BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da yaşanan sel afetinin ilk anından itibaren tüm kurumlar seferber halinde olduklarını, hasar giderme çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı. Ekiplerce 579 konut, 415 işyeri, 6 kamu binası ve 33 taşıt için toplam bin 33 adet zarar tespiti yapıldığını ifade eden Grup Başkanvekili Tunç, tespit edilen toplam zararın şuana kadar 62 milyon 757 bin 885,96 TL olduğunu söyledi.

BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL

Afet Koordinasyon Merkezi oluşturuldu

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, 24 Haziran günü Batı Karadeniz’de başlayan yoğun yağışlar sonucunda Bartın ve bölge illerimiz yağışlardan yoğun bir şekilde etkilenmiş olup Bartın Merkez başta olmak üzere Kozcağız, Hasankadı, Abdipaşa ve Kumluca Beldelerimiz ve bazı köylerimiz sel taşkınlarına maruz kalmıştır.  Sel riskinin yaşanmaya başladığı ilk anından itibaren tüm kurumlarımız teyakkuza geçmiştir. Bartın Valimiz Sayın Nurtaç Arslan başkanlığında ‘Afet Koordinasyon Merkezi’ oluşturularak ilk andan itibaren gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

“Cumhurbaşkanımız geçmiş olsun dileklerini iletti”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selin ilk anından itibaren birkaç kez telefonla arayarak, Bartın halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Tunç, Cumhurbaşkanımızın yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini, gerekli talimatları vererek, devletin milletinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

“Hasar giderme çalışmalarına süratle başlandı”

Tunç, sel afeti riskinin yaşanmaya başladığı ilk anından itibaren sahada olduklarını belirterek; yoğun olarak Bartın Merkez’de bodrum, konut, işyerleri ve köylerimizde tarım arazileri sel taşkınlarına maruz kalarak, sadece maddi hasarlar oluşmuştur. Can kaybı olmaması hepimizi sevindirmiştir. İnşa edilen barajlar sayesinde Bartın il merkezinin büyük bir felaketten korunmuştur. Bartın'da sel anından itibaren sahada 796  personel, 136  iş makinası,  3 helikopter, 111  araç, 32+3 Ambulans-Umke, 2 kurtarma botu, 3+11 mobil ikram ve müdahale aracı görev almıştır. Hasar tespit çalışmalarının suratla başlatılmış olup sel mağdurlarına gereken desteklerin gecikmeksizin yapıldığını söyledi.

“Tespit edilen zarar 63 milyonu geçti”

Tunç Bartın’da “Zarar tespit ekiplerince 579 konut (bodrum, depo ve ortak kullanım alanı dahil), 415 işyeri, 6 kamu binası ve 33 taşıt için toplam 1.033 adet zarar tespit tutanağı tanzim edilmiştir. Tespit edilen toplam zarar şuana kadar 62.757.885,96 TL’dir. Konutta %90, işyerinde yüzde 65 maaliyetlendirme tamamlanmıştır. Maaliyetlendirme işlemi devam etmektedir.”Dedi.

“İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu hep bölgedeydi”

Tunç,  ilk  andan itibaren sel bölgesine İçişleri Bakan yardımcısı İsmail Çataklı’nın ardından da İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun Bartın’a geldiğini belirterek, selin etkili olduğu illerimizden ayrılmadığını,  Bartın’da sel mağduru vatandaşlarımızı birlikte ziyaret ederek, tek tek sel mağduru vatandaşlarımızla ilgilenerek hemşehrilerimizin yanında olduklarını daha sonra ilçe ve Beldelere giderek hasar giderme çalışmalarını birlikte takip ederek hemşehrilerimize geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunduklarını söyledi.

“Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Bartın’ı ziyaret etti”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun da sel bölgesinde olduğunu belirten Tunç, selden etkilen vatandaşlarımızı ziyaret etmek, hasarların giderilmesi için gerekli çalışmaları yerinde incelemek üzere Bartın’a geldiğini, ilk olarak, Abdipaşa Beldesi Derecik Mahallesi, Kozcağız Şarköy Boğaz Mahallesi ve Bartın Kent Merkezinde sele maruz kalan yerleri birlikte incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Bartın’a 8 milyon TL acil yardım desteği

AKParti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın'a 8 milyon Türk Lirası acil yardım ödeneği aktarıldığını açıkladı.

Tunç, "Bartın Belediyesi ve Bartın İl Özel İdaresi'ne 2 milyon Türk Lirası, Bartın Valiliği, Hasankadı Belediyesi, Kozcağız Belediyesi ve Kumluca Belediyesi'ne ise 500 bin TL ödenek aktarıldı. 2 milyon Türk Lirası AFAD insani yardım gelmiş olup şimdiye kadar 334 işletme sahibine 5 bin Türk Lirası olmak üzere toplam 1 milyon 670 bin lira ödeme yapılmıştır. Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı İnsani yardım olarak toplam 240 konut sahibi veya kiracının 3 bin Türk Lirası olmak üzere toplam 720 bin lira ödeme yapılmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz" dedi.

Bartın Afet Bölgesi ilan edildi

 “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerinde meydana gelen sel-su baskını, heyelan ve kaya düşmesi afetlerinden etkilen bölgeler, “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” olarak ilan edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.” Diyen AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, “Yaraların sarılması için selin saatinden itibaren yanımızda olan başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere Sayın Valimiz Nurtaç Arslan’a, canla başla çalışan bütün kamu kurumlarımıza, STK’larımıza yardım kuruluşlarımıza, hayırsever vatandaşlarımıza destek olan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL
BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL
BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL
BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL
BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL
BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL
BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL
BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL
BARTIN'DA SELİN ZARARI YAKLAŞIK 63 MİLYON TL