Barış Özkan, güven tazeledi

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası, Olağan Genel Kurul yapıldı. Tek listenin olduğunu genel kurulda mevcut başkan Barış Özkan, yeniden başkanlığa seçildi.

Barış Özkan, güven tazeledi

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı’nın 9. Olağan Kurulu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Halk Eğitim Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kurula AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Çelik, İyi Parti İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziver Gebiç, CHP İlçe Başkanı Nazif Çomak, MHP İlçe Başkanı Murat Demir, Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, İŞKUR İl Müdürü Ali Solak, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu, Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı, Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe, Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Minibüsçüler Odası Başkanı Özcan Uzun başta olmak üzere çok sayıda üye ve davetli katıldı.

Tunç: “Pandemide Bartın’a 150 milyon TL destek!”

Kurula katılan AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, pandemi döneminde Bartın’a 150 milyon TL’ye yakın bir destek sağlandığını belirtti.

Büyük marketlerle rekabet yapamayan esnafı destekleyecek yasal düzenleme hazırlıkları içinde olduklarını belirten Milletvekili Tunç, şöyle konuştu:

“Bizler, esnafımızın, bakkalımızın, bayimizin yanında olmaya onları desteklemeye devam edeceğiz. Tabi ülkemizde bütün dünya pandemiyle mücadele ediyor, 2 yılı geçkin bir zamandır maskeli dolaşıyoruz. Zaman zaman kapalı zamanlar geçirdik. Aşılama başladıktan sonra biraz daha serbest zaman başladı. Bütün dünyayı etkileyen pandemi koronavirüs salgını ekonomileri de etkiledi. Dünyanın en güçlü ülkeleri bundan etkilendi ve bu rüzgârdan elbette ki ülkemiz de etkilendi. Ülkemiz insanının, esnafının, ticaret erbabının etkilenmemesi için gerekli tedbirler almaya devam ettik ve bundan sonrasında da devam edeceğiz. Pandemi döneminde Bartın’da pandemi desteği alarak gerek esnafımızı gerek kısa çalışma ödenekleriyle olsun işçimizi, diğer destekler olsun, pandemi desteği ile, kapalı dükkanlara verdiğimiz kira destekleri ciro destekleri toplamda 150 milyona yakın bir ödemeyi Bartın’a gerçekleştirmiş olduk.  Bu önemli bir kaynak. Türkiye eski yıllarda olsaydı bu kaynağı vatandaşına aktarmakta güçlük çekerdi. Türkiye artık bu pandemiden en az hasar görmesi için vatandaşımıza destek olmaya devam edeceğiz. 150 milyona yakın desteği sağladık. Bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz.

Tunç’tan esnaf için yasal düzenleme müjdesi!

Yine en son geçen haftalarda TBMM’de yasalaştırdığımız bir düzenlemeyle de aslında reform niteliğinde düzenleme gerçekleştirdik. O da neydi 850 bin basit usuldeki esnafımızın gelir vergisini kaldırdık. Asgari ücretten de kaldırdık. Yükünü de işverenin üzerinden aldık. Burada tabi ki bizim hedefimiz küçük esnafımızı, bakkalımızı, bayimizi büyükler karşısında korumak. İşte bunun için bu vergiyi kaldırdık. Bundan sonra ne yapacağız, işte büyük marketlerle rekabet yapamayan esnafımızı destekleyecek yasal düzenleme hazırlıklarımız var. Ankara’da Perşembe günü Ticaret Bakanımızla uzun bir toplantı yaptık, birkaç milletvekilimiz, hukukçu, ticaret dünyasından milletvekillerimiz de vardı. Orada da uzun uzun bunları konuştuk. Esnafımızın desteklenmesi noktasında, bakkallarımızın desteklenmesi onların ayakta kalması noktasında ne gerekiyorsa yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda da kanun düzenlenmesi hazırlığı şuanda gerçekleştiriliyor. İnşallah kısa süre içerisinde hayata geçiririz.”

Akın: “Esnafa hepimizin sahip çıkması gerekiyor”

Bartın’da sık sık esnafla bir araya geldiğini hatırlatarak sorunları ve talepleri doğrultusunda istişarelerde bulunduklarını söyleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, esnafa yardımcıları olduklarını belirtti. Pandemi dolayısıyla zor günler geçiren Bartın esnafına kanunlar çerçevesinde yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtirken “Esnaflık en zor işlerden birisi. Esnafa hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Esnaf bir gün iş yerini kapattığında, Bağkur’unu ödeyemez duruma geliyor, bir gün iş yerini kapattığında evine rızık getiremez duruma geliyor. Bunu pandemi döneminde hep beraber yaşadık. Onun için biz belediye olarak özellikle esnafımızı zorlamıyoruz. Halkın hakkını koruyarak ama esnafın da hakkını koruyarak hareket etmeye çalışıyoruz. Zorladığımızda esnaf kendisi sıkıntıya giriyor. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmakla ilgili bizler yöneticiler olarak muhakkak destek vermemiz gerekiyor. Burada esnafla alakalı saygıdeğer müdürlerimiz de var onları da ifade etmek istiyorum. Muhakkak kanun neyse onu yapacağız ama bir taraftan da esnafı daha çok ikaz ederek eğer bir eksiği varsa o şekilde bunu yapmaya çalışacağız. Cezai işlerde bu işlemler çok fazla yürümüyor.  Ben dört nesil ticaretten gelen bir ailenin ferdiyim, ben üçüncü nesilim, evlatlarım dördüncü nesil. Bu işlerin altından kalkabilmenin yolu çok çalışmakla geçiyor, el emeğiyle geçiyor, göz nuruyla geçiyor artı sizin o bölgede durduğunuzda o bölgenin esnafıysanız siz o bölgenin halkına da destek vermeniz gerekiyor. Çünkü parası olmadığı zaman size gelir, ihtiyacını sizden görür ve siz de ona o yolu açarsınız. Onun için yerel esnaf çok önemli. Yani o bölgenin insanının olması çok önemli bizler de yerel esnafımıza bu pandemi döneminde kanunlar yetkisi dahilinde yardımcı olmaya çalıştık, gücümüzün yettiğini yapmaya çalıştık” diye konuştu.

Özkan’dan Başkan ve kurum müdürlerine teşekkür

Kongrede konuşan mevcut başkan Barış Özkan, esnafın yanında olan Belediye Başkanı Cemal Akın ile kurum müdürlerine teşekkür ederek “Ticaret İl Müdürlüğü olsun, Tarım İl Müdürlüğü olsun, İŞKUR Müdürlüğü olsun, KOSGEB Müdürlüğü olsun, hepsine çok ciddi anlamda saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Devletin vermiş olduğu bütün imkanlarda faydalanmak açısından ellerinden gelen bütün destekleri sağlıyorlar. Ayrıca bizlerin en fazla yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bizlerin her zaman yanında oldu. Bizlere bugüne kadar hep sahip çıktı. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucunda mevcut başkan Barış Özkan, yeniden başkan oldu.