BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI

15 Temmuz Demokrasi ve Birik Günü tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da kutlandı. Bu seneki kutlamalarda demokrasi coşkusu hakimken 15 Temmuz demokrasi şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için dualar edildi. Vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar eşliğinde milli birlik ve beraberlik mesajı verdiği etkinliklerde Bartın Valisi Sinan Güner, 'Türkiye Cumhuriyeti devleti dün olduğu gibi bugün de, ülkemizin geleceğine kasteden FETÖ Terör Örgütü ile mücadelesine yurt içinde ve yurt dışında hız kesmeden aynı kararlılıkla devam etmektedir ve edecektir' dedi. Bartınlılar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde de Cumhuriyet Meydanında sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu.

BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI

 

15 Temmuz Demokrasi ve Birik Günü tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da kutlandı. Bu seneki kutlamalarda demokrasi coşkusu hakimken 15 Temmuz şehitleri de unutulmadı. Bartın’da 15 Temmuz etkinlikleri Aşağı Camide (Şadırvan Cami) öğle namazından önce 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için okutulan Mevlid-i Şerif ve Kuran-Kerim’le başladı. Daha sonra Bartın Valisi Sinan Güner, Garnizon Komutanı Vekili Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere il protokolü Bartın şehitliğini ziyaret etti. ziyarette şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edilirken protokol şehitlerimizin mezarlarına çiçek bıraktı.

Valilik toplantı salonu “15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu” oldu

Bartın Üniversitesince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Paneli düzenlenirken yine üniversite kütüphanesi fuaye alanında 15 Temmuz Kitapları Sergisi gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesindeki etkinlikler sonrasında Bartın Valiliğinde 15 Temmuz demokrasi şehitlerini ölümsüzleştirmek adına Valilik toplantı salonu yeniden dizayn edilerek salona “15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu” adı verildi.

Bartın demokrasi ve demokrasi şehitleri için yürüdü

Bartın’da etkinlikler kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü de yapıldı. Bu seneki yürüyüşün güzergahı pandemi şartları dolayısıyla bir önceki senelere nazaran kısa tutulurken yürüyüşe Vali Sinan Güner ve Eşi Beyhan Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Kemerköprü’den Davut Fırıncıoğlu Caddesi boyunda yürürken yürüyüş asıl etkinliklerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanında sona erdi.

Milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediler

Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklerde ise geçen senelere nazaran bu sene coşku hakimdi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar eşliğinde tüm dünyaya ve hain darbe girişiminde bulunanlara karşı milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilerken 15 Temmuz demokrasi şehitlerini ve tüm şehitlerimiz için de dualar etti. Meydandaki etkinliklerde Vali Sinan Güner ve eşi Beyhan Güner, Garnizon Komutanı Vekili Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve protokol üyeleri de yer aldı.  

Altınok: “Türk milleti, ülkesinin sahipsiz olmadığını göstermiştir”

Meydandaki konuşmasında milli birlik ve beraberlik mesajı veren Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok, şunları söyledi:

“Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve bu sinsi emellerini 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 251 kişiyi şehit ederek gerçekleştirmek isteyen FETÖ'nün hain saldırılarının üzerinden 5 yıl geçti. 15 Temmuz aziz milletimize ve devletimize karşı yapılmış bir darbe girişimidir. 15 Temmuz, bu yüce milleti bölmek, parçalamak, yıkmak isteyen iç ve dış mihraklara karşı verilen mücadelenin günüdür. Milletimiz, 15 Temmuz’da tüm dünyaya, dünyanın dünü ve yarınlarının tarihinin Türkiyesiz yazılamayacağını bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz gecesi, Cenâb-ı Hakkın yardımı ile aziz milletimiz, vatanına, bayrağına, ezanına ve iradesine sahip çıkmıştır. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, her kesimden, her meşrepten insanıyla Türk milleti, ülkesinin sahipsiz olmadığını göstermiştir.

“Tüm şehitlerimizin Ruhu şad olsun”

Bin yıldır hep süregeldiği gibi bugün de yerin üstündeki yaşayanları ve yerin altındaki şehitleriyle, Türkiye'nin sahibinin bu aziz millet olduğu bir kez daha teyit edilmiştir. Milletimizin her bir ferdi, ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için gerektiğinde yenilmez birer kahramana dönüşebileceğini ispatlamıştır.15 Temmuz gecesi milletimiz demokrasi zaferini kazanmıştır. Bu zafer birlik ve beraberlik sayesinde kazanılmıştır. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın… Milletimiz bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir. Vatanımızın selameti, devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Bu birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilen bu önemli günü unutmayalım ve unutturmayalım. Geçmişten günümüze vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Şair Mithat Cemal Kuntay’ın “On Beş Yılı Karşılarken” adlı şiirinden bazı dizeleri sizlerle paylaşarak sözlerimi bitirmek istiyorum. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Tüm şehitlerimizin Ruhu şad olsun.”

