaka seli ile dere taşkınları yaşanan bazı bölgelerde incelemelerde bulunurken Valilikten uyarılar ve önlemler peş peşe geldi.

Nurdan Eroğlu

Bartın’da geçen Cuma gününden itibaren etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle dün yağışların pik noktasının yaşandığı Bartın kırmızı alarma geçerken şiddetli yağıştan etkilenen ilk bölge Orduyeri Mahallesi Kaynarca mevki oldu. Orduyeri mahallesi Kaynarca mevkiinde 236. Sokakta yer alan 4 katlı ve 18 daireli binanın çevresindeki istinat duvarı çöktü. İstinat duvarının çökmesiyle birlikte binanın giriş ve 1’inci katları zarar gördü. İstinat duvarı çöken 1 bina ile çevresindeki iki binada oturanlar tahliye edildi.

Vali Arslan bölgeyi inceledi

Yaşanan bu olay sonrası Bartın Valisi Nurtaç Arslan da Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve diğer yetkilerle birlikte istinat duvarı çöken bina ve çevresinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de  Mobil Yapı İzleme Sistemi ekibiyle birilikte bölgede durumu an ve an takip etti. İstinat duvarı çöken bölgedeki apartmanlarda toplam 32 daire tahliye kararı verilerek boşaltılırken bina hareketleri de  görevlilerce sürekli olarak takip edildi.

Yağışlar hafta sonu da etkili oldu

Yağışlar hafta sonu da etkisini devam ettirdi. Bartın’da hafta sonu şiddetli yağışla birlikte il genelinde birçok yerde dereler taşarken şehir merkezinde de bazı bölgelerde yaka selleri oluştu, rögar kapakları taştı, bodrum ve zemin katlarda ani su baskınları yaşandı. Bartın Irmağı çevresinde ise olağan üstü güvenlik önlemleri alındı. İl Emniyet Müdürlüğünce ırmak kenarlarında araç giriş-çıkışlarına izin verilmezken ırmağa yakın yerlerdeki evlerin bodrum ve zemim katları boşaltıldı.

Vali Arslan çizmelerle sahaya indi

Vali Nurtaç Arslan da ayağına çizmelerini çekerek ani sel ve su baskını, yaka seli ile dere taşkınları yaşanan bazı bölgelerde incelemelerde bulundu. Bu kapsamda 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünü ziyaret eden Arslan, yağış dolayısıyla gelen çağrıların yoğunluğu ve hizmet binasında devam eden bakım-onarım çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Arslan, talimatı doğrultusunda Vali Yardımcısı Miraç Akbulut başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Afet Yönetim Merkezinde şiddetli yağmur ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirlere yönelik gerçekleştirilen toplantıda ilimizdeki son gelişmeler hakkında bilgi aldı.İncelemelerine Kozcağız ve Kirazlık Barajlarıyla devam ederek barajların teknik özellikleri, bakımı, kontrolü, güvenliği ve doluluk oranları hakkında yetkililerden bilgi alan Nurtaç Arslan yaka sellerinin yaşandığı İnkum’da incelemelerde bulundu.

Emniyet teyakkuz halinde sahada

Teyakkuz halinde bulunan Emniyette de alınan önlemleri  “Bartın İlimiz genelinde olası muhtemel sel ve su taşkınları kapsamında; Bölge Trafik ekipleri ile Şehir içi Trafik ekiplerimizce dere yataklarına yakın riskli bölgelerde olan; Gümrük Sokak ve çevresi, Orduyeri köprüsü altı, Kanlıırmak Caddesi, Bubabi Sokak güzergahlarında anons etmek suretiyle araçlar kaldırılmış, kaldırmayan 23 araç sürücüsüne ulaşılarak araçlarını güvenli bölgeye almaları konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak kaldırılmış, ayrıca; Karaçay Mevki bölgesinde ve Yalı bölgesinde Trafik ekiplerimiz nehir yatağına yakın kesimlerde kaldırma ve şeritleme çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşların bu yerlere araçlarını park etmemeleri gerekmektedir. İlimizde etkili olan şiddetli sağanak yağıştan etkilenen bölgelerde, teşkilatımız 24 saat esasına göre teyakkuz halinde ve sahadadır.” şeklinde açıkladı.

