Bankoğlu'ndan Mecliste Kozcağız çıkışı

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, Kozcağız'ın ilçe olması talebini bir kez daha dile getirdi. Bankoğlu,'Kozcağız'ı kaymakam nezaretinde yönetmenin vakti çoktan gelmiştir' dedi.

Bankoğlu'ndan Mecliste Kozcağız çıkışı

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Kozcağızlıların ilçelik talebini gündeme getirdi. Bankoğlu, Kozcağız halkının, beldelerinin ilçe yapılması yönünde uzun zamandır talepleri olduğuna dikkat çekerek "Bildiğiniz üzere Kozcağız beldemiz, sahip olduğu olanaklarla ve nüfusuyla ülkemizdeki birçok ilçeden daha büyük. Kırsalı ile birlikte nüfusu yaklaşık 30 bin kişiye ulaşan Kozcağız’ı artık kaymakam nezaretinde yönetmenin vakti gelmiştir. Kozcağız, ilçe olmayı hak etmektedir” dedi.

“İlçe olması ekonomik ve sosyal gücünü arttıracak”

Beldenin ilçe statüsüne kavuşulmasının Kozcağız'ın ekonomik ve sosyal gücünü artıracağını kaydeden Bankoğlu, “Öte yandan, Kozcağız'ın ilçe statüsüne kavuşarak ihtiyaçlarını karşılamaya, aynı zamanda ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişmeye de gereksinimi vardır. Mevcut durumda, tarımsal faaliyetler ile ticarete dayalı beldenin ekonomisi açısından civarda yer alan tekstil fabrikaları ve saya atölyelerinin de önem arz ettiğini söyleyebiliriz. Beldenin ilçe statüsüne kavuşulması, beraberinde yüksek fayda getirecek; Kozcağız'ın ekonomik ve sosyal gücünü artıracaktır. Şu gerçeği de unutmamız gerekiyor: Her gün yüzlerce Kozcağızlı hemşehrim, kamu hizmetlerine erişebilmek için Bartın Merkez'e gitmek durumunda kalıyor. Beldenin ilçe olması sayesinde, resmi kurumlarla alakalı günlük işlemler için Bartın İl Merkezi'ne gitme gereksiniminden doğan kayıplar da ortadan kalkacaktır” şeklinde konuştu.

“Kozcağızlıların bu talebine kulak verilmeli”

Kozcağız'ın ilçe yapılması talebiyle daha önce sunmuş olduğu Kanun Teklifini de konuşması sırasında hatırlatan Bankoğlu, "Milletvekili seçildikten sonra gerçekleştirdiğim ilk çalışmalardan biri, Merkez'e bağlı Kozcağız beldemizin ilçe yapılması yönünde Kanun Teklifi vermek olmuştu. "Bartın İline Bağlı Kozcağız Adıyla Yeni Bir İlçe Kurulması Hakkında Kanun Teklifi" isimli, bahse konu Teklifimi bir kez daha, bu kez Meclis Genel Kurul kürsüsünden hatırlatmak istiyorum: Kozcağızlı hemşehrilerimin bu talebine kulak verilmeli!” ifadelerinde bulundu.