Özçelik: “Vatana ihanet projesi…”

MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik de meydanda şunları söyledi:

“2016 yılının 15 Temmuz akşamı yani bundan 5 yıl önce bu akşam yaşanan Fetö Terör Örgütü hainlerinin başlatmış olduğu kalkışma hareketi iç savaş senaryosunun hayata geçirme mücadelesini unutmamak, unutturmamak için toplanmış bulunmaktayız. Vatanımızı bölmek isteyenlerin zaman içinde kastettikleri değişik yöntemlerden biri olan kalkışma hareketi büyük Türk milletinin kahraman evlatlarının karşı çıktığı, oyunlarının bozulduğu akşamdır. 251 vatan evladının o gece şehit olduğu, Türk Milletinin vergileriyle alınmış olan silahlar vatan nöbetini tuttuğunu sandığımız bu milletin kafası karışmış ihanete bulaşmış evlatları tarafından yapılmıştır. Bu ülkede çözüm süreciyle milli duyguları elimizden alınmış Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi kutlamalar unutturulmuştur. Milli duygulardan ve hassasiyetten uzak bir toplum, millet tezahür edilmiştir. Çünkü bu kutlamalarda kazanılmış zaferlerin ödenmiş bedelleri anlatılıyordu. Toplumumuzun kulağına küpe oluyor, hem millilik anlamında dinamik oluyor ve dik duruyorduk. Vatana ihanet projesi, Fetö hareketi yeterli kadrolaşma ve dinamizmini yakalamış ki iç savaş senaryosunu hayata geçirmek için mücadelesine başladı.

“Büyük Türk Milleti müsterih olsun”

Uçakların alçaktan uçtuğu, tanklarımızın barikat kurmaya başladığından itibaren olayları gözlemleyen parçalanmış bir imparatorluğun ardından Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurtarıp kurdukları büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatan evladı Anadolu Alplerinden, Erenlerinden, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey istişare etmiş olduğu pozisyondan sonra 15 yıl boyunca halkın seçimlerde vermiş olduğu muhalefetlik gereği, toplumun gözü kulağı olmuş, yanlışlarda, hatalarda, eksik kalanlarda hükümeti acımasızca eleştirmiştir. Buna rağmen 15 Temmuz kalkışma hareketini kurmaylarıyla istişare ettikten sonra saat 22.20’ de televizyonlarda bunun asla kabul edilemez olduğunu, seçilmiş hükümet ile beraber olduklarını açıklamış ve tüm dünyanın gözü önünde Türk Milleti ve Türkiye’yi pür dikkat dinleyen dost ve düşmanlarımız bu olaya şahit olmuşlardır. O andan itibaren darbenin seyri değişmiştir. İç savaş çıkarmak isteyenlerin, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin oyunu bozulmuş Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin can güvenliği kahraman ordumuzun vatan evlatları tarafından teminat altına alınmıştır. Büyük Türk Milleti müsterih olsun, bu ülkenin hayat sigortası emniyet sibobu olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Genel Başkanı bu oyunun farkındadır.

“Hainlere rağmen bu ülke yine dimdik ayakta ve yıkılmayacaktır”

Türk Milletinin tertemiz kanıyla vatan kılınmış bu toprakları hiçbir yabancı gücün oyunu, oyun sahası haline getirmesine, vatan sahasında kaos ve kargaşa iklimine hakim kılınmasına Türk Milletinin desteğiyle müsaade edilmeyecektir. Kalkışma hareketi sonrasında iktidar muhalefet çatışması yaşayan unsurlar Yenikapı’da toplanmış dünyaya birlik mesajı vermişlerdir. Yenikapı ruhundan, devlet bekası adına Cumhur İttifakı doğmuştur. Bu ittifakın başı ise Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’dır. Amerika Birleşik Devletlerinin, Avrupanın demokrasi getireceğini vaat ettiği topraklarda var olan demokrasiler yok edilmiş, insanlar gruplar halinde katledilmişlerdir. Son yıllarda Ortadoğu’da milyonlarca insan canlarından olmuş, milyonlarcası ise vatansız kalmıştır. Avrupa’nın göbeğinde Müslümanlar katledilirken, ne Avrupa ne NATO bu sesi duymamıştır.  İçimizdeki Türk Milletinin düşmanları, onun güçlenmesinden korkanlar kendi kararlarını verebilen, başkalarının yazdığını değil, kendi yazdığını oynayan büyük Türk Milletini ifade etmekten imtina gösterenler. Hainlere rağmen bu ülke yine dimdik ayakta ve yıkılmayacaktır da. Attı değil sattı müdafaa şuuru ile terk edecek tek bir karış toprağımızın söz konusu olmadığını, kaybedecek tek bir insanımızın, vazgeçecek tek bir milli ve ahlaki değerimizin bulunmadığının bilinmesinde fayda vardır.

“Tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”

Cumhur İttifakının kuruluş sebebi ülke bekasıdır.  Kurulduğu günden beri terör örgütlerine darbe üzerine darbe vurmaktadır. Bu durumdan rahatsız olan PKK ve Terör Örgütleri başta olmak üzere birçok karanlık mihrak ittifaktan rahatsızdırlar, ittifakın bozulması arzusundadırlar. İttifakın parçası olan Milliyetçi Hareket Partisi terör ile mücadelede Irak, Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Karabağ politikaları gibi ülke bekasını ilgilendiren birçok milli konu gibi hükümete destek vermektedir. Destekler doğrudur, devam edecektir. Seçimler 2023’ tedir, ittifakın adayı ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. İttifakın önemini kavrayamayanlara duyurulur. Sözlerimi merhum Nihat Asya’dan bir dua ile bitirmek istiyorum. ‘’Biz kısık sesleriz, minareleri ezansız, gökyüzünü bayraksız bırakma Allah’ım. Müslümanlık ve Türklük ile yoğurulan yurdumuzu çaresiz bırakma Allah’ım. Biliyoruz hasma karşı koymasını. Bizi cansız bırakma Allah’ım. Bizi sevgisiz, susuz ve vatansız bırakma Allah’ım. Bizi yersiz, yurtsuz, yarsız ve yalnız bırakma Allah’ım. Biz ki bin yıllık kardeşlik dedik, bizi ayrı düşürme Allah’ım. Kötülerle mücadelemizde bizi bir başımıza bırakma Allah’ım. Musibetleri al başımızdan, felaketleri at hanemizden, bizi garip koyma Allah’ım. Milletimi yaşat, devletimi var et. İnsanımı huzurlu ve saadetli kıl. Sen bizden yardımını esirgeme Allah’ım.’’ Bedel ödemeyi göze alamayan, kararının arkasında duramayan, fikrini ve mücadelesini savunamayan, soluğu kesilince geleceği reddeden, zoru görünce kuytuya sinenlerden sen bizleri muhafaza eyle Allah’ım. Darbe cinayettir, melanettir, ihanettir. Bir daha yaşanmaması temennisiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun. Tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene!”

 Kalaycı: “15 Temmuz aziz milletimizin  bizzat yazdığı bir destandır”

15 Temmuz’un dünyada eşi benzeri olmayan bir ihanet olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı da şöyle konuştu:

“15 Temmuz dünyada eşi benzeri olmayan bir ihanettir. 15 Temmuz dünyada eşi benzeri olmayan bir halk destanıdır. 40 yıllık sinsice hazırlanan bir tuzağın ters yüz edilmesidir. Bugün de yarın da tuzaklara devam edecekler bizler de millet olarak hazır kıta bekleyeceğiz. 15 Temmuz aziz milletimizin  bizzat yazdığı bir destandır.  Bartın’da biz çok fazla bir şey yapamadık, burada bir olay olmadı, hep beraber meydanlarda durduk. Ama tüm kalbimizle hissettik, meydanları boş bırakmadık. Millet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ardında kenetlendik, ülkemizin istiklal ve istikbali için şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Son zamanlarda makamlar ve mevkileri için çok taklacılar türedi. Bizimle beraberken doğru dediklerine şimdi bizden ayrılınca yanlış diyorlar. Hırsları ve nefislerinin kurbanı oldular, Rabbim ıslah etsin.