Pazar ve Pazartesi günleri için kritik uyarı! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Bartın ve çevresi için en önemli uyarı ise Pazar ve Pazartesi (dün) günleri için yapıldı. Son değerlendirmelere göre Bartın ve çevresinde yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini kaydeden Meteoroloji, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

Nurtaç Arslan başkanlığında kriz masası toplandı

Meteorolojinin verdiği bu alarmla birlikte Bartın’da da kriz masası oluşturuldu. Nurtaç Arslan başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Afet ve Acil Yönetim Merkezinde İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya, Garnizon Komutan V., Belediye Başkanı, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı, İlçe Kaymakamları, kurula üye il müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda Arslan, taşkın ve heyelan riski olan bölgelerde gerekli her türlü tedbirin alınması, yağış sırasında ve sonrasında başta yol kapanması, enerji kesintisi ve haberleşmede meydana gelebilecek aksaklıkların giderilmesi için Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde 26 çalışma grubunun ana çözüm ortağı ve destek çözüm ortağı kurum kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle teyakkuzda olmaları talimatını verdi.

387 camiden sel riski uyarısı

Pazar ve Pazartesi günleri için Bartın Valiliğinden uyarılar da peş peşe geldi. Belediye hoparlörleri dahil il genlinde 387 camiden sel riskine tekrar edilen anonslarla uyarılarda bulunuldu. Bartın Valiliğinden yapılan duyuruda ise, “Yapılan son değerlendirmelere göre İlimizde; yarın (26.06.2022) ve Pazartesi (27.06.2022) günü çok kuvvetli yağış beklenmektedir. Yağışa bağlı olarak dere taşkınları ve yaka seli gibi afetler nedeniyle özellikle yapıların bodrum ve giriş katlarına su baskını olabileceği değerlendirilmektedir. Bu nedenle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dere yataklarından mümkün olduğunca uzak durulması, taşkın anında yüksek yerlere çıkılması ve bodrum katlara su girişini engellemek için kum torbası kullanımı gibi her türlü tedbirin alınması büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmalarını önemle rica ederiz.” Denildi.

Vatandaşların alması gereken tedbirler sıralandı

Bartın Valiliğinden yapılan bir başka uyarıda da "İlimizde, bu gece yarısından (Pazar gecesi) başlayarak Pazartesi (27.06.2022) günü gece yarısına kadar şiddetli sağanak yağış beklendiğinden; Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı; Tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını,
-Dere yataklarından mümkün olduğunca uzak durulmasını,
- Araçların dere yataklarından uzak yüksek bölgelere park edilmesini,
- Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların daha güvenli alanlara alınmasını,

 -Kamu ve özel sektörde çalışanlar hariç, acil durumlar dışında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını, önemle rica ediyoruz” denilerek vatandaşların alması gereken önlemleri sıraladı.

Engeli ve kamu personeline idari izin

Aynı zamanda Valilikçe kamuda çalışan engelli ve hamilelere bir gün idari izin verildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Bartın'da şiddetli yağış beklendiğinden, ilimiz genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile kamu personelinin 27.06.2022 tarihinde (1) gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir " denildi. 

Kozcağız sular altında kaldı

Şiddetli yağışlar dolayısıyla Kozcağız Beldesi de sular altında kaldı. Kozcağız merkez başta olmak üzere beldede birçok bölgede ani sel ve su baskını, yaka seli ile dere taşkınları yaşandı. Nurtaç Arslan da Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve diğer yetkililerle birlikte

bölgde incelemelerde bulundu. İlk olarak Kozcağız Beldesi merkezi ile Dırazlar köyünde dere taşkınından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan Arslan, ardından Kozcağız Barajına geçerek yetkililerden bilgi aldı. Arslan daha sonra Budakdüzü köyü Çalıkoğlu mahallesinde yoğun yağıştan etkilenen Kaz Çiftliğinde incelemelerde bulundu.

Tunç ildeki durumu an ve an takip etti

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da şehir merkezi ve il genelindeki durumu an ve an takip etti. Bartın'da tüm kurumların sel riskine karşı teyakkuzda olduğunu belirten Yılmaz Tunç Kozcağız'da açıklamalarda bulundu. Kışla, Kozcağız ve Kirazlıköprü barajlarında tam doluluk oranına ulaşılmadığı için herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Tunç, “Tek temennimiz bir cana zarar gelmeden bu tehlikeyi atlatmayı umut ediyoruz”  dedi.

