Bankoğlu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak değerlendirmelerde bulundu. Bankoğlu: 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve Türk halkının egemenliğini ilan edişinin 100. Yılına girdik' dedi.

Bankoğlu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, coronavirüs salgını ile mücadele edilen bu olağanüstü günlerde tüm yurttaşlara hassasiyetli olma çağrısında bulundu. Dünyada daha önce görülmüş olan küresel salgınların, iletişim eksikliğinden dolayı çok daha zor geçirildiğine dikkat çeken Bankoğlu “Bu her yaştan her kesimden yurttaş için çok zor bir süreç. Herkes ekonomik olarak gerçek anlamda bir çözüm bekliyor. Esnaf, çiftçi, emekçi, sanayici emekli, pazarcı, işportacı ve yevmiyeli çalışan herkes devletten akılcı ve sürdürülebilir çözümler bekliyor. Bu çözümler elbette ve ancak “ortak akıl” ile bulunabilir. İşte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevi aslında budur. Yurttaşların temsil edildiği, onların ihtiyaçlarına, sorunlarına ve beklentilerine çözüm üretilirken soru önergeleri veya kanun teklifleri ile bu demokratik sistemin içinde yer almaktır. Bu olağanüstü dönemde “ortak akıl” TBMM için daha da kaçınılmaz olmuştur.” dedi. 

“Vatandaşlarımız yeni sistemin sıkıntısını çekiyor”

2018 yılındaki seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı sistemine yapılan geçişin sıkıntılarını her yurttaşın çektiğini belirten Bankoğlu “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk tam 100 yıl önce 23 Nisan 1920’de egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu söylerken, Meclis’i sadece iktidarın değil herkesin temsil edileceği bir Türkiye olmasını amaçlamıştı. Parlamenter sistemin yerine partili ve taraflı bir tek adam rejimiyle soru sorulamayan, hesap vermeyen, canının istediğini yapan bir garabet ortaya çıkmıştır. Kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığı bir yerde “ortak akıl” aramak da mümkün olmamaktadır” eleştirisinde bulundu.

“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım”

Çocukların ve gençlerin sadece ülkemiz için değil insanlık için büyük önem ve değer taşıdığına dikkat çeken Bankoğlu  “Bunun ciddiyetini bilen Mustafa Kemal Atatürk dünyada ilk kez bu ülkenin çocuklarına özel, onların değerini hissedecekleri Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı armağan etmiştir. Bunun içini boşaltmaya, Atatürk’ün bu ülkeye ve millete duyduğu sevgiyi unutturmaya kimsenin gücü yetmez. Çocukların, gençlerin fikirlerini, onların geleceklerini böylesine önemseyen bir bakış açısından başka kimsenin bilgisine, düşüncesine ve eleştirisine saygı göstermeyen bir yapı dayatılmaya çalışılıyor. Partimiz amasız fakatsız tüm yurttaşların eşit hak ve özgürlüklere sahip olması için çalışmaktan vazgeçmeyecektir” açıklamasında bulundu.

Bankoğlu açıklamalarını “Türkiye’deki tüm çocukların hak ettikleri gibi eğitim alabilmeleri, insanca yaşamaları, erkek ya da kız olsun çocukça yaşama haklarının en büyük güvencesi olan partimiz adına; başta tüm kardeşlerim olmak üzere yurttaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım. Unutmayın her şey düzelecek ve her şey çok güzel olacak” diyerek tamamladı.