Bartın'da karantinaya uymayan 10 kişiye ceza!

Vaka sayılarının her geçen gün arttığı ve 1 köyün de karantinada olduğu Bartın'da 31 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında kolluk kuvvetlerince gerçekleştirilen denetimlerde karantinaya uymayan 10 kişi hakkında idari işlem yapıldı. Denetimlerde ayrıca 16 kişiye maske takmamak ve 42 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten idari işlem uygulandı.

Bartın'da karantinaya uymayan 10 kişiye ceza!

Türkiye'de ilk vakası 11 Mart 2020’de görülen korona virüsünde vakalar her geçen gün artıyor. 

Yeni kontrollü normalleşme sürecinin başında “orta risk” grubunda yer alan Bartın da artan vakalar nedeniyle “çok yüksek risk” grubuna geçti.

Yeniden geri gelen yasaklarla birlikte düşüş beklenen vaka sayıları, artışını sürdürürken İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Genelge ile 81 İlde başlatılan “Dinamik Denetim Modeli” kapsamında denetimler de devam ediyor.

Bu kapsamda; İlimiz genelinde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların sağlığını korumaya yönelik alınan tedbirleri ihlal edenlere kolluk birimleri tarafından 31 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde 5 kişiye kıraathanede oyun oynamak ve oynatmak, 16 kişiye maske takmamak, 42 kişiye sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmek, 1 minibüs şoförüne fazla yolcu bulundurmak, 1 işletmeye açılış ve kapanış saatlerine uymamaktan idari işlem yapılırken 10 kişiye karantina ihlalinden idari işlem yapıldı.

1 kişi hakkında da karantina ihlalinden adli işlem başlatılırken toplamda 75 şahıs ve işletmeye idari işlem yapılabilmesi için tutanak düzenlendi. Ayrıca 1 kişi hakkında da TCK madde 195’den adli işlem yapıldı.