“Milletimiz her şeyin farkındadır”

Bugün daha fazla kenetlenmemiz gerektiği aşikardır. Her türlü manipülasyon ve algı operasyonları yapıyorlar. Bizler bunlara karşı bir ve beraber olmalıyız. Dün terörist dediklerine bugün yoldaş olabiliyorlar. Aziz milletimizin feraseti dış güçlerin içimizdeki taşeronlarına yetecektir. Adı Ahmet veya Mehmet olabilir ama Johny’e hizmet eden bir ajandır. Tesellimiz odur ki milletimiz her şeyin farkındadır, şükürler olsun. Ben Turhan Kalaycı olarak Türkiye’ye geldim ve aradan 2 sene sonra böyle bir olayla karşılaştım. O kadar millet tanıdım ama aziz milletimiz kadar şanlısını, şereflisini tanımadım. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra milletimizin oluk oluk havalimanlarına, meydanlara akın ettiğini bizzat tecrübe ettim. Aynen bu gece gibi… Allah sizlerden razı olsun. Türkiye’mizin önderliğinde yeni ufuklara yelken açacağız. İnşallah Anadolu’nun bereketli toprakları yine ecdadımızda olduğu gibi Selçuklu gibi, Osmanlı gibi tekrar dünyaya hükümdar olacak. Ne 2023’ten ne de gelecekten korkumuz var. Çünkü biz inanıyoruz, inanmak; başarmaktır.”

Dursun: “Türk Milleti o gece gücün simgesi oldu”

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ise şu ifadelerde bulundu:

“15 Temmuz’un üzerinden 5 yıl geçti. Devlet kurumlarının içerisine sızmış FETÖ Terör örgütüne mensup bir grup hain tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişimi Türk tarihinde unutulmamak üzere yerini almıştır. Demokrasimizi ve bağımsızlığımızı hedef alan korkunç bir ihanete şahit olduğumuz o geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu sadece şehitlerimize ve gazilerimize değil, tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur. Tankların paletlerini yürekleriyle durduran bu aziz millete borcumuzdur. Türk Milleti o gece gücün simgesi oldu. Milletimizin, vatan ve iman sevgisi ile örülmüş olan kocaman yüreklerini, darbeci hainler hesaba katamadılar. Tarih boyunca hak ve adaletin savunucusu olan, mazlumların duasını alan Aziz Milletimiz, düşmanlarının esaretini asla kabul etmediği gibi, içinden çıkan hainlere de asla teslim olmadı, olmayacaktır.

“Yükselen bayrağımızı asla indirtmedik, indirtmeyeceğiz”

Biz cihana hükmetmiş bir milletin evlatları olarak, yükselen bayrağımızı asla indirtmedik, indirtmeyeceğiz. Ülkenin birliğini, bütünlüğünü, demokrasisini, seçilmiş Cumhurbaşkanını, hükümeti, parlamentoyu ve milli iradeyi hedef alan darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ Terör örgütü, sadece Türkiye için değil, bu örgütün yapılanmasının olduğu bütün ülkelerin ulusal güvenliği içinde büyük bir tehdit oluşturduğu, herkes tarafından bilinmesi gereken bir gerçektir. Bu vesileyle 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan menfur darbe teşebbüsü sonucunda hayatını kaybeden ve şehitlik mertebesine erişen tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet, Şehitlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyorum”

Akın: “Milletimiz bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere cevabı vermiştir”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise törende yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Beş yıl önce 15 Temmuz 2016 günü milletimize, meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza, şanlı ordumuza ve Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzeni ve temel hak ve hürriyetleri kaldırmaya yönelik saldırı ile karşı karşıya kaldık. 251 vatandaşımızın şehit 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece; girişimin püskürtülmesiyle ülkemiz önemli bir süreçten geçmiş ve Türk Milleti’nin tarih boyunca kanıyla kazandığı zaferlerine 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’de eklenmiştir. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da aynı cevabı vermiştir.

“Bağımsızlık timsali olmuştur”

Demokrasinin asıl sahibinin halk olduğu gerçeğini bir kez daha gösteren o şanlı geceyi unutmayacak, birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızdan geçmişte olduğu gibi gelecekte de taviz vermeyeceğiz. Şanlı tarihimiz her daim gurur kaynağımız olan zaferlerimizle doludur.  Vatan, millet ve bayrak sevgisini her türlü değerin üzerinde tutan milletimiz, varlığına, bağımsızlığına ve vatanına yönelen tüm tehditlere karşı kahramanca mücadele ederek, bağımsızlık timsali olmuştur.

