Bankoğlu'ndan Kozcağız Engelliler Derneğine ziyaret

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Parti teşkilatıyla birlikte Kozcağız Engelliler Derneğini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı, Derneğin taleplerini dinledi. Bankoğlu ziyarette 'Cumhuriyet Halk Partisi olarak sivil toplumun ve engelli yurttaşlarımızın her daim destekçişiyiz' dedi.

Bankoğlu'ndan Kozcağız Engelliler Derneğine ziyaret

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, CHP Bartın teşkilatıyla birlikte Kozcağız Engelliler Derneğini ziyaret etti ve Derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgiler alarak taleplerini dinledi. Ziyarete, Bankoğlu'nun yanı sıra CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ve son yerel seçimlerde Kozcağız Belediye Başkan Adayı olan Meliha Okutay'ın yanı sıra Parti teşkilatından üyeler de katıldı.

Aysu Bankoğlu, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bir ülkede ifade özgürlüğünün ve çoğulculuğun sağlanması anlamında, sivil toplumun ve çalışmalarının ifade ettiği büyük önemin farkındayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sivil toplumun baskı altına alınmaması konusunda oldukça net bir duruşumuz var. Hemşehrilerimizin ve yurttaşlarımızın düşünce ve ifade özgürlüğü yönünden temel kural, bahse konu hak ve özgürlüğün sağlanması olmalıdır. Öte yandan, sivil toplumun yanı sıra konu, bir de engelliler olduğunda ise daha da büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda, engelliler konusunda faaliyet göstererek emek sarf eden her dernek ile sivil toplum kuruluşu gibi Kozcağız Engelliler Derneği'nin de yaptığı ve yapacağı çalışmaların kıymetli olduğuna inanıyoruz. Engelli yurttaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atma noktasında, herhangi bir siyasi görüş farklılığı gözetmeden hep birlikte, pozitif bir yolda, ilerleyebilmeliyiz. Kurucumuz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün öngördüğü ve Anayasamızda da ifadesini bulan sosyal devlet ilkesi, ancak engelli yurttaşlarımızı da bütüncül bir biçimde kapsayan ve gerçekçi politikaların üretilmesiyle hayata geçirilebilir."