Bartın'da yoğun kar, 145 köy yolu kapandı

Etkili olan kar yağışı sonrasında yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreyi buldu.

Bartın'da yoğun kar, 145 köy yolu kapandı

Bartın’da yoğun kar yağışı devam ediyor. İl Genelinde 145 köy yolu ulaşıma kapanırken yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı bıktırdı. Dün akşam itibariyle kar yağışı ve oluşan arızalar nedeniyle yaklaşık 70 köye elektrik verilemediği öğrenildi. 
YOĞUN KAR UYARISI YAPILDI
Meteorolojiden yapılan yeni uyarıda, yarın (Salı) sabah saatlerine kadar Bartın, Zonguldak ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yoğun (20-50 cm) kar yağışlarının devam etmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
145 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Bartın İl Özel idaresi bugün saat 12.00 itibariyle köylerdeki son durumu açıkladı. Yoğun kar yağışı sonrasında kapanan 215 köy yolundan 65 köy yolunun ulaşıma açıldığı ve 145 köy yolunun halen kapalı olduğu açıklandı. İl genelinde Merkez, Kurucaşile ve Ulus İlçesinde kapalı köylerde  kar temizleme ve yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi.
Karla mücadelede acil hastalar, diyaliz hastaları, doğum ve ölüm gibi durumlar öncelikli olarak dikkate alınıyor. Hasta vakalarında 112 Acil Yardım Servisi ve Sağlık İl Müdürlüğünce İl Özel İdaresine bildirilen adreslere göre karla mücadele çalışması devam ediyor.
Yol açma çalışmalarının 24 saat esasına göre devam ettiği açıklanırken vatandaşlarımızdan asılsız ve gereksiz taleplerde bulunmamaları ve görevlilere gereken kolaylığı göstermeleri istendi.