“Kardeşliğimiz, milli ruh ve dayanışmamız daim olsun”

Vatan, bayrak ve mukaddesat ortak paydasında Türkiye’nin namus ve haysiyetini cihana karşı savunmak hepimizin milli görevi, ecdada da manevi borcudur. Darbecilere, teröristlere, Türkiye’yi hazmedemeyenlere karşı biriz, beraberiz. Milli iradenin beşinci yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan müdafaasında şehadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize, 15 Temmuz kalkışmasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı dileklerimi yineliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türk Milleti yenilmeyecek, Türk Devleti yıkılmayacaktır. Kardeşliğimiz, milli ruh ve dayanışmamız daim olsun.”

Güner: “Milletimiz tek yürek, tek bilek olmuştur”

Etkinliklerde son konuşmayı Bartın Valisi Sinan Güner yaptı. Güner konuşmasında şu mesajları verdi:

“Kıymetli Bartınlılar, değerli basın mensupları, Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümetine yönelik olarak FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi karşısında milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin beşinci yıl dönümünde; sözlerime başlarken öncelikle şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile milletimiz, 15 Temmuz gecesi sokakları meydanları doldurmuş, tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuştur. Günlerce hiç yılmadan, bıkmadan, uyumadan, kadını, erkeği, genci, yaşlısı meydanlarda devletine, istiklaline ve iradesine sahip çıkmıştır.

“Bu ihanet, ihanetlerin en kalleşçesiydi”

Milletin gücünün ortaya konduğu 15 Temmuz, aynı zamanda hukuk devletinin, bağımsızlığın, demokrasinin hak ve özgürlüklerin zaferi olup milletimiz bir kez daha, ülkesinin geleceğine ve iradesine sahip çıktığını tüm dünyaya göstermiştir. Milletimiz, kendisini bu topraklardan çıkarmak için bin yıldır yapılan bütün tertiplere rağmen var olma iradesinden asla vazgeçmedi. 15 Temmuz ihaneti bizi bu topraklarda yaşama irademizden vazgeçirmeye yönelik en son tertipti. FETÖ’nün amacı, vatanımızı işgal etmek, milletimizin azmini ortadan kaldırmak, gücünü kırmaktı. Bu ihanet, bu milletin, bu topraklarda bin yıldır karşılaştığı ihanetlerin en kalleşçesiydi. Allah’ın yardımı, milletimizin istiklaline ve istikbaline olan bağlılığı sayesinde başarısızlığa uğrayan darbe girişimi, benzer tüm niyetlerin de tarihin çöplüğüne atılmasına vesile oldu.

“FETÖ Terör Örgütü ile mücadele kararlılıkla devam etmektedir”

Bugün burada, 5 yıl sonra, aslında biz hain darbe girişimini anmıyoruz, Milletin cesareti ile yazdığı büyük destanı anıyoruz. Binlerce yıllık şanlı Türk tarihine, bu günün, bir kahramanlık destanı olarak yazılışını anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti dün olduğu gibi bugün de, ülkemizin geleceğine kasteden FETÖ Terör Örgütü ile mücadelesine yurt içinde ve yurt dışında hız kesmeden aynı kararlılıkla devam etmektedir ve edecektir. Türkiye; darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmadan, hedeflerinden uzaklaşmadan, kendi kararlarını kendi verecek güçte, bağımsız bir ülke olarak yoluna devam etmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinin dahi çöktüğü, insanların evlerinde, hastane koridorlarında yetersiz müdahale sebebiyle hayatlarını kaybettiği Covid-19 mücadelesinde kendi kendine yeterli olmanın ötesinde dostlarına da yardım eli uzatarak gücünü bir kez daha göstermiştir.

“Milletin azmine tiyatro diyenleri unutmayacağız”

