Bartın'da KARNE heyecanı!

Tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da 2021-2022 eğitim öğretim yılı sona ererken öğrenciler karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı.

Bartın'da KARNE heyecanı!

Tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da  2021-2022 eğitim öğretim yılı sona ererken öğrenciler karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı.

Öğrencilerin karnelerini Bartın Valisi Nurtaç Arslan’ın elinden aldığı törene, Bartın Belediye Başkanvekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş ve protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda veli ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslenirken çocuklardan tatillerini şöyle konuştu:

“Sevgili Çocuklarımız, sizler için bugün sevinçli bir gün. Çünkü karnelerinizi alıyorsunuz. Ben de sizlerin bu sevincine ortak olduğum için çok mutluyum. Bazılarınızın karnelerinde kötü notlar olabilir.  Öncelikle şunu belirtmek isterim, karnenizdeki notların ne olduğu çok da önemli değil. Çünkü sizlerin her birinizin içerisinde ayrı bir cevher var. Önemli olan şevkle ve heyecanla çalışarak bu cevherlerinizi keşfetmek ve ortaya çıkartmak. Bunun için de hepimize önemli görevler düşüyor.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, sizler elbette her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Sizlerden tek beklentimiz; vatanını milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, ailesine, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak, yine ülkesi ve milleti için tüm dünya ile yarışabilecek donanımlara sahip olmanızdır.

“Çocuklarımız ülkemizin geleceği”

Değerli Öğretmenlerimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflerin ancak eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini asla unutmamalı ve daima canlı tutmalıyız. Çocuklarımız geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de medeniyetimizin inşasına önemli katkılarda bulunacaklardır. Bunda da sevgi dolu, sabırlı, yenilikleri takip eden siz öğretmenlerimizin rolü hayati önem taşımaktadır.

Değerli Velilerimiz, çocuklarımız ülkemizin geleceği. Onların elinden tuttuğumuz, onlarla iyi bir arkadaş, onlara iyi bir anne baba olduğumuz takdirde gelecekte hepsi ayrı dallarda ciddi başarılara imza atacaklardır. Onlara inanmamız ve güvenmemiz lazım.

“Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum”

Devletimiz sevgili çocuklarımızın iyi yetişmesi, başarısı için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Geçtiğimiz ay ilimize teşrif eden Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in ilimiz için müjdesini verdiği eğitim yatırımları, eğitim kalitemize daha da değer katacaktır. İlimize kazandıracağımız ve hayalini gerçekleştireceğimiz ‘Özel Eğitim Kampüsü’ projesi, 5 anaokulu, 2 ilkokul ve 1 ortaokul binasının yapımı için ilimize 500 milyon TL’lik bütçe ayrılmıştır. Bu vesileyle bu güzel yatırımların ilimize kazandırılması konusunda verdikleri her türlü destek için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Milli Eğitim Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Bizler de sizlerin desteği ile öğrencilerimizin daha güvenli ve nezih ortamlarda eğitim öğretim görmeleri için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmeye devam edeceğiz.

Sevgili çocuklarımız, şimdi tatil vakti. Tatilde biraz dinleneceğiz ama tatilimizi boş da geçirmeyeceğiz. Sizlerden isteğimiz tatilinizi kitap okuyarak, sinema, spor gibi çeşitli aktivitelere katılarak dolu dolu geçirmeniz. Hepinizi tebrik ediyorum ve iyi tatiller diliyorum. Son olarak, eğitim öğretime verdikleri samimi destekten ve fedakâr çalışmalarından ötürü tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Acar: “Şanlı bayramız hep dalgalanacak”

Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar da konuşmasında şunları söyledi:

“Kıymetli Öğrencilerim; 2021-2022 eğitim öğretim yılında da bizlere yaşattığınız haklı gurur ve gösterdiğiniz üstün gayret ve çabadan dolayı her birinizi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin gençlere emanet ettiği bu ‘Cennet Vatan’ sizlerin bu azim ve kararlılığınız ile başarı ve zaferlerle dolu olacaktır. Eğitim meşalemiz daima yanacak, şanlı bayramız hep dalgalanacaktır.

Yeni eğitim öğretim yılında ilk defa okula başlayacak kıymetli çocuklar; sizler de inanıyorum ki abileriniz ve ablalarınız gibi bizlere tarifsiz mutluluklar yaşatacaksınız. Bizim buna olan inancımız tamdır. Bu yıl mezun olan sevgili gençler; acısıyla tatlısıyla bir yolun sonu ama yeni bir eğitim öğretimin, yeni bir hayatın başlangıcındasınız. Gireceğiniz üniversite sınavında gösterdiğiniz gayret ve fedakârlıkların inanıyorum ki karşılığını alacaksınız. Sizlere şimdiden başarılar diliyor, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum. Sağlık ve huzurla kalın.

Çok Değerli Meslektaşlarım; Öğrencilerimiz üzerindeki emeğinizin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğinin bilinciyle hareket ederek sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Her alanda öğrencilerimizin başarı elde etmelerindeki emeğiniz çok büyük. Hep birlikte çok çalıştık, çok yorulduk ama hiçbir zaman pes etmedik. Evlatlarımızın başarılarıyla tazelenerek ilk günkü aşkla çalışmaya, üretmeye devam ettik. Sizlerin desteği, azmi ve kararlı duruşu ile adımızı her alanda duyurarak haklı gururlar yaşadık. Emeğiniz için, fedakârlıklarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Bartın eğitim ailesinin kahraman eğitim çalışanlarına sonsuz selam olsun.  

“Onların ilk öğretmeni sizlersiniz”

Saygıdeğer Veliler; Öğrencilerimizin karnelerindeki notları sadece derslerindeki akademik durumlarını göstermektedir. Karşılaşılan durum her ne olursa olsun hiçbir zaman öğrencilerimiz notları ile değerlendirilmemelidir. Düşük olan notlar elbet gayret ve çaba ile yükseltilebilir. Bunu başarmadaki en büyük etken ‘aile’dir. Çocuklarımızı, karnelerindeki notlar ne olursa olsun sevgi ile kucaklayalım, onların her zaman yanında olduğumuzu hissettirelim. Hayata olan bakış açıları sizin onlara olan yaklaşımınız ile şekillenecektir. Unutmayalım ki onların ilk öğretmeni sizlersiniz. Her birinizi en kalbi duygularımla selamlıyor; saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

 

 

 

Bartın'da KARNE heyecanı!
Bartın'da KARNE heyecanı!
Bartın'da KARNE heyecanı!
Bartın'da KARNE heyecanı!
Bartın'da KARNE heyecanı!
Bartın'da KARNE heyecanı!
Bartın'da KARNE heyecanı!
Bartın'da KARNE heyecanı!
Bartın'da KARNE heyecanı!