Bartın'da Zafer Bayramının 98. Yılı törenle kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. Yılı Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da törenle kutlanacak. Bartın Valiliği önündeki tören sonrasında ise Şehitlik ziyaret edilecek. Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak Bartın halkının ve Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Bartın'da Zafer Bayramının 98. Yılı törenle kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yılı Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da törenle kutlanacak.   Bartın Valiliği önündeki tören 10.00’da başlayacak. Törende Bartın Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Bartın Belediye Başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk sunacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla Türk Bayrağının göndere çekilmesinin ardından ise günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak ve tören sonra erecek. Tören sonrasında Bartın Şehitliği de ziyaret edilecek.

Güner, Zafer Bayramını kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner bir mesaj yayınlayarak Bartın halkının ve Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.  Güner mesajında şunları söyledi:

“Türk Milletinin, her karışında bedel ödediği bu topraklarda, nice fedakarlıklarla verdiği istiklal mücadelesinin ardından zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos; kahraman ordumuzun ve Aziz Milletimizin şanlı tarihine bir altın sayfa daha açmıştır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin 98’inci yıl dönümünü kutlamanın onur ve heyecanını milletçe yaşıyoruz. Milletimizin sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolü olan ve İstiklal Harbimizin  30 Ağustos Zaferiyle sonuçlanan tarihi kahramanlık destanı, milli şuur ve vazife duygusuyla geleceğe taşıyacağımız güzide bir mirasımızdır.

“Büyük Taarruz ruhuna sahip çıkacağız”

Milletimiz, İstiklal Savaşı ve Büyük Taarruz ruhuna sahip çıkmaya her zaman olduğu gibi bugün de büyük inanç ve cesaretle devam etmektedir. Hedefimiz, büyük mücadeleler sonucunda kazanılmış olan kutsal vatanımızı, ecdadımıza layık olmanın bilinci ve gayreti içerisinde her alanda en üst seviyelere çıkartmak için var gücümüzle çalışmak ve daha da güçlendirmek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”