Bankoğlu: 'Şehitlerin borcu ödenmez'

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Şehitler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Bankoğlu mesajında 'Şehitlere borcumuz ödenemez' dedi.

Bankoğlu: 'Şehitlerin borcu ödenmez'

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Şehitler Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu. Bankoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Hepimizin ve dünyanın gözü kulağının coronavirüsü ile ilgili gelişmelerde olduğunu biliyoruz. Bunun için elimizden geldiğince kişisel önlemlerimizi almak için gayret gösteriyoruz. Hükümet, gerçek anlamda bir önlem planı açıklayana kadar yurttaşlarımızın, yetkililerin uyarılarına riayet etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Bugün alınması gereken önlemler, Corona sonrası yazılacak acı reçeteden daha ağır olamaz.  Hükümetin aklıselimle esnafa, emekçiye, çiftçiye ve emekliye hazırlanacak gerçekçi bir destek paketini açıklanmasını tüm ülke olarak bekliyoruz. Ailesini geçindiren esnaf, emekli babasına destek olan emekçi, emekçiye ürün satan çiftçi zinciri, kırılma noktasına gelmiştir. Emekli maaşı ile zaten geçinemeyen büyüklerimiz, şimdi ortada kalmış evlatlarına yardım etmeye çalışmaktadır.

“Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

Bu ülke, atalarımızın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emekleriyle, kanlarıyla, canlarıyla kurulmuştur. Ülkemizin temeli, vatanımız uğruna canını verme konusunda, bir an bile tereddüt etmemiş olan şehitlerimiz sayesinde sapasağlamdır. Her vatansever gibi topraklarımız ve bayrağımız uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.  Onlara olan en büyük borcumuz da, Türkiye Cumhuriyeti’ni güçlü, saygın, tüm yurttaşlarına karşı eşit mesafede olan ve herkesin hak, hukuk ve adaletle insanca yaşadığı bir vatan yapmaktır. Bu değerleri en yüce şekilde hisseden Cumhuriyet Halk Partililer olarak tüm şehit ailelerine de saygılarımı sunuyorum.”