Bankoğlu'ndan sendika ve dernek ziyaretleri

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Bartın'da sendika ve bazı dernekler ile bir araya geldi. Bankoğlu, 'Önceliği 'millet' olana kulak verin' dedi.

Bankoğlu'ndan sendika ve dernek ziyaretleri

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Bartın’da sendika, dernek ve kooperatif  ziyaretlerinde bulundu. İlk olarak Bartın Eğitim İş Sendikası’na yaptığı ziyarette yetkililerden ilimizdeki eğitim sorunlarına ilişkin bilgi aldı. Geçtiğimiz hafta TBMM’deki bütçe görüşmeleri dahilinde Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine ilişkin olarak komisyonda söz alan CHP Bartın Milletvekili eğitimdeki en büyük sorunun eğitimdeki kalitesizlik ve atanamayan öğretmenler olduğunu belirtti.

“3600 ek gösterge parti programımızın ilk sıralarındadır”

Bankoğlu “Türkiye, tarihinin en yasa ve kural tanımaz hükümetiyle karşı karşıya olduğumuzu artık sağır sultan bile duyuyor, görüyor. 19 yılda sekiz bakan eskiten bir hükümet var ve işlerin nasıl gittiği ortada. Gerek öğrencilerimiz gerekse öğretmenlerimiz yetersizlikler içerisinde. Devlet okullarının kalitesini sistemli bir biçimde düşüren bu zihniyetin yarattığı tahribatı gidermek büyük emek istiyor. Öğretmenliğin itibarını, onların saygı göreceği insanca yaşam standartlarını getirmek CHP’nin ilk hedefleri arasındadır. Herkes biliyor ki, hem öğretmen atamaları hem de öğretmene, sağlıkçıya, polislere 3600 ek gösterge parti programımızın ilk sıralarındadır. Ama AKP’nin sadece seçim zamanı propagandalarının ilk sırasındadır. Eğer AKP yine söz verip yapmadığı şeylerden bahsetmeye başladıysa anlayın ki seçim yakındır.” dedi. Ayrıca kısa süre önce 247 öğrencinin rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı olayla ilgili bilgi alan Bankoğlu konunun takipçisi olduklarını belirtti.

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Bartın Şubesi ziyaretinde de bulunan Aysu Bankoğlu “Her emekli gibi polis emeklilerimiz de açlık sınırının altında maaşlara mahkum yaşamaktadır. Türkiye hiçbir döneminde bu kadar acıklı tablolar görmemiştir. Doğal ve ekonomik varlıklarımızı, tüm kaynaklarımızı geldiği günden beri satmaya doyamayan bir iktidarın emeklisine, işçisinin asgari ücretine hakkaniyetli bir artış yapacağını düşünüyor musunuz? Zaten yapsa bile kim inanır? Öğretmenler ve sağlık çalışanları gibi polislerin de 3600 ek gösterge meselesi partimizin peşini bırakmadığı, seçimin hemen ertesi hayata geçirilmesi zorunlu bir uygulamadır.”açıklaması yaptı.

Yaşanmakta olan ekonomik buhran sonucu her kesimden yurttaşın ülke tarihinde görülmedik sıkıntılar çektiğini belirten Bankoğlu, Bartın Su Ürünleri Kooperatifine yaptığı ziyarete ilişkin olarak “Türk lirası cumhuriyet tarihimizin en değersiz dönemini geçiriyor. Biz şu an konuşurken bile altın, dolar tık tık tık artıyor. Liyakatin yok edildiği akrabalarla, eşle dostla doldurulan kurumlar işlevini yitirmiştir. Her şeyin ayarları ve dengeleri bozulmuş vaziyette. Örneğin balıkçı hemşehrilerim bölgemizde deniz salyangozu avladıklarını ancak başka illerin balıkçılarının da ekmeklerine ortak olduğunu belirttiler. Sistemli olarak katledilen ağaçlar ve denizler de bozulan ekonomik sebebin müsebbibidir. Sebebi ne olursa olsun, bizim balıkçılarımızın sularımızdaki önceliği tartışılamaz. Yetkililerin gerekli uyarı ve önlemleri alacağına ilişkin konunun takipçisi olacağız.” diyerek açıklamasını noktaladı.