Kozcağız’dan son durumu aktardı

Özbaşı köyünde akşam vakti yükselen sular nedeniyle 5 veya 6 büyükbaş hayvanın sele kapıldığını açıklayan Tunç "Bölgemizde gece saatlerinde şiddetini arttırması beklenilen yağışlar için, DSİ, kamu kurumlarımız ve belediyelerimiz, yaşanabilecek olumsuzluklara destek vermek amacıyla, iş makinesi ve personel görevlendirmek üzere teyakkuza geçirilmiştir. EGM'den 1 helikopter Sinop iline, Sahil Güvenlik Komutanlığından 1 helikopter Bartın Amasra ilçemize görevlendirilmiştir. İçişleri Bakanlığımızca; Ankara, Afyonkarahisar, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Aksaray, Balıkesir, Samsun, Trabzon, Kayseri, Erzurum, Tokat ve Sakarya illerimizden destek olarak, Bartın, Düzce, Kastamonu, Zonguldak ve Sinop illerimize, toplamda 104 personel, 14 araç ve 10 bot görevlendirilmiştir. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halindedir. Allah her türlü afetten bizleri muhafaza etsin” şeklinde konuştu.

Bankoğlu da su baskını yaşanan bölgeleri inceledi

Sel ve su taşkınlarının yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan bir diğer isim de CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu oldu. Su taşkınlarından zarar gören vatandaşların taleplerini dinleyen Milletvekili Bankoğlu, “Bartın’da Tuna Mah. Kemal Altıntel Sk. ve Kozcağız’da Ağu Deresindeki su taşkını sebebiyle mağduriyet yaşayan yurttaşlarımızın taleplerini dinledik.  İki bölgede de, yıllardır sonuçlanmayan dere ıslahı çalışmalarının acilen tamamlanması gerekiyor. Hasarların en kısa zamanda onarılması ve önlemlerin alınması için sürecin takipçisi olacağım. Geçmiş olsun Bartın! Bartın’da yaşanan su taşkınından etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun.  Deprem, sel ve toprak kayması kader değil tedbir, kontrol ve koruma eksikliğidir.  Kozcağız, Topalali’nde yağıştan etkilenen kaz çiftliğine, Kozcağız afet evlerinde ve Karaçay Mahallesinde su taşkınından zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ettik, yanlarındayız” dedi.

Akın şehir merkezindeki durumu an ve an takip etti

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da şehir merkezindeki durumu an ve an takip etti. Bu kapsamda Belediye ekiplerini teyakkuz halinde bulunduran Başkan Akın, pazartesi günü suların yükseldiği Yalı mevkiinde “Bugün (pazartesi) özellikle 12.00 ile 18.00 saatleri arasında yüzde 100 gösteren aşırı bir yağmurdan bahsediliyor. Bu Bartın için sıkıntı olur diye düşünüyoruz. Biz Belediye olarak 7/24 ayaktayız. Ekiplerimizle araçlarımızla BAHMER’de görev yapıyoruz. Dün itibariyle (Pazar günü) büyük bir yaka selleri gelmeye başladı. 4-5 Mahallede sıkıntı oluştu. Özellikle Karayollarına ait kısımlarda sorun oluştu. Dün itibariyle 16.00 itibariyle ihbarlar gelmeye başladı. Bu ihbarlardan 62 tanesi bodrum ve zemin katlarda yaşanan su baskınlarıyla ilgili. Buralarda suları çekiyoruz. İnşallah bunu atlatacağız” açıklamasında bulundu.

Kriz masası Pazartesi günü de teyakkuzdaydı

Meteorolojinin uyarısına göre yağışların pik noktasının yaşandığını  Pazartesi günü de  (dün) kriz masası teyakkuz halindeydi. Vali Nurtaç Arslan başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Afet ve Acil Yönetim Merkezinde toplandı. Bartın’da etkili olan şiddetli sağanak yağıştan etkilenen bölgelerin son durumunun değerlendirildiği toplantıda Vali Arslan, 24 saat esasına göre tüm ekiplerin teyakkuz halinde ve sahada bulunduğunu belirtti.

Arslan kriz merkezinden son durumu aktardı

Nurtaç Arslan, GAMER’de yaptığı açıklama da Bartın’da Pazartesi günü yaşanan son durumu şu sözlerle aktardı:

“Biz geçen hafta Cuma gününden itibaren meteorolojik verileri düzenli olarak takip ediyoruz. Cuma günü 20.30’dan itibaren aşırı yağışlardan yaşanabilecek olumsuzlulara karşı Afet Acil Durum Koordinasyon Merkezimizi 24 saat esasına göre göreve başlattık. 2 gündür de benim başkanlığımda toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bugün itibariyle de ilimizin meteorolojik veriler doğrultusunda 100 kilogramın üzerinde ilimizin yağış alması beklendiği için kriz merkezimizden süresi yönetiyoruz. Bütün ekiplerimiz ve kurumlarımız şuan sahadalar.

