Bankoğlu'ndan Özbaşı'na ziyaret

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Parti Teşkilatı ile birlikte Özbaşı Köyü'nü ziyaret ederek yaka selinden etkilenen alanlarda incelemelerde bulundu.

Bankoğlu'ndan Özbaşı'na ziyaret

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Hasankadı'ya bağlı Özbaşı Köyü'ne bir ziyaret gerçekleştirerek vatandaşların dertlerini, talep ve önerilerini dinledi. Ziyarette, İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Kaleli, CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ve Merkez İlçe yöneticileri Zeki Şahin ile Duygu Demirok da yer aldı.

Özbaşı Köyü'nde vatdanşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını ve düşüncelerini ilk elden dinlediğini ifade Bankoğlu, kuvvetli yağış sonucu zarar gören yerlerde incelemelerde bulunarak selden etkilenen yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini bir kez daha iletti. Bankoğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Hasankadı beldemiz ile Özbaşı ve Aşağıdere köylerimizde kuvvetli yağış sonucu meydana gelen yaka selinin ardından son durumu görmek üzere etkilenen alanlara bizzat giderek incelemeler gerçekleştirdik. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, bu tip kuvvetli yağışların, bölgemizi etkilememesi, can ya da mal kayıplarına yol açmaması için gerekli ve kalıcı önlemlerin vakit kaybetmeden alınması gerekiyor.

Zira, bu türden yağışlar hemen hemen her sene yaşanıyor; özellikle geçtiğimiz sene yaşanan ve çok daha ciddi boyutlara ulaşan yağış halen aklımızda. Sel gibi doğal afetleri, bölgenin kaderi olmaktan çıkarmalıyız. Ayrıca, bölgede yapımı tamamlanmamış köprü ve menfez sorunlarının da hala mevcut olduğunu biliyoruz."

“Kaderimiz olmaya devam ediyor”

Bankoğlu, sözlerini sonlandırırken gerek Bartın'da, gerekse de tüm ülke sathında sel ile deprem başta olmak üzere tüm doğal afetlere yönelik kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi ve "Doğal afetlerin etkisini azaltmak yolunda, kağıt üzerinde kalan plan ve projeler, ne yazık ki yeterli gelmiyor. Önce her türlü can kaybını önlemek, ardından da olası mal kayıplarını asgariye indirebilmek için etkili ve hızlı çözümler sunmak gerekiyor. Söz konusu çözümler zamanında gerçekleştirilmediğinde, her yaşanan afette geçmiş olsun dilekleri, kaderimiz olmaya devam ediyor” dedi.