BARTIN'DAKİ ATIL ALANLAR TARIMA KAZANDIRILIYOR

Bartın'da Atıl Tarım Arazilerinin Etkinliğinin Artırılması Projesiyle 1400 dekar alanda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Çiftlik Köyündeki 55 bin metrekarelik alanda ve Akçamescit Köyünde dane mısır ekimi gerçekleştirdi. Mısır ekimine katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Bartın'da 20 bin hektarın üzerinde ekilebilir atıl alanı il ekonomisine kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

BARTIN'DAKİ ATIL ALANLAR TARIMA KAZANDIRILIYOR

Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce finanse edilen Atıl Tarım Arazilerinin Etkinliğinin Artırılması Projesi kapsamında 1400 dekar alanda gerçekleştirilen çalışmaların Çiftlik Köyündeki 55 bin metrekarelik bölümünde tamamlanan diri örtü temizliği ve Dane Mısır Ekimi hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Bartın’da 20 bin  hektarın üzerinde ekilebilir atıl alanı il ekonomisine kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade ede Müdür Önder, 20 bin  hektarın üzerinde ekilebilir atıl (yoz) arazi varlığımızı ilimiz ekonomisine kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Proje çalışmalarımıza yoğun ilgi gösteren çiftçilerimize minnettarız. Salgın koşullarına rağmen tarımsal üretim alanında özellikle tarla ziraatında önemli mesafeler kat ettik” dedi.

“Bartın bölgede önemli bir üretim merkezi olma yolunda”

Bartın’ın bölgede önemli bir üretim merkezi olma yolunda ilerlediğini kaydeden Yasin Önder “Sahadaki çalışmalarımızın etkinliğini, tarıma girdi sağlayıcı kuruluşlardaki canlılık artan ticari hacim ve hareketlikle de doğruluyuz. Bartın çiftçisi teknik teşkilatla el ele omuz omuza vererek paydaş kuruluşlarımızın da desteğini yanına alarak bölgede önemli bir üretim merkezi olma yolunda ilerliyor. Bu vesileyle tarlasında, bahçesinde, serasında, işletmesinde üretme gayretiyle çaba sarf eden, yer döken çiftçilerimizi yürekten tebrik ediyor, bol mahsul bereketli kazançlar diliyorum. Dane ve Silajlik Mısır Tarımını Yaygınlaştırma Projelerimize finansman desteği sağlayarak bir çok yenilikçi uygulamayı başlatmamıza vesile olan Sayın Bakanımıza ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüz yetkililerine, proje paydaşlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Akçamescit  de dane mısır ekimi

Öte yandan Akçamescit  Köyünde Dane Mısır Tarımını Yaygınlaştırma Projesi kapsamında dane mısır ekimi  de gerçekleştirildi. Ekime İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Yıldırım, Akçamescit Köyü Muhtarı Mehmet Şahin, projenin hazırlık ve uygulamalarında görevli personel ile çiftçiler  katıldı. Proje kapsamında dane mısır ekilişi ile yüzde 75 hibeli tohum ve ücretsiz toprak analiziyle desteğiyle, modern tarım alet makineleri 2 adet pnömatik ekim makinesi ile 2 adet sıra arası çapa makinesi alımları yapılarak çiftçilerin kullanımlarına tahsis edildi. Ayrıca İl Özel İdaresi katkılarıyla biçerdöver hasat desteği yanı sıra tarımsal sulama altyapısı desteği de sağlanacak.