Bartın'da 19 milyonluk yol ve su çalışması

KÖYDES projeleri kapsamında Bartın'daki köylerde yürütülen yol ve içme suyu çalışmaları hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, yol ve ulaşıma ayrılan 9 milyon TL'lik ödenekle şuana kadar 67 km sıcak asfalt, 4 km sathi kaplama, 6 km kuru beton, 2,5 km ıslak beton, 10 km füllerli stabilize, 14 km kilitli parke taşı yapımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Dursun ayrıca 10 milyon TL'lik içme suyu projelerinde de 25 projeden 18'ini gerçekleştirdiklerini ve bu projelerde suyu bulmayı başardıklarını kaydetti.

Bartın'da 19 milyonluk yol ve su çalışması

 

Bartın İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantıları, Bartın Özel İdare Meclis Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclis üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Uğur Yılmaz, Göker Giray Gülsoy, Kadir Saraç, Bekir Karabacak, Ayhan Özçelik, Atnen Aydoğan, Bahattin Kazguç, Abdullah Kaleli,Nurdanur Karakurt ve Orhan Ölçek’in katılımıyla başladı. İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında 5 gün sürecek olan toplantıların ilk günkü birleşiminde 5 madde görüşüldü. Toplantı öncesinde gündemi değerlendiren Dursun,  öncelikle  Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını Bartın İl Genel Meclisi olarak şiddetle kınadıklarını, Ermenistan'ın sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal ettiğini, barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Dursun uluslararası toplumun bu tehlikeli provokasyona bir an evvel dur demesi gerektiğini söyledi. Dursun, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Azerbaycan yalnız değildir”

“Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en üstü olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere yine siyasi partileriyle birlikte toprakları gasp edilmeye çalışılan mağdur Azerbaycan'ın yanında olacağı açıklamalarının bu süreçte can Azerbeycan’a büyük bir moral olmuştur. Bizlerde Bartın İl Genel Meclisi olarak can Azerbeycan’ın yanında olduğumuzu ifade ediyor çirkin saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Öncelikle eylül ayı toplarında ihtisas komisyonlarına havale edilen dosyaların komisyonlarca değerlendirmelerinin tamamlandı. Hazırlanan komisyon raporlarının Meclis Başkanlığına ulaştırıldı. O nedenle bu dönemde gayretle çalışan başta komisyon başkanlarımız olmak üzere komisyon üyelerimize ve meclis çalışmalarına eksiksiz katılarak bu çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Meclis kasım gündemine hazırlanıyor

Ekim ayı toplantılarının Bartın’ımıza  ve idaremize  hayırlı uğurlu olsun. Toplantılarımız 3 gündemle başladı. İdaremizin toplantılar devam ederken meclise sunacağı ilave dosyalarda olabilecek.  Bunun yanında ekim ayı toplantılarının bir başka özelliğinin kasım ayı toplantılarında 20 günlük mesaiye konu olacak. Stratejik plan doğrultusunda hazırlanan 2021 yılı çalışma ve yatırım programı ile buna bağlı 65 milyon olarak belirlenen bütçe ve bütçenin çalışma programlarının ön hazırlıklarıyla çalışmalar devam edecek.  Bu vesileyle kasım ayı toplantıları öncesi yoğun bir hazırlık dönemi geçireceğiz. Bir bütçe dönemini başarıyla geride bırakan 7. dönem meclisinin yine aynı anlayış ile çalışmalar devam ederek Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

9 milyonluk yol çalışması

İl genel meclisi kararıyla 2020 yılı bütçesiyle Yol Ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğüne 9 milyon TL ödenek verildi. Bu ödenek ile çalışma yatırım programına 67 km sıcak asfalt,  4 km sathi kaplama, 6 km kuru beton, 2,5 km ıslak beton, 10 km füllerli stabilize, 14 km kilitli parke taşı yol yapımı olarak yer verdik. Çalışmaların büyük bir bölümünün tamamlanarak programların yapımı devam edecek.

“Kaliteli suya kavuşturulmuş olacak”

Bunun yanında KÖYDES projesi kapsamında ilimize gönderilen 22 milyon TL ödeneğin tamamının yol ve ulaşım hizmetleri ile içme suları projeleri aktarıldı. Bu ödeneklerin 10 milyon TL. sinin içme sularına ayrılarak 83 proje olarak gerçekleştirildi. Devamında bu projelerin 25 adedinin içme suyu yetersiz olan köylerde derin sondaj olarak planlandı. Bu sondajların bugüne kadar 18 inin tamamlanarak büyük bir bölümünde istenilen miktardaki su kaynaklarına ulaşıldı. Bu projelerin içerisinde en büyük proje merkez ilçede Arıönü, Akbaba, Kızılelma, Hacıosmanoğlu ve Çiftlik köylerini kapsayan gurup suyunun sondaj ve yeni tesisinin yapım işi oldu.  Yıllarca su sıkıntısı yaşayan bu bölge için bu sene radikal bir karar ile Arıönü köyünde geçmişte içme suyu için kurulan mevcut sondajların hemen yanına açtıkları 300 metre derinliğindeki sondajda saniyede 30 litre suya ulaşılmasıyla büyük bir sevinci bölge halkıyla birlikte yaşadıklarını ve 5 köyü kapsayan içme suyu projesinin de ihalesinin yapıldığını işin  bitim tarihinin ise kasım ayı sonu olarak planlandığını bu vesileyle de bölge halkının bir dahaki sene bol ve kaliteli suya kavuşturulmuş olacak. Su kaynağına ulaşılamayan köylerde ise yine farklı arayışın devam ettiğini söyleyerek yapılacak sondajlar ile de içme suyu sıkıntısı yaşayan köylerimizi bol ve kaliteli suya kavuşturmayı hedefliyoruz.

“Tüm ekiplere başarılar diliyoruz”

Ödeneğin diğer kısmıyla da ana grup yollarında standardı yüksek yolları oluşturabilmek amacıyla 37,5 km sıcak asfalt, 13 km kilitli parke taşı ile toplamda 50,5 km yol yapımının planlandığını, burada da içme suyu ve yol projelerinin yüzde 40’ının tamamlanarak kalan kısmının da yılsonuna kadar bitirilecek.  Kırsala hizmet götürebilmemiz için KÖYDES projeleriyle bizleri destekleyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yine bu ödeneklerin ilimize aktarılmasında önemli katkıları olan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyor, alanda bu projeleri başarıyla uygulayan tüm ekibimize kolaylık ve başarılar diliyoruz.”

Ekim ayı meclis toplantısının 1. Birleşiminde ilk gündem maddesinde yer alan ‘Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki İşyeri Kiraları ile ilgili 72 Nolu iade edilen Meclis Kararı’ komisyon raporlarının Meclis Başkanlığına ulaştığını açıkladı. İade kararın Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çeşitli İşler Komisyonunda değerlendirildiğini söyleyerek komisyon raporlarının okunmasının ardından oy birliği ile dosya hakkında karar verildiğini açıkladı.

 

Bartın'da 19 milyonluk yol ve su çalışması
Bartın'da 19 milyonluk yol ve su çalışması
Bartın'da 19 milyonluk yol ve su çalışması
Bartın'da 19 milyonluk yol ve su çalışması
Bartın'da 19 milyonluk yol ve su çalışması
Bartın'da 19 milyonluk yol ve su çalışması