Bankoğlu'ndan Sivas Kongresi açıklaması

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Sivas Kongresinin 101. Yıldönümü dolayısıyla açıklama yaparak 'Cumhuriyetimizin temelleri, 101 yıl önce Sivas'ta atıldı.' Dedi.

Bankoğlu'ndan Sivas Kongresi açıklaması

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Sivas Kongresi'nin gerçekleştirilmesinin 101. yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunarak bu tarihi Kongre'nin, cumhuriyetimiz açısından önem ve değerine dikkat çekti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yer almış herkesi, saygı ve rahmetle anan Bankoğlu "Bugün, 97 yıldır dalgalanan bayrağımızın altında vatanımız diyerek yaşayabiliyorsak bunu en başta Atatürk’e borçluyuz. Cumhuriyetimizin kuruluşu ve aslında buna bağlı sahip olduğumuz her şey, Sivas’ta atılmış o güçlü temellerle ilerlemiştir. İçeriden veya dışarıdan cumhuriyetin temellerini sarsmaya çalışanların çarptığı kaya, işte bahsettiğim bu temellerde saklıdır. Milli değerlerimize ve ülkemizin kurucusuna saygısızlık yapmaya kalkanlara karşı yurttaşlarımız, bugüne dek gerekli cevabı daima vermiştir ve bundan sonra da vermeye devam edecektir” dedi.

“Gençlerimiz tarihi güvenilir kaynaklardan öğrenmeli”

Aysu Bankoğlu, tarihimizi ve özellikle de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecine ilişkin tarihi bilmenin önemini vurgularken "Genç arkadaşlarımdan ricam, tarihimizi, bilgi kirliliği ve uyduruk söylemlerden değil; kabul görmüş güvenilir kaynaklar ve kişilerden öğrenmeleri. O zaman gerçekleri çok daha iyi özümseyecek ve hadsizce yapılan karalamaları doğru değerlendirebilecekler.  Yapılan tüm araştırmalarda, Atatürk’ün toplumsal değerimiz olarak her kesimde ama özellikle gençler arasında daha da önem kazandığını gayet iyi biliyoruz. Zaten Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı bu güzel yurttaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Sivas Kongresi’nin 101. yıl dönümünde gerçek vatanseverleri saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.