Geçen yıl 15 Temmuz’da Ayasofya’nın tekrar Müslümanların ibadete açılmasının  coşkusunu yaşamıştık; bu yılda Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtuluşunu anıyoruz. Karadeniz de bulunan doğalgaz yataklarını; Afganistan’da görev almayı talep ediyoruz, Mavi Vatanı koruyoruz. Artık boyun eğen eski Türkiye yok masada hakkında karar verilen Türkiye yok bizzat kararları kendisinin verdiği onurlu ve güçlü Türkiye var. Kıymetli Vatandaşlarım, bugünden sonra bizim için önemli olan unutmamak ve unutturmamaktır. Boğaziçi Köprüsünü unutmayacağız, İstanbul Büyükşehir Belediyesini unutmayacağız, neredeyse evlerin penceresi hizasında uçan savaş uçaklarını unutmayacağız,  Atatürk Havalimanını unutmayacağız, AKOM binasını unutmayacağız, Genelkurmay’ı unutmayacağız, TBMM’yi unutmayacağız, TRT’yi unutmayacağız, Türksat’ı unutmayacağız, Zırhlı Birlikleri unutmayacağız, Akıncılar’ı unutmayacağız, uçakları engellemek için tarlasını yakan Kahramankazanlıları unutmayacağız, Özel Kuvvetleri unutmayacağız, Ankara Emniyet Müdürlüğünü unutmayacağız, Özel Harekat Başkanlığını unutmayacağız, İstanbul Valiliğini unutmayacağız; hiçbir hainliği ve bunları yapan hainleri unutmayacağımız gibi, Halisdemirleri, Bartın’lı şehidimiz Mustafa Yaman’ı ve dahi 251 şehidimizi, korkusuzca tanklara, silahlara, hainlere karşı koyan gazilerimizi, yurdun her yerinde, liderin emriyle  meydanlara toplanarak hainlere geçit vermeyen halkımızı, kendi içinde kümelenmiş FETÖ’cü hainlerin tuzaklarını boşa çıkaran kahraman polisimizi, kendi içindeki hainlere karşı savaşan devletine bağlı askerlerimizi, jandarmamızı, sahil güvenlik kuvvetlerini, yine Emniyet Teşkilatımızı FETÖ’cü örgütlenmenin en yoğun olduğu yerlerden olmasına rağmen o gece hemen harekete geçerek tutuklama kararları çıkaran yargı mensuplarımızı, TBMM’de bombaların altında genel kurulu kapatmayan milletvekillerimizi, illerde ve ilçelerde hemen devletinin yanına, milletin toplandığı meydanlara koşan siyasi parti yöneticilerini, belediye başkanlarını; ilk andan itibaren komutayı eline alan, kararlı duruşuyla devlet otoritesini pekiştiren, millete ve devlete bağlı güçlere liderlik yapan mülki idare amirlerimizi, o gece hemen hastanelere koşarak gazilerimizi tedavi emek için yarışan doktor ve sağlık personelimizi, belki bir ilde havaalanının ışıklarını söndürerek uçakların kalkmasını engellemiş isimsiz teknisyeni gibi daha nice isimsiz kahramanı unutmayacağımız gibi; o gece hemen bankamatiklere koşanları, halka direnmemesi yolunda çağrı yapanları, tencere tava çalanları, sela okuyan müezzinlere saldıranları, tarafını belli etmeden olup biteni izleyip sonrasında herkesten fazla kahraman kesilenleri de eğer darbe başarıyla sonuçlansaydı milletin azmine tiyatro diyenleri unutmayacağız.

“Bu cennet vatanı bölmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz”

 Özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize unutturmayacağız. Unutursak ve unutturursak bize yazıklar olsun. Unutmak ve unutturmak bu millete yapacağımız en büyük kötülüktür. Bundan sonrada, kim olursa olsun, aklını ve vicdanını satarak bu cennet vatanı bölmeye, insanlarımız arasına nifak tohumları ekmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Millet olarak bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye; üzerindeki bütün baskılara rağmen tam bağımsız, egemen, güçlü ve saygın bir devlet olma yolunda yürümeye devam ediyor. Bu kutlu gün ve bu kutlu olay, milletimizin ayağa kalkmasına, özüne dönmesine, güçlü ve büyük Türkiye’ye vesile olduğu, olacak inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıl dönümünde bağımsızlığımız uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimiz ile tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, en derin saygılarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Sporculara başarı belgeleri verildi

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri programı kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak “Türkiye Geçilmez” ruhuyla ay yıldızlı sancağı taşımak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” özel sporcunun Vali Güner’e sancak teslimi ile sona erdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Mehteran Takımının gösterisiyle devam eden programda, 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusuna katılan sporculara başarı belgeleri verildi. Belediye Başkanı Cemal Akın ve MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik konuşmalarının ardından dereceye giren sporculara ödül takdim etti.

Tüm camilerden sala okundu

15 Temmuz 2016’da hain darbe girişiminde vatandaşları sokağa çağırmak için minarelerden okunan sala, 5 yıl sonra saat 00.13’de ilimizdeki tüm camilerden bir kez daha okundu. Eş zamanlı il genelindeki tüm camilerden okunan sala ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sona erdi. Sivil Toplum Kuruluşlarının yiyecek ve içecek ikramında bulunduğu demokrasi nöbeti sabah namazına kadar devam etti.

 

 

 

 

BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI
BARTIN, 15 TEMMUZ'U VE 15 TEMMUZ ŞEHİTERİNİ UNUTMADI