Ankara ve Konya’dan takviye araçlar geldi

Ankara ve Konya’dan takviye araçlar geldi. Onları da ihtiyaç duyulan yerlere yönlendiriyoruz. Gün içerisinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden araçlar gelecek. Bir Sahil Güvenlik helikopterimiz ilimize geldi.

3 günde gerçekleşen yağış miktarı 250 kilogram

Şuana kadar 3 günde gerçekleşen yağış miktarı 250 kilogram. Özellikle bugün Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre; 12.00 ile 13.30 saatleri arasında ve 17.00 ile 18.00 saatleri arasında yağışın yoğunlaşmasını bekliyoruz. Özellik yağış Ulus, Abdipaşa, Hasankadı, Kumluca ve Kozcağız bölgesinde yoğunlaşacak gibi görünüyor. Merkez’den daha fazla buralar yağış alacak gibi görünüyor. İl Merkezinde ırmakta biraz yükselme görmüştük ama şuan daha iyi, bu noktada kırsalda ve il merkezinde ırmak ve dere kenarlarına yakın araçları kaldırttık. Vatandaşlarımıza da dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılarda bulunuyoruz. Bu sıkıntılı durumdan etkilenmemeleri için engellilerimize ve hamilelerimize de bir gün izin verdik.

“7/24 sahadayız, görev başındayız”

Dediğimiz gibi 7/24 sahadayız, görev başındayız. Vatandaşlarımızdan isteğimiz ihtiyaçları yoksa mümkün olmadıkça dışarı çıkmasınlar ve dikkatli olsunlar. Özellikle giriş katlarda, evlerini su basma tehlikesi olan vatandaşlarımıza da üst katlara çıkması noktasında uyarılarımızı tekrarlıyoruz. En sevindirici şey, can kaybının olmaması biz de bugün bu şiddetli yağıştan Bartın olarak inşallah bir can kaybı yaşamadan atlatmayı temenni ediyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor, görevimizin başındayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talimat

Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağdur edilmemesi yönünde bize mesaj verdi. Açta açıkta kimsenin kalmaması, dere kenarları ve ırmak kenarlarına yakın yerlerdeki sel tehlikesine maruz kalabilecek bütün vatandaşlarımızın ve dükkanlarımızın tahliye edilmesi, onları mağdur edilmemesi gerektiği konusunda tüm önlemleri almamızı ve iletişim koparmamamız gerektiği noktasında bizleri talimatlandırdı.”

Tunç: “Bartın’ımız geçen yıl da böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmıştı”

Kriz masasından durumu yakından takip eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da şu açıklamada bulundu:

“Şuanda Bartın’da tam bir koordinasyon var. Sayın Valimizin başkanlığında Acil Afet Koordinasyon Merkezi ve bütün devletin kurumları sahada koordineli bir şekilde tedbirlerini almış vaziyette. Sıkıntılı bölgelere müdahale ederek çalışmalarını sürdürüyorlar. Ben sahada çalışan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bartın’ımız geçen yıl da böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmıştı. Hemen hemen aynı bölgelerde yağış şuanda devam ediyor. Bugünün (Pazartesi günü) akşamına kadar olan kısımda Meteorolojinin önemli bir uyarısı var. Tabi bu anlamda tedbiri daha da arttırmamız gerekiyor.

“Barajlarımız sayesinde il merkezinde ırmağın taşmadı” 

Çevre illerden de takviye araçlar geldi ve gelmeye devam ediyor. Barajlarımız sayesinde il merkezinde ırmağın taşması gibi bir durum söz konusu değil. Kirazlıkköprü Barajı yüzde 50’ye daha ulaşmadı. Kozcağız ve Kışla Barajlarımız da taşkını önleme anlamında şuanda Kozcağız Çayının Bartın Irmağını yükseltmemesi anlamında önemli bir katkısı oldu. Barajların yukarısındaki bölgelerde de yaka selleri yaşandı. Bazı beldelerimizde ve köylerimizde ani su baskınları oldu. Özbaşı, Kışla’da riskleri yerler var. Yine öğleden sonra Ulus bölgesinde de yoğun yağış bekleniyor. Orada da Belediye Başkanımız ve diğer kurumlarımız teyakkuz halinde bekliyorlar. Müdahale edilmesi gereken yerlere de müdahale ediyorlar.

