Bartın'da ev karantinasına uymayan 12 kişiye işlem

Bartın'da ev karantinasına uymadığı tespit edilen 12 kişi, karantina yurdu olarak belirlenen Köksal Toptan Lisesi Nedret Keten Erkek Öğrenci Yurdunda karantina altına alındı. Karantina kararına uymayan bu 12 kişi hakkında 2 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle savcılığı suç duyurusunda bulunulacağı ifade edilirken yine ev karantinası kararı olup ev ortamı müsait olmadığı için yurtta kalan 10 kişi de karantina süresini tamamladı.

Bartın'da ev karantinasına uymayan 12 kişiye işlem

Bartın’da ev karantinasına uymadığı tespit edilen 12 kişi, karantina yurdu olarak belirlenen Köksal Toptan Lisesi Nedret Keten Erkek Öğrenci Yurdunda karantina altına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Valiliği karantina kararına uymayan bu 12 kişi hakkında 2 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle savcılığı suç duyurusunda bulunulacağını da ifade etti. Yine ev karantinası kararı olup ev ortamı müsait olmadığı için yurtta kalan 10 kişi de karantina süresini tamamladığını belirten Valilik şu açıklamayı yaptı:

“İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin almış olduğu kararlara istinaden evde karantina tedbirlerine uymadığı yapılan denetimlerde tespit edilen toplam 12 şahıs Valiliğimiz tarafından Karantina yurdu olarak belirlenen Köksal Toptan Lisesi Nedret Keten Erkek Öğrenci Yurdunda karantinalarını tamamlamak üzere tecrit altına alınmıştır. Ayrıca hakkında evde karantina kararı olup ev ortamı müsait olmayan 10 vatandaşımız da aynı yurtta misafir edilerek izolasyon sürelerini sorunsuz tamamlamışlardır.

Karantinaya uymayanlara hapis istemi

Koronavirüsle mücadelenin en temel hususlarından biride filyasyon sonucu izolasyon altına alınan vatandaşlarımızın bu süreci toplum içine çıkmadan geçirmelerini sağlamaktır. Yapılan denetimler sonucu izolasyon tedbirlerine uymayanların tespiti halinde bu kişiler belirlenen yurtta karantinaya alınmaya devam edilecektir. Ayrıca, bu şahıslar hakkında TCK 195. maddesi gereğince 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.”