Bartın Kapalı ve Açık Cezaevinde tedbirler üst düzeyde

Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Bartın Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında üst düzey tedbirler alınıyor. Bu tedbirler kapsamında, tüm personelin izole edildiği ve izolasyona tabi tutulan personelin ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması için ekip oluşturulduğu bildirildi.

Bartın Kapalı ve Açık Cezaevinde tedbirler üst düzeyde

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı  Bartın Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında üst düzey tedbirler alınıyor. Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ülkemizde başlamasıyla birlikte Bartın Adliyesi’nin yanı sıra ivedi olarak Bartın Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda da tüm tedbirlerin alındığını, başta dezenfekte olmak üzere gerekli tüm çalışmaların yapıldığı söyledi. Tüm ceza infaz kurumu girişlerine ateş ölçerek konularak girenlerin ateş ölçümü yapıldığını, tüm personele maske ve eldiven dağıtıldığını, kurumun giriş ve çıkışlarına el dezenfektanı konulduğunu da belirten Aydemir, yine hükümlü ve tutuklu koğuşların her gün dezenfekte edilerek ilaçlandığını kaydetti. Aydemir, “Hükümlü ve tutuklular için ayrıca yeteri kadar el dezenfektanı getirilmiştir. İdare tarafından hükümlü ve tutukluların koğuşlarına yeteri kadar çamaşır suyu, sabun gibi temizlik maddeleri verilmiştir. Ceza infaz kurumumuzun çevresi de sürekli ilaçlanmaktadır. Günlük olarak binanın her yeri çamaşır suyuyla temizlenmektedir.” dedi.

Tüm personel izole edildi

Ceza infaz kurumu personelinin dış bağlantıya dayalı riski sıfırlamak amacıyla Adalet Bakanlığı’nın emirleri doğrultusunda izole edildiğini de kaydeden Aydemir, şunları kaydetti: “Kurum birinci ve ikinci müdürleri de dahil ceza infaz kurumunda görev yapan tüm personele Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yurt tahsis edilmiş, risk olabilecek hiçbir kişi veya yerle temasları sağlanmadan kurumla irtibatları sürdürülmektedir. Yine dış kurumlarla olan işlemlerin takibi için bir ekip kurulmuş olup, bu ekibin kurumda çalışanlarla fiziki bir yakınlığı, teması olmamaktadır. Yine izolasyona tabi tutulan personelin ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak ikişer kişiden 3 ekip oluşturulmuştur. Burada amacımız, dış bağlantıya dayalı riski sıfırlamaktır.

Yeni gelen tutuklu ve hükümlüler 14 gün ayrı koğuşta

 Kuruma yeni gelen hükümlü ve tutuklular 14 günlük tedbir süresince ayrı bir koğuşta barındırılmaktadır. Hükümlü ve tutuklu ile temasa geçen infaz koruma memuru sayısı asgari düzeye çekilmiştir. Temas gerekmesi durumunda personelimiz mutlak suretle maske, eldiven ve koruyucu kıyafet ile temas etmektedir. Kurum güvenliği için devamlı olarak valiliğimiz ve sağlık müdürlüğü ile irtibat sağlanmaktadır. Kuruma düzenli olarak ihtiyaç durumuna göre uzman doktor görevlendirmesi yapılmaktadır. Tüm hükümlü ve tutuklular düzenli olarak doktor kontrolünden geçirilmektedir. Şimdiye kadar alınan tedbirler çerçevesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.”