“Yurtlarımız hazır”

İnşallah bir sıkıntı olmadan ve can kaybı olmadan bu süreci atlatırız. Tabi çok dikkatli olmamız gerekiyor. Özellikle dere kenarlarında evi olan vatandaşlarımızın buralardan ayrılması lazım. Şuanda yurtlarımız bunun için hazır. Bir telefon ettiklerinde AFAD’ımız, jandarmamız ve tüm ekiplerimiz hemen o vatandaşlarımızı özel eşyalarıyla birlikte alıp hemen yurtlarımıza yerleştiriyorlar. Önemli olan can kaybımızın olmaması. İnşallah bu süreci can kaybı olmadan en az maddi hasarla atlatırız.

“Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi noktasında çok hassas”

Komşu illerimizde de sıkıntı devam ediyor. Özellikle Kastamonu İnebolu’da. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Valimiz ve bizimle görüşmelerini gerçekleştirdi. Vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi noktasında çok hassas. Tedbirlerin sıkı alınması noktasında hassas. “Araç gereç sıkıntınız varsa hemen söyleyin. Bunları da sağlayalım” ifadelerinde bulundular. Helikopterlerden tutun da  bütün iş marinalarına varıncaya kadar bütün ekipler teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Kozcağız bölgesinde bir sıkıntı var. Yaka selleri Kozcağız belde merkezinde su baskınlarına neden oldu. İnşallah en az hasarla atlatırız.”  

Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefonla görüştü

Yılmaz Tunç ayrıca Bartın’daki son durumu telefonla görüşerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kent merkezinde henüz bir sıkıntının olmadığını ifade eden Tunç, “Kent merkezinde henüz bir sıkıntımız yok. İnşallah bir sıkıntı olmaz. Sizin canlı bağlantıyla hizmete açtığınız Kirazlıkköprü Barajımız şuan yüzde 50 seviyesinde Dolayısıyla kent merkezini taşkından koruyan önemli bir barajımız. Bartın Irmağının yan kolları üzerinde iki tane barajımız var. Kışla ve Kozcağız Barajında da doluluk oranı yüzde 60 civarında. Meteorolojinin metrekareye 100 kilogram düşeceği şeklinde bir tahmini var. Bunu atlatabilirsek kent merkezinde inşallah bir sıkıntı olmaz. Köylerimizde yer yer su baskınlarımız var. Oralara acil müdahalelerimiz oluyor. Sayın Valimizin koordinasyonunda Afet Acil Durum Merkezimizin de teyakkuz halinde. Çevre illerden de destek aldık. O araçlar da değişik yerlerde konuşlandırılmış vaziyette. Şuanda bir can kaybı yok. Bundan sonraki süreci de teyakkuz halinde takip ediyoruz” dedi.

Erdoğan’dan “Devletin tüm imkanları seferber edilsin” talimatı

Bunun üzerine “Araç-gereç ne gerekiyorsa yapalım. Herhangi bir eksik olmadan bu durumu atlatalım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Bartın halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hemşehrilerimizin mağdur olmaması için gereken her türlü tedbirin alınması açta açıkta kimse kalmamasını, devletin tüm imkanlarının seferber edilmesini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Bartın için teyakkuza geçti

Tunç, aynı zamanda Kışla Barajında da incelemelerde bulunurken Sağlık Bakanlığı tarafından da  Batı Karadeniz’deki yoğun yağış nedeniyle oluşan, oluşabilecek sel afetlerinin yol açması muhtemel sorunlara karşı bölgede toplam 239 adet ambulans ile bin 573 personel, 15 UMKE timi ile 356 personel olmak üzere toplam 254 araç ve bin 929 sağlık personeli görevlendirmesi yapıldı.

Bakan Koca’dan “Bartın’dayız” açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ambulans, Umke Timi ve Sağlık personellerinin afetlerden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti için hazır olduğunu belirtti.  Bakan Koca açıklamasında, "Bartın'dayız. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 32 adet ambulans ve 2 UMKE timi, toplam 216 sağlık personeliyle Bartın’dayız" dedi.

 

 

Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti
Bartın kırmızı alarma geçti