Bartın ilk kez off-road heyecanı yaşadı

Bartın'da ilk kez off-road şenliği düzenlendi. Küre Dağları Milli Parkı'nın giriş noktalarından biri olan Arıt Köyünün ev sahipliği yaptığı şenlikte onlarca araç zorlu parkurlarda mücadele verirken vatandaşlar heyecan dolu anlar yaşadı.

Bartın ilk kez off-road heyecanı yaşadı

Bartın’da ilk kez off-road şenliği düzenlendi. Küre Dağları Milli Parkı’nın giriş noktalarından biri olan  Arıt Köyünün ev sahipliği yaptığı şenlikte onlarca araç zorlu parkurlarda mücadele verirken vatandaşlar heyecan dolu anlar yaşadı. İşadamı İskender Öztabak tarafından organize edilen, Arıt Köyü Kültür, Turizm ve Kalkınma Derneği tarafından desteklenen doğa ve off-road şenliğinin 3’üncü gününde araçlar hem görsel şölen sundu hem de zorlu parkurlarda mücadele etti. Şenliğe katılan binlerce vatandaş, araçların parkurlardaki bu zorlu mücadelesini heyecanla izledi. Parkurdaki lastik engeli, havuz engeli, rampa engeli, kütük merdiven engeli gibi birçok engeli aşan araçların performansı büyük beğeni topladı.

Güner: “Arıt, Bartın’ımızın bir değeridir”

Şenlikte Bartın’ın yanı sıra Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Bolu’dan çok sayıda ekip off-road aracı yer alırken Bartın Valisi Sinan Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç,  AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı da şenliğe katılan isimler oldu. Bu tür etkinliklerin tanıtım yönü olduğuna dikkat Çeken Vali Güner,  “Arıt, Bartın’ımızın bir değeridir. Her zaman korumak, kalkındırmak, geliştirmek gayesindeyiz. Bu tür faaliyetlerde; turizm, kültürel, sosyal ve çok yönlü faaliyetlerdir. İnsanlar burada tanışıyorlar, tanıtım yönü var. Bu tür faaliyetleri destekliyoruz. Tabi güvenlik ve kurallara uyarak ayrıca düzeni terk etmeden ve burayı koruyarak yapıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Tunç: “İlk kez Bartın Arıt’ta off-road etkinliği düzenlendi”

Off-roada katılan araçların parkurdaki toplu geçişi ile son bulan şenlikle ilgili de AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Orman Bölge Müdürlüğümüzün destekleri ile ilk kez Bartın Arıt’ta off-road etkinliği düzenlendi. Lastik engeli, havuz engeli, rampa engeli, kütük merdiven engeli gibi birçok engelli parkur Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı iş makineleri tarafından yapılmış olup etkinlik süresince her hangi bir yangın ihtimaline karşı arazöz ve ilk müdahale araçları da etkinlik alanında hazır bekletildi.Etkinliğe Bartın’ın yanı sıra Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Bolu’dan çok sayıda ekip off-road aracı ve vatandaşlarımız katılım sağladı.

“İlimiz turizmini zenginleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz”

Ormanların geliştirilmesi, gençleştirilmesi, korunması faaliyetlerinin yani sıra turizm, kültürel, sosyal ve çok yönlü faaliyetlerle bölgemize hizmet etmek amacıyla bu tür faaliyetleri desteklemeye devam edeceğiz. Off-road şenliğinde onlarca araç zorlu parkurlarda mücadele verirken hemşehrilerimiz heyecan dolu anlar yaşadı. Birçok engeli aşan araçların performansı büyük beğeni topladı. Bu tür etkinliklerle ilimiz turizmini her çeşidi ile daha da zenginleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

 

Bartın ilk kez off-road heyecanı yaşadı
Bartın ilk kez off-road heyecanı yaşadı
Bartın ilk kez off-road heyecanı yaşadı
Bartın ilk kez off-road heyecanı yaşadı