BARTIN GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlanan 19 Eylül Gaziler Gününde konuşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, 'Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, tek yürek gibi bu bilinç içinde yaşadığımız müddetçe hiçbir güç vatanımız kirli emellerini gerçekleştiremeyecektir.' Gaziler Günü dolayısıyla verilen yemekte konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan ise 'Şehitlerimiz ve sizler oldukça bu topraklar üzerinde hayal kuranlar hiç bir zaman emellerine ulaşamayacak, şehitlerimizin kahramanlığı ve sizlerin fedakarlığı sayesinde kurulan oyunlar bozulacaktır' ifadelerinde bulundu.

BARTIN GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Bartın’da 19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Törende  Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Erkan Şahin ve Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Törende şehit yakını, gazi, gazi yakını gibi unvanları taşımaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Başkan Altunok, “Milletimizin bağımsızlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak şehitlik veya gazilik makamına erenler ve bu amaç için yaşayanlar, işte bu vatan sizin. Milletimizin her bir ferdi geçmişine baktığında kendi soy ağacına bir şehit, bir gazi olduğunu görecektir. Şehit yakını, gazi, gazi yakını olma şerefine ermiş değerli kardeşlerim, bu unvanların asaleti bize aittir. Bu unvanları taşımaktan büyük onur duyarız. Vatanımız üzerindeki kirli emellerini gerçekleştiremeyeceklerdir.” dedi.

“Kirli emellerini gerçekleştiremeyecekler”

Türk tarihinin kahramanlık destanları ile bol zaferlerle dolu olduğunu kaydeden Ekrem Altunok “Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, tek yürek gibi bu bilinç içinde yaşadığımız müddetçe hiçbir güç vatanımız kirli emellerini gerçekleştiremeyecektir. Zannedilmesin ki zaman gelir, şartlar oluşur, böleriz yok ederiz, tarihimiz böyle düşünenlere verilen kahramanlık destanları ile bol zaferlerle doludur. Bunun en güzel örneklerinden biri de İstiklal Savaşıdır. Bu duygularla Yüce Rabbimden, başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hakkın rahmetine şehitlerimize rahmet diler, saygılar kavuşmuş tüm gazilerimiz ve sunarım” şeklinde konuştu.

Sağlam: “Gazi olanların onurlandırıldığı bir gün”

Üsteğmen Burak Sağlam da günün anlam ve önemini şu sözlerle aktardı:  

“Bugün Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra, Kore ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetlerinin varoluş mücadelelerinde, Somali'de, Bosna-Hersek'te, Kosova’da ve Libya’da, mavi vatan ve dünya denizlerinde gösterdikleri büyük kahramanlıklarla, Türkiye Cumhuriyetinin dünya üzerindeki saygınlığının arttırılmasında, cumhuriyetimizi bölmeye ve yıkmaya çalışanlara güvenlik güçlerimizce yürütülen mücadelelerde, gazi olanların onurlandırıldığı bir gündür. En yüce mertebe olan şehitlik makamı ile birlikte anılan “gazilik mertebesi bağımsızlık ile kutsal değerler uğruna mücadele eden ve bu konuda hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan kahramanların hak ettiği, müstesna” bir derecedir.

Gazi onurlanmış askerdir!

Karşı şehit nurlanmış, gazi ise onurlanmış askerdir! Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan gazilerimiz; benzersiz cesaret adlarınız şanlı kahraman yüksek bir sorumluluk duygusu ile ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve aydınlık geleceğimiz için canla başla mücadele ettiniz; ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı içerisinde mücadeleye devam ediyorsunuz. İstikbalimizi ve istiklalimizi savunmak için gösterdiğiniz unutulmayacak, ve kahramanlık tarihimizde asla sonsuza dek yaşayacaktır. Bizler gazilerimizden ve şehitlerimizden aldığımız manevi güçle, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla fırsat vermeyecek, bu uğurda inanç ve kararlılıkla, vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz.

“Büyük bir minnet borcumuz var”

Gençlerimize ve vatandaşlarımıza büyük bir minnet borcumuz vardır. Hain terör saldırıları sonucunda, gazi olmuş tüm güvenlik geçmişte olduğu gibi günümüzde de vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan şer güçler, kahraman güvenlik güçlerimizin canları pahasına ortaya koydukları mücadele ile aziz milletimizin azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdur. Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine, söylediği şu ifadelerde yer almaktadır. "kahraman Türk ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye, ancak size izafe ederek, bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla, vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin ve şükran yüceltmek, hatıralarını minnet onlara olan duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Vatanımızın kurtuluşunda, düşmanla amansız mücadele eden, malül veya gazi olarak hayat mücadelesi veren, bu değerli saygılı olmak milletimizin şahıslara sahip çıkmak ve onlara tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir."

“En büyük gurur ve teminat”

 Gazi Atatürk’ün bu sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk’ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir. Kahraman gazilerimiz, sizler kutsal vatan görevinin en yücesini yaptınız, sizlerle gurur duyuyoruz. Asil Türk milleti daima yanınızdadır ve yanınızda olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda etmiş, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyor, gazilik mertebesiyle onurlanmış gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.”

Gaziler ve şehit yakınları onuruna yemek

Bartın Valiliğince ise Gaziler Günü dolayısıyla şehit aileleri ve yakınlarıyla gaziler için yemek verildi. Gürgen By Mangal’daki yemeğe Vali Nurtaç Arslan, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Erkan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu da katıldı.

Arslan: “Her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz”

Vali Nurtaç Arslan yemekte ise şunları söyledi:

“Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ile “Mareşal Rütbesi”nin verilişinin 101.yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bekâsı için canlarını ortaya koyan ve yürüttükleri bu mücadele sırasında gazilikle şereflenen tüm kardeşlerime, şükranlarımı sunuyorum. Aziz milletimiz, şanlı tarihi boyunca bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ve bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Kazanılan nice şanlı zaferlerde vatan, bayrak ve millet aşkıyla canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, milletimizin her daim gurur kaynağıdır. Saygıdeğer Gazilerimiz, sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk Milleti’ne her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz.

“Kurulan oyunlar bozulacaktır”

Şehitlerimiz ve sizler oldukça bu topraklar üzerinde hayal kuranlar hiç bir zaman emellerine ulaşamayacak, şehitlerimizin kahramanlığı ve sizlerin fedakarlığı sayesinde kurulan oyunlar bozulacaktır. Vatanseverlikleriyle ve cesaretleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız aziz şehitlerimiz ve siz değerli gazilerimize ancak bizlere emanet edilen ülkemize, değerlerimize, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sahip çıkarak ve güçlü Türkiye için el birliğiyle çalışarak layık olacağımıza inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.”