VALİLİKTEN HASTA ÇOCUK VAKALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

Bartın'da 400'den fazla çocuk mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleri ile hastanelik oldu. Vakalarla ilgili adli soruşturma başlatılırken Bartın Valiliği 'Bu şikayetler tıbbi olarak çoğunlukla amip tanısıyla örtüşmekte olup bu tanının muhtemel sebepleri ve yaş grupları ile birlikte değerlendirildiğinde içilen su veya suyla hazırlanan veya yıkanan yiyecekler olabileceği düşünülmektedir. Alınan su numunelerinin sonuçları 48 saat, yemek numunesinin sonuçları ise 10 gün içerisinde çıkacaktır. Valiliğimiz tarafından konunun her yönüyle ortaya konulabilmesi için araştırma başlatılmış, aynı zamanda Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli soruşturmanın başlatıldığı öğrenilmiştir' açıklamasında bulundu.

VALİLİKTEN HASTA ÇOCUK VAKALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

Adli soruşturma başlatıldı

Bartın’da 400’den fazla çocuk mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleri ile hastanelik oldu. Çoğunluğu kırsal bölgelerde yaşayan ve öğrenim gören çocuklarda görülen mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetlerine yönelik detaylı inceleme başlatıldı. Bazı çocukların evlerinde rahatsızlanmaları üzerine veliler çocuklarını acil servise getirdi. Bazı çocukların ise okullarında rahatsızlandığı ve velilerin aranarak çocukları hastaneye götürmeleri istendiği öğrenildi. Gün boyunca hastanelere başvuran çocukların sayısı 417’yi buldu.

Valilikten açıklama!

Bartın Valiliğince konuya ilişkin açıklama yapıldı. Konuyla ilgili Valilikçe araştırma Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı  da adli soruşturma başlatıldığının belirtildiği açıklamada, “İlimizde bağlı muhtelif köylerden Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek hizmet binası acil servisine 10.11.2021 tarihinde saat 00:00-23:15 saatleri arasında bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle 7-12 yaş arası toplam 417 çocuk hasta müracaatı olmuştur. Bu hastaların acil serviste ayaktan takip ve tedavileri yapılmış olup 400 çocuk acil serviste ayaktan takip ve tedavileri yapılmış olup 400 çocuk reçete ile taburcu olmuş, halen 17'sinin gözlem ve tedavisine acil serviste devam edilmektedir. Çocuk servislerinde bu nedenle yatan hastamı bulunmamaktadır. Bu şikayetler tıbbi olarak çoğunlukla amip tanısıyla örtüşmekte olup bu tanının muhtemel sebepleri ve yaş grupları ile birlikte değerlendirildiğinde içilen su veya suyla hazırlanan veya yıkanan yiyecekler olabileceği düşünülmektedir. Alınan su numunelerinin sonuçları 48 saat, yemek numunesinin sonuçları ise 10 gün içerisinde çıkacaktır. Valiliğimiz tarafından konunun her yönüyle ortaya konulabilmesi için araştırma başlatılmış, aynı zamanda Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli soruşturmanın başlatıldığı öğrenilmiştir